INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO

Solicitare specială către UEFA » Dinamo vrea să dispute primul meci din playoff-ul EL pe Naţional Arena

La meciurile de pe Naţional Arena, Dinamo are parte de mai mulţi suporteri decît pe Ştefan cel Mare
La meciurile de pe Naţional Arena, Dinamo are parte de mai mulţi suporteri decît pe Ştefan cel Mare

Articol de - Publicat vineri, 10 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 09 august 2012 21:12

Dinamoviştii vor cere astăzi forului european ca primul meci, de pe 23 august, din play-off-ul EL, să-l dispute acasă, pe Naţional Arena. Miza: bani mulţi, stadion plin.

"Cîinii" intră în focul cupelor europene! Îşi vor afla astăzi adversarul, la Nyon, în perspectiva dublei din play-off-ul Europa League, meciuri ce se vor disputa pe 23, respectiv 30 august.

Reprezentanţii roş-albilor vor avea o solicitare specială către forul continental, dar şi către viitorul adversar. "Vrem să jucăm prima manşă acasă, pe Naţional Arena. Avem toate actele pregătite, în mod normal nu ar trebui să fim refuzaţi. Am ajuns la varianta Naţional Arena întrucît nu se mai ţine aici concertul Lady Gaga, pe 16 august, şi-atunci cei de la Primărie permit un meci de fotbal pe 23 august. Pe 30 august nu putem juca pe arena naţională, întrucît o zi mai tîrziu e concertul rockerilor de la Red Hot Chili Peppers", au punctat oficialii dinamovişti.

Roş-albii au gîndit-o bine, financiar. Dacă joacă pe Naţional Arena, au posibilitatea de a umple stadionul şi de a vinde 52.000 de tichete, din care să obţină 1,5 milioane de euro. Adică suma pe care ar lua-o dacă ar ajunge în grupele Europa League. Dacă ar juca pe stadionul propriu, din Ştefan cel Mare, ar veni în jur de 10.000 de oameni, în condiţiile unui adversar puternic.

Modelul Hajduk Split
O cerere similară au avut şi croaţii de la Hajduk Split, tot în această vară, dar după ce-au văzut că sorţii le-au scos în cale pe Inter Milano. Au solicitat celor de la UEFA şi italienilor să joace prima manşă acasă, la Split, pe "Poljud", realizînd că au şanse minime de a-i elimina pe peninsulari din preliminariile Europa League. Croaţii au umplut stadionul, au cîştigat peste un milion de euro din ticketing, chiar dacă Inter a învins cu 3-0 în tur. Azi, la tragerea la sorţi, Dinamo ar putea să dea peste formaţia lui Cristi Chivu.

"Prin mutarea pe Naţional Arena, vrem să promovăm fotbalul pentru întreaga familie. Dinamo vrea să aducă oamenii la stadion, din nou, să fie o bucurie, un spectacol, fără teama de violenţe" (Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo)

3 ani au trecut de la ultima participare a roş-albilor în grupele Europa League, în 2009, după "Minunea de la Liberec", Bonetti calificînd formaţia în această competiţie

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Dragomir face calcule
Deşi a fost aproape nelipsit din deplasările externe ale "cîinilor" în ultimii ani, Dumitru Dragomir s-a gîndit cum ar putea programa, mai lesne, derby-ul dintre Dinamo şi Rapid, care nu se mai dispută în week-end din cauza amicalului roş-albilor cu Barca: "Dacă echipa nu se califică în grupele Europa League şi cum Rapidul nu ajunge în această fază, atunci o să găsesc o dată liberă în toamnă. Meciul trebuie să se dispute în 2012, aşa zice regulamentul. Altfel, o să le bag două meciuri într-o etapă şi dinamoviştilor, şi rapidiştilor".

"Jucăm cel mai bun fotbal"
Dragoş Săvulescu este satisfăcut de jocul echipei în acest start de sezon: "Aşa cum s-a spus că Dinamo a făcut transferuri low-cost, aş vrea să precizez că echipa a cîştigat două trofee interne în această vară, iar acum joacă, poate, cel mai bun fotbal din România. Şi va juca un fotbal şi mai bun. Nu e important cîţi bani investeşti, ci ce rezultate ai. Am făcut o echipă ce poate fi şi mai competitivă cu eforturi financiare mici".

Prea bun pentru Dinamo II
Ultimul sosit la "cîini", Edgar Alvarez n-a evoluat miercuri în amicalul Dinamo II-Mioveni 6-0. "A fost şi o chestie de respect pentru un fotbalist cu peste 150 de meciuri în Serie A, nu putea să debuteze în tricoul alb-roşu la un amical al formaţiei secunde. Poate va juca împotriva Barcelonei, cîteva minute", au declarat oficialii "cîinilor". Hondurianul de 32 de ani a urmărit meciul din tribună, aproape de Bonetti şi de Birindelli.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  10 August 2012, 13:25

in acest sezon cred ca Dinamo 2 nu se va mai bate la retrogradare,va termina in jumatatea superioara a clasamentului,stiu ca amicalele nu conteaza dar sa invingi cu 6-0 o echipa care vine din liga 1 e ceva.....

zidane92
zidane92  •  10 August 2012, 10:13

deci pe conducatori ii doare in pula de dinamo si performanta sa iasa banul si atat jucati ba returul acasa sa avem sanse de calificare pai daca picam cu inter si mai si jucam returul la ei adio calificare

jalemare
jalemare  •  10 August 2012, 09:50

vor fi cu siguranta 50.000 de spectatori. la ''norocul'' lui dinamo cu siguranta nu-i rateaza pe inter la tragere. sau macar o revansa cu marseille. eu mi-as dori o tragere la sorti buna si sa se califice mai departe. penibil savulescu, cam ca intotdeauna. asta si cu micul securist badea nu scot un euro din buzunar pentru club dar uite-i ca rezista acolo si le fac zile negre suporterilor. ati scapat de albanezii din pipera acum mai faceti un pas si debarcati lipitorile astea.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close