INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ANDERLECHT - MAINZ 6-1

Miercuri, nu era titular. Joi, Stanciu a fost eroul! Antrenorul lui Anderlecht a mers pe mâna lui Nicușor și nu a dat greș

Nicolae Stanciu, 9,8 milioane euro: 1.038 de minute la Anderlecht în campionat, Cupă și Europa League
Nicolae Stanciu, 9,8 milioane euro: 1.038 de minute la Anderlecht în campionat, Cupă și Europa League

Articol de - Publicat sambata, 05 noiembrie 2016 00:00

Antrenorul Rene Weiler a avut ceva dubii, dar a mers până la capăt cu Stanciu. Și playmakerul l-a răsplătit cu două goluri, primele la Anderlecht. În al 13-lea său meci!

În ultimele săptămâni, mai mulți analiști belgieni, foști fotbaliști importanți, l-au sfătuit pe Rene Weiler să-l țină rezervă pe Stanciu, care nu confirma.

După 2-0 cu Mechelen, pe 26 octombrie, antrenorul recunoștea: "Am vrut să-l las pe bancă, dar n-am făcut-o". Și acum, înaintea partidei cu Mainz, din Europa League, Weiler a luat în calcul această variantă.

"Am fost sigur că va marca"

Miercuri, la ultimul antrenament, Nico nu era printre titulari, dezvăluie Het Nieuwsblad. Și totuși, în cele din urmă, tehnicianul a ales cu inima. Nu a putut începe meciul fără el.

"M-am gândit dacă trebuie să-l odihnesc, însă implicarea totală a lui Nico, felul cum se dedică la jocuri și antrenamente, toate m-au convins. Am fost sigur că va marca", a declarat Weiler.

"Am vrut să-i centrez lui Teodorczyk"

971 de minute evoluase Stanciu la Anderlecht, până joi. În toate competițiile. Și nu înscrisese. Joi, în doar 41 de minute, a punctat de două ori, nu o dată!

  • 1-0 (9): aflat pe partea dreaptă, aproape de tușă, a vrut să centreze, după o pasă de la Chipciu. Dar a lovit cu exteriorul, iar mingea s-a dus direct pe poartă, la colțul scurt.
  • 2-1 (41): alt balon primit de la Chipciu, la marginea careului, ușor lateral dreapta. Șut în colțul lung, cu efect. Perfect plasat.

"La primul, ținta mea era Teodorczyk, nu poarta. Traiectoria ciudată m-a surprins și pe mine, nu doar pe goalkeeper. Nu mă așteptam", a admis râzând "tricolorul".

"Nu e prima oară când mi se întâmplă să dau un asemenea gol. Maniera nu mă interesează. Dacă ar fi fost golul victoriei, ați fi zis că a fost extraordinar".

Promisiune pentru Chipciu

La al doilea, Stanciu n-a spus nimic de execuția sa elegantă, ci a vorbit de Alex Chipciu: "Îi mulțumesc mult prietenului meu pentru assist. A fost o pasă frumoasă și îi promit că, data viitoare, îi voi oferi eu assist pentru gol".

Inima dedicată fanilor

În minutul 67, Nico a fost înlocuit. Iar fanii lui Anderlecht l-au aplaudat în picioare. "Ei m-au susținut încă din prima clipă la Bruxelles și azi sunt fericit pentru acești suporteri minunați". Lor le-a dăruit inima sa după fiecare gol.

MVP-ul meciului e în echipa etapei UEFA

Stanciu a fost ales cel mai bun jucător al partidei de la Bruxelles și inclus în echipa etapei din Europa League pe site-ul UEFA. Nu a fost și fotbalistul zilei în EL.

În sondajul realizat de forul continental, doar 11% dintre participanți l-au votat pe el numărul 1. Mijlocașul lui Anderlecht a fost depășit de Sow (Fenerbahce, 42%) și Giuliano (Zenit, 21%).

"Chipciu e unul dintre pilonii lui Anderlecht"

La 23 de zile de la ruptura suferită la coapsă în Kazhastan, Alex Chipciu a revenit în iarbă. A jucat 56 de minute și a făcut-o foarte bine. Nota 7 în Het Nieuwsblad, la fel ca Stanciu.

"Chipciu e unul dintre pilonii lui Anderlecht", a declarat fostul internațional Marc Degryse. "O evoluție solidă. Reintrarea lui ne-a ajutat mult. E important pentru noi", a completat antrenorul Rene Weiler.

"Eu cred în mine, mereu a fost așa. Criticile? Nu mă afectează, nu citesc ziarele. Doar părerea antrenorului mă interesează"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Anderlecht

"Anderlecht se bucură deja de Sfântul Nicolae. Prima oară decisiv la Anderlecht. Seducător"
La Derniere Heure, cotidian belgian

"Primul gol al lui Stanciu fost norocos, dar la al doilea am văzut imensa calitate a românului"
Marc Degryse, fost mare internațional belgian

"Întotdeauna am avut încredere în Stanciu și mă bucur pentru el. Aceste reușite îi vor da încredere"
Rene Weiler, antrenor Standard

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează