INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CUPA UEFA » SEMIFINALE / FIORENTINA - RANGERS0-0, 2-4 DUPĂ PENALTYURI, ÎN TUR 0-0

Mutu, ce urmează după lacrimi?

Articol de - Publicat sambata, 03 mai 2008 00:00

Mutu a ratat dramatic joi calificarea în finală şi riscă să piardă cu Fiorentina şi locul 4 în Serie A.

Sfîrşit amar de aventură pen­tru români în Cupa UEFA. După Contra, şi Mutu a pă-ţit-o tocmai la porţile finalei. Nu a mai apucat să execute a cincea lovitură de de­partajare, pentru că rataseră Li­verani şi Vieri! După 210 minute de antijoc, norocoasa Ran­gers merge, pe 14 mai, la Man­ches­ter, dispu­tîn­du-şi trofeul cu Zenit.

“Il Fenomeno s-a zbătut constant în faţa zidului ridicat de scoţieni. E imposibil să-i ceri lui Mutu strălucirea de briliant de la începutul sezonului, dar ca voinţă n-ai ce să-i reproşezi. A fost în toate rolurile: ex­tremă, pasator şi finalizator”, a co­mentat “Gazzetta dello Sport”. A avut două bune ocazii, a executat periculos loviturile libere şi a rămas cu cele şase goluri. Nici nu a fost sus­ţinut joi de Pazzini şi Vieri, primul nereuşind să marcheze de­loc în Cupa UEFA. Dincolo de la­crimile Şi frustrarea ratĂrii unui obiectiv, e pericolul com­pro­miterii celuilalt: Liga Cam­pio­nilor .

Miza financiară e imensă pentru Fi­o­rentina. Aflată pe locul 4, cu doar două puncte avans faţă de Mi­lan, Viola are dezavantajul due­lu­rilor directe şi un program greu, în­tîl­nind adversari ameninţaţi cu retrogra­darea, Cagliari, Parma şi Torino.

În ceea ce priveşte echipa na­ţio­nală, Euro 2008 îl va găsi pe  Mutu la capătul unui sezon extrem de încărcat. Cum va reuşi el să sur­vo­leze toate problemele apărute în ultimul timp e întrebarea pe care ne-o punem toţi.

Vieri, final de carieră
Returul cu Rangers ar putea fi ultimul meci al lui Vieri. Nu numai că a contribuit decisiv la eli­minarea Fiorentinei, şutînd în pelu­ză, dar s-a şi accidentat în mo­mentul execuţiei. Bobo a resimţit dureri puternice musculare, s-a oprit şi a trimis prea sus mingea. El a su­ferit o leziune de gradul doi al dreptului femural. Sezonul s-a terminat deja pentru Vieri, al cărui contract cu echipa toscană se încheie la 30 iunie. Iar la 35 de ani pare greu de crezut că Bobo va mai prinde un angajament.

Declaraţia zilei: Victor Piţurcă, selecţioner

“Adrian este un caracter puternic şi sigur va trece peste acest episod. Nu-mi fac probleme că evoluţiile sale vor scădea. Mutu e un superjucător!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (32)
 •  03 Mai 2008, 12:53

Daca le aratam la toti ca ne bazam numai pe Mutu si Chivu sintem deja batuti. Sa nu mai zic ca Mutu poate prinde fitze de Liverani facind pe coordonatorul si mofturi de Vieri. Sa nu mentionam si de weakest links ca Contra, Fl. Petre si Nicolita.

 •  03 Mai 2008, 12:51

vreau si eu nr de la gsp ma poate ajuta careva:(?

 •  03 Mai 2008, 12:37

Acest Liverani se aseamana cu Banel Nicolita al nostru.Au si ei culorile lor, ce tot ne apasa pe noi dar pe ei nu se vad?

Vezi toate comentariile (32)
Comentează