INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ÎN GRUPA J CU SCHALKE, MACCABI ŞI AEK LARNACA

Steaua e numărul 1 la prezenţe europene, cît Dinamo şi Rapid la un loc

Golul lui Cristi Tănase i-a asigurat Stelei prezenţa pentru al optulea an consecutiv în grupele unei competiţii europene
Golul lui Cristi Tănase i-a asigurat Stelei prezenţa pentru al optulea an consecutiv în grupele unei competiţii europene

Articol de , - Publicat duminica, 28 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 27 august 2011 23:27

Roş-albaştrii au 88 de meciuri în Europa din 2003 încoace, exact cîte au strîns rivalele lor împreună. Superioritatea ”militarilor” e şi mai clară privind numărul calificărilor în grupe: au mers de 8 ori consecutiv, timp în care ”cîinii” şi giuleştenii au bifat doar cîte 3


Dinamo a pierdut surprinzător cu Vorskla, Rapid a revenit în grupe după patru ani. Doar Steaua a păstrat tradiţia: roş-albaştrii tocmai au numărat a 8-a calificare consecutivă în grupele unei competiţii europene. Cît de mult înseamnă asta? Opt calificări adună împreună Dinamo, Rapid, Timişoara şi Urziceni, adică patru echipe importante din istoria recentă a campionatului României!

Meciuri mai multe, puncte mai multe
Performanţele trupei din Ghencea, raportate la rezultatele adversarelor ei din întrecerea internă, sînt şi mai impresionante privind numărul de meciuri pe care le-au disputat "granzii" bucureşteni în competiţiile continentale din sezonul 2003-2004 pînă acum. Steaua a strîns 88, exact cîte au făcut Dinamo şi Rapid împreună! Roş-albii au 54, iar vişiniii au 34.

"Militarii" îşi umilesc rivalii tradiţionali şi atunci cînd vine vorba despre numărul de puncte cîştigate în Europa în ultimii cinci ani. Nicoliţă şi ai lui au contribuit la coeficient cu 39,5 puncte, în vreme ce giuleştenii au strîns numai 14 şi "cîinii" au luat 24. Deci nici măcar împreună nu egalează rezultatele Stelei!

Rapid, cel mai greu de bătut
Singura care se poate lăuda cu ceva în faţa Stelei în Europa e Rapid. Formaţia din Grant are doar 5 înfrîngeri în 34 de prezenţe pe continent din 2003 încoace. Roş-albaştrii au pierdut de 29 de ori în 88 de partide. Dar diferenţa e dată şi de faptul că ei au fost de trei ori în grupele Ligii Campionilor, unde au dat peste cluburi dintre cele mai mari din lume, ca Real Madrid, Arsenal, Bayern Munchen şi Lyon, în timp ce Rapid a acumulat jocurile în Cupa UEFA şi în Europa League, unde a întîlnit echipe mai slabe. Chiar dacă n-a prins nici ea Liga şi s-a oprit cel mai des în preliminarii în Europa, Dinamo a suferit, totuşi, 22 de înfrîngeri!

De cîte ori au mers românii în grupele cupelor europene în ultimii 8 ani:
Steaua 8
CFR Cluj 3
Dinamo 3
Rapid 3
Poli Timişoara 1
Urziceni 1
Oţelul 1
Vaslui 1

15 duble consecutive cîştigate, din postura de cap de serie, a strîns Steaua în competiţiile europene

Cîte puncte au cîştigat formaţiile din Liga 1 în Europa în ultimii 5 ani:
Steaua: 39,5
Dinamo: 24
CFR Cluj: 17
Rapid: 14
Unirea: 12
FC Vaslui: 7
Poli Timişoara: 7
Oţelul: 0,5


Alkmaar şi Bruges cîte 6
Dintre cele opt prezenţe în grupe consecutive, Steaua a înregistrat trei în Liga Campionilor şi cinci în Cupa UEFA, devenită ulterior Europa League. În competiţia numărul 2 la nivel european, doar două formaţii au strîns mai multe calificări decît "militarii" din 2003 încoace: Alkmaar şi FC Bruges. Olandezii şi belgienii au cîte şase.

Liniile de clasament ale "granzilor" bucureşteni în Europa în ultimii 8 ani:
Steaua 88 31 28 29
Dinamo 54 24 8 22
Rapid 34 16 13 5


Marica vrea şi Steaua în primăvară
Atacantul lui Schalke, Ciprian Marica, nu ar fi dorit să întîlnească Steaua în grupele Europa League. "Nu mi-am dorit deloc să joc împotriva unei echipe din România. Nu pot să exprim în cuvinte ce simt cînd vin acasă ca adversar, împotriva unor oameni pe care-i respect, a unor colegi de la echipa naţională. Sper din suflet, ca român, să se califice din această grupă Schalke şi Steaua!", a scris vîrful "tricolorilor" pe blogul personal.

Gigi nu merge la meci
Pentru a doua oară consecutiv, jucătorii lui Levy nu vor fi urmăriţi din tribune de Gigi Becali. Patronul Stelei va fi naş la nunta acţionarului dinamovist Cristi Borcea. "Steaua cîştigă şi fără mine, nu am emoţii deloc!", a spus finanţatorul. Becali nu a fost lîngă echipă nici la Sofia, din cauza conflictului cu preşedintele lui ŢSKA, Dimităr Borisov.

FCM s-a întărit cu Subotici
Echipa lui Ovidiu Sabău l-a transferat pe Daniel Subotici. Fostul atacant al Craiovei a semnat un contract pe trei ani cu tîrg-mureşenii, însă şansele ca el să evolueze în această seară sînt minime. Subotici a marcat cinci goluri pentru olteni sezonul trecut, în 16 meciuri disputate.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (106)
steaua_suntem_noi
steaua_suntem_noi  •  31 August 2011, 17:28

pentru ofticosi, uitati raspunsul obiectiv la intrebarile "de ce are steaua cei mai multi suporteri" si "de ce cele mai multe stiri pe gsp sunt despre steaua". pentru ca e superioara.

last1left
last1left  •  29 August 2011, 15:58
Postat de dinamo4eva pe 28 August 2011, 15:18

AHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAAAH , da ce mare performante au actuali stelisti ? ca au trecut de Grasoherps si san patrick aia ?

Probabil ca au trecut de TSKA!Probabil ei considera asta o performanta=))!Steaua e o performera ,nu stiati?=))))!Tska nu cred ca e cu ceva peste orice echipa vreti voi din Liga 1 din josul clasamentului! Alegeti o echipa si eu o sa va arat ca nu se ridica cu nimic peste ea!Apoi cred k se refera la performanta cu larnaca!Dar nu cred k-i bate p-aia:))! Singura problema este ca noua dinamovistilor nu ne-a fost oferita o a doua sansa!Dak am mai juca o data cu ucrainienii cu siguranta i-am lasa akasa!Sper sa nu mai vanda BOrcea ceva ca ma supar!!!

last1left
last1left  •  29 August 2011, 15:57
Postat de last1left pe 29 August 2011, 15:53

Superioritatea Stelei fata de cine ma?=)))!Ca sa-ti arati superioritatea fata de Dinamo trebuie s-o bati,nu?Asa mi se pare normal!Dar cu ceeee?:))!Sa va dam noi jucatorii ca sa ne bateti si voi pentru a doua oara in ultimii 7 ani?=))))! Poate ca Dinamo daca juca cu valencia o elimina!Atunci cand joaka cu echipe slabe nu se mobilizeaza!Observ ca au inteles din greselile trecutului si au inceput sa bata si echipele slabe!Vorskla Poltava este o echipa medie,zik eu cu 10 clase peste tska sofia!Zicu,nu avea efectiv cu cine sa joace!Ma uitam la ei,se calcau pe picioare !Si cika steaua a facut un meci excelent=))!Ati stat acolo masati in propriul careu ca MIEII LA TAIERE asteptandu-va randul!=))))

Nu ne-ati luat noua ,cupa, ma retardule!Ati cucerit cupa Romaniei!Pe cata vreme!Noi v-am suflat titlul voua,chiar daca in favoarea Cfrului! De atunci nu mai stiati cum e s-o bateti pe Dinamo!Ce gust are victoria in fata lui Dinamo!IN Stefan cel mare suntem Spartani!Cand vine Steaua, se stie ca mai mult de un egal nu va scoate vreodata! Acirati la fratii Costea,sa vedem ce pot si aia!Dak erau asa buni cum se prefigureaza erau si ei curtati de cluburile mari ca UDINESE,nu ramaneau in ograda voastra de oi;))! De ce va bucurati ca a plecat Torje,credeti ca acum veti reusi sa ne bateti in campionat?VISEEEE!Catalin Munteanu,patrascu ,KONE sunt cei mai tehnici mijlocasi din Romania!;)!

Vezi toate comentariile (106)
Comentează