INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - METALIST HARKOV 0-2

Metalişti contra habarnişti » Dinamo mai are şanse minime la calificare după 0-2 cu Metalist

Harkov le-a tăiat aripile dinamoviştilor: şansele de calificare sînt infime.
Harkov le-a tăiat aripile dinamoviştilor: şansele de calificare sînt infime.

Articol de - Publicat vineri, 24 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 august 2012 17:55

Dinamo a clacat lamentabil în faţa unui adversar mai bun, mai atent, mai lucid. Dario Bonetti, idolul galeriei, a fost aclamat. Încă "una grande partita"!

Neatenţi la pase. Neglijenţi în toate execuţiile. Nesincronizaţi, timoraţi. Mereu în urma mingii. Toropiţi de căldură, copleşiţi. De miză, de presiunea unui adversar care micşorează dimensiunile terenului prin presing şi marcaj. Dinamo arată rău şi îşi invită adversarul să arate bine.

Mai multe imagini de la meci!

Metalist Harkov nu este o superputere, dar se comportă ca o formaţie serioasă şi echilibrată. Pasează îngrijit, accelerează cînd simte slăbiciunea dinamoviştilor. Aşa stînd lucrurile, nu este decît o chestiune de timp pînă apare prima ocazie a ucrainenilor, care sînt mai mult argentinieni şi brazilieni. 7 minute mai exact. Pulhac execută un număr personal şi alunecă în fund la ceea ce ar fi trebuit să fie un banal marcaj. Mingea ajunge la Sosa, care intră în careu. Şi intră, şi intră. Şi şutează din 6 metri, dar Bălgrădean apără, ieşind curajos în întîmpinare.

Tot el prinde un minut mai tîrziu un şut expediat de Finninho. Tot el nu mai poate face nimic la lovitura liberă bătută impecabil de Cleiton. Este 1-0 pentru Metalist şi nu au trecut nici 10 minute de cînd se joacă. De cînd Dinamo a intrat pe teren, dar nu şi în joc.

33 de minute
Atît a trecut pînă cînd echipa lui Bonetti a semnat prima ocazie la poarta lui Goryainov. Şut Cosmin Matei peste transversală dintr-o poziţie bună, cîştigată undeva la marginea dreaptă a careului. Matei mişcă din nou pe flanc, accelerează, îl depăşeşte pe Finninho, centrează puternic, pe jos în mijlocul careului, dar Gueye respinge de parcă ar fi alungat o insectă care îl bîzîia.

Şi Ţucudean? Unde e Ţucudean? Se bate fără spor între cei doi fundaşi centrali ai lui Metalist, Torsiglieri şi Gueye. De la mijloc vin mingi puţine, fiindcă Issa Ba şi Boubacar sînt doar holograme ale fotbaliştilor care încîntaseră la Supercupă. Cătălin Munteanu încearcă să pună ordine, dar nu (mai) are nici viteza, nici forţa necesare unui duel cu Torres, Edmar şi Sosa. Persistă în continuare senzaţia că respectul dinamoviştilor pentru sfertfinalista din sezonul trecut al UEFA League este, de fapt, teamă. Care uneori miroase a panică.

Ai noştri latră, ei muşcă
Posesie. Parcă mai multă determinare. În continuare lejeritate la transmiterea mingii. Soluţii fanteziste în locul celor simple şi eficiente. Exces de mingicăreală, în loc de claritate. Aşa arată debutul reprizei secunde. Cei din Harkov acceptă dominarea, cu aerul echipei ce ştie că greşeala dinamoviştilor este iminentă. Cleiton (51) îi oferă încă o dată prilejul lui Bălgrădean să-şi folosească reflexele, apoi Sosa (52) ia la ţintă transversala.

Bonetti, încă sub impresia prestaţiei de excepţie de la Chiajna ("una grande partita"), s-a ascuns pe bancă şi nu simte nevoia să facă nici o schimbare. Schimbarea este că scorul se duce la 2-0 pentru Metalist. Centrare Sosa, iar Cristaldo (56) împinge mingea în poartă sub privirile nelămurite ale lui Dragoş Grigore şi Koulibaly.

A mai rămas o jumătate de oră în care totuşi se mai poate repara ceva, o jumătate de oră în care trebuie se ne ascundem de căutăturile ironice ale ziariştilor ucraineni, care se bucură reţinut, ca atunci cînd ştii că te baţi cu unul mai slab decît tine.

Somn uşor!
Dinamo a jucat slab. Dezordonat, dezlînat, fricos. Un fotbal mic, demodat. Dinamo a jucat foarte slab. Dar asta nu mai este o noutate pentru cariera europeană recentă a băieţilor din Ştefan cel Mare. Dormiţi liniştiţi, băieţi! Muncesc şi aduc puncte alţii pentru voi!

"N-am dat nici o şansă dinamoviştilor. Sîntem foarte liniştiţi, ne gîndim la campionatul Ucrainei acum. Mi-a plăcut de Munteanu, pe el l-am remarcat. În meci au existat cîteva momente ce ne-au dat de bănuit, dar am eliminat orice emoţie prin joc" (Miron Markevici, antrenor Metalist)

"Din păcate, atît putem în acest moment. Trebuie să privim cu încredere spre viitor. Le mulţumesc suporterilor, au fost fantastici, un exemplu de galerie. Ne pare rău că nu i-am răsplătit cu un rezultat bun" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

515389-dinamo-harkov.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-a accidentat din nou
Issa Ba nu se simte deloc bine fizic şi a suferit o nouă accidentare la genunchi! Mijlocaşul venit de la Gaz Metan a rezistat doar 60 de minute pe gazon, fiind schimbat cu bulgarul Galcev. Senegalezul a ieşit şchiopătînd şi de la vestiare, fiind posibil să absenteze la meciul de campionat cu Petrolul, de duminică. Fotbalistul a mai absentat în acest sezon după ce a suferit de "apă" la genunchi.

"Harkov nu e Liberec"
Fostul acţionar al dinamoviştilor, Cristi Borcea, crede că roş-albii au întîlnit un adversar cu o valoare mult peste a lor şi că Bonetti şi compania nu au nici o şansă la retur. "Nu mai avem echipa pe care o aveam la Liberec, atunci era un lot care putea întoarce orice rezultat. Cu toate astea, nici Harkov nu e Liberec şi cred că rezultatul este irepetabil. Am întîlnit un adversar peste valoarea noastră în această seară şi cred că aici se încheie aventura noastră europeană", a declarat Borcea.

Pulhac = Dinu
De aseară, Cristi Pulhac este egalul lui Cornel Dinu! Nu din punctul de vedere al performanţelor sportive, ci al numărului de prezenţe în cupele europene. Titular cu Metalist Harkov în Europa League, Pulhac a ajuns la a 33-a apariţie pentru Dinamo în Europa, tot atîtea cîte a adunat în carieră fostul mare jucător al roş-albilor. Cei doi sînt pe locul 4 în clasamentul all-time, iar pe podium se află Claudiu Niculescu (43), Ionel Dănciulescu (40) şi Mircea Rednic (36). (Liviu Manolache)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (148)
zecs93
zecs93  •  11 August 2015, 18:43

Pe Metalist Harkov nu ii scotea nimeni din RO, hai plimbati ursu *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

biid
biid  •  24 August 2012, 17:34
Postat de stelistu.batran pe 24 August 2012, 13:10

Dinamo CEL MAI MARE PARTZ fotbalistic al mileniului! mai vorbim la anu' pe vremea asta cand tot vreo formatie cu nume rasunator (Elfsborg, Nijmegen, Vorskla, Metalist) o sa-i hinghereasca iar !!!!!!

Cand a-ti castigat ultima cupa,oricare , ,,batranule.... vant!" ???.

biid
biid  •  24 August 2012, 17:30

,,A clacat lamentabil", expresie de om prost.Toti se dau mari stiutori de fotba (ce daca n-au dat niciodata cu piciorul in minge?!),mari ,,tacticienii" etc. Daca un jucator de la ei, castica intr-un an cat toata echipa Dinaamo, la ce va-ti asteptat ,,asilor".Persiflati mereu echipele si jucatorii nostri dar, daca voi a-ti ,,juca" cu presa occidentala a-ti fi spulberati, a-ti dispare ca breasla!!!. Voi,santeti ZERO BARAT pe langa cei occidentali,de fapt,voi nici nu santeti ziaristi,santeti ,,contopisti", scrieti ce v-a dicteaza unul sau altul,contra cost,fara sa v-a intereseze DEONTOLOGIA PROFESIONALA,daca stiti ce inseamna.....sau????

Vezi toate comentariile (148)
Comentează