INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PETROLUL

Petrolul lui Contra a făcut istorie » Realizările "lupilor" în acest sezon de Europa League

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 30 august 2013 13:10

Petrolul şi-a încheiat asearã aventura europeanã cu un succes în faţa galezilor de la Swansea. Revenirea în competiţiile continentale dupã 18 ani a consemnat şi cîteva cifre importante statistice realizate de gruparea ploieşteanã.

Deşi a lipsit în partida de joi, Gicu Grozav a urcat direct pe locul 2 în clasamentul marcatorilor "all-time" al "lupilor galbeni". Atacantul transferat sãptãmîna aceasta în Rusia a marcat 6 goluri în 5 meciuri, cifrã cu care este depãşit doar de fostul mare jucãtor Mircea Dridea I, autor a 10 reuşite în 20 de partide.

Cosmin Contra a fost al 5-lea tehnician pe banca ploieştenilor în Europa. Acesta a bifat 6 jocuri, din care 4 încheiate cu victorie, la ambele capitole fiind depãşit doar de Ilie Oanã, 20 jocuri - 11 victorii.

Vikingur-Petrolul 0-4, pentru a doua oarã prahovenii au stabilit cea mai mare diferenţã de scor pro în competiţiile continentale, precedentul datînd din 1962, atunci cînd s-au impus cu acelaşi scor în faţa cehilor de la Spartak Brno. Tot de meciul cu reprezentanta celor din I Feroe se leagã şi primul autogol de care au beneficiat în Europa, "marcator" Atli Gregersen.

Pablo De Lucas a fost primul marcator strãin din istoria Petrolului (Petrolul-Vikingur 3-0).

Victoria cu 2-1 din deplasare obţinutã în disputa cu Vitesse Arnhem a fost doar a 2-a înregistratã de o formaþie din România împotriva unei reprezentante din Eredivisie pe pãmînt olandez, prima fiind cel al Stelei cu Heerenveen în 2006.

Asearã, Petrolul a depãşit CFR-ul şi a urcat pe locul 6 în clasamentul "all-time" privind numãrul de partide disputate de o formaţie din România în cupele europene cu 35 de partide.  De asemenea, victoria în faţa galezilor a însemnat al 17-lea succes european, poziţia a 5-a la acest capitol dupã Steaua, Dinamo, Rapid şi U Craiova.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
subiectiv777
subiectiv777  •  30 August 2013, 19:43

Articolul e cum e, dar titlul l-ai dat ca nuca-n perete (sau e vorba de prafuitul procedeu cu titluri "bombastice" menite sa faca cititorul sa dea click ca sa vada despre ce e vorba). Felicitari Petrolului pentru parcurs, nu-i rau pentru inceput, mai bine zis pentru un nou inceput. Numai ca nu e prea bine sa incepem sa contabilizam recorduri de pe acum, mai ales ca majoriatea celor enumerate in articol nu sunt cu adevarat recorduri nici macar pentru istoria Petrolului... Daca tot voiati sa scrieti ceva despre Petrolul mai bine faceati o analiza a jocului, cu cifre, cu parti bune si parti mai putin bune... E adevarat insa ca pentru asta trebuie sa te pricepi un pic si la fotbal.

true_holland
true_holland  •  30 August 2013, 16:53
Postat de bumerang1 pe 30 August 2013, 14:00

doboara taranii record dupa record...

Rar fac comentarii sau raspund unora,insa acum nu ma pot abtine sa nu-ti spun ca "daca taceai...filozof ramaneai"! Meriti pe deplin sa-ti "umple" frigiderul acum toti suporterii (indiferent de echipa cu care tin),in loc sa apreciezi ca o echipa romaneasca a adus puncte importante pentru noi, invidia, incultura,intunericul si vidul total din cutia ta craniana, unde nici becul daca se aprinde nu lumineaza,te indeamna sa faci aceste remarci! In orice caz, acum prefer sa zic: FELICITARI Petrolul pentru rezultatele de pana acum, chiar daca n-ati mers mai departe,nu inseamna ca pe viitor, daca veti creste in performante nu o sa puteti avea rezultate si mai bune! Inca o data f

pustiuxp
pustiuxp  •  30 August 2013, 16:27

Am dat de greu acum ca sa ne fie mai usor la anu.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează