INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - STUTTGART, AZI, 22:05, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua - Stuttgart: derby-ul punguţelor! » Azi vin la Bucureşti reprezentanţii firmei nemţeşti care livrează roş-albaştrilor băutura

Articol de , - Publicat joi, 22 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 22 noiembrie 2012 12:42

Societatea din Germania e aceeaşi care aprovizionează cu respectivele băuturi şi adversara roş-albaştrilor din această seară. Deranjat de discuţiile din ultimele zile, Reghecampf a adus, ieri, la conferinţa de presă 10 pungi identice cu cele din care le-au băut elevii săi cu Severin, apoi le-a împărţit ziariştilor


Disputa de diseară nu va fi una care va avea ca miză doar punctele, locurile din clasament şi accesul în primăvara Europa League. Steaua - Stuttgart va fi şi un duel interesant al echipelor care sînt aprovizionate de aceeaşi firmă producătoare de băuturi energizante, special fabricate pentru sportivi.

Firma Aktiv 3 e cea în cauză, e nemţească şi tocmai pentru că pe Arena Naţională se întîlnesc două dintre grupările cu care colaborează şi cu care are contract, reprezentanţi ai societăţii respective au decis să vină la Bucureşti şi vor fi diseară în tribunele stadionului Arena Naţională. Mai mult, Reghecampf le-a solicitat acordul pentru un gest fără precedent pentru un antrenor la un astfel de nivel. Să poată să aducă şi să ofere la conferinţa de presă mostre din ceea ce jucătorii săi au băut cu CS Severin.

După conferinţa de presă de ieri, "principalul" Stelei a scos dintr-o miniladă frigorifică zece punguţe, care conţineau băutura respectivă, toate însoţite şi de logo-ul şi numele firmei producătoare. "E exact ce beau şi jucătorii mei înainte şi după antrenament. Am cerut voie domnilor de la UEFA să vă oferim după conferinţa de presă cîte o punguliţă, să vedeţi despre ce e vorba. Nu e nici un medicament interzis, e vorba de un simplu suc, un energizant pe care băietii îl încearcă înainte şi după antrenament", a explicat Reghecampf.

"Puteţi să beţi fără frică, nu vi se va întîmpla nimic. Pe de altă parte, să nu vă gîndiţi că, gata, o să aveţi energie maximă! Fără antrenament nici un sportiv nu are, poate să bea oricît"
Laurenţiu Reghecampf către ziarişti, ieri la conferinţa de presă

"Noi nu folosim suplimente nutritive, nici vitamine. Cred că alte echipe din ţară iau mai multe medicamente ca noi, dar noi luăm ce trebuie, un simplu suc după antrenament care să compenseze ceea ce pierd jucătorii"
Laurenţiu Reghecampf, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor

Aktiv 3: "Bătura reduce stresul"
Pe site-ul oficial al producătorului de băuturi destinate sportivilor este prezentat in extenso modul în care acestea trebuie consumate de către jucători (vezi schema). Tot pe site-ul nemţesc este descris şi modul în care prafurile sînt transformate în băutura respectivă. "Băutura este recomandată în scopul de a reduce stresul asupra organismului. Cu un gust unic, băutura se poate consuma pe o perioadă mai lungă de timp. Conţinutul unei cutii de 900 de grame se foloseşte la aproximativ 12,5 litri de apă", scriu nemţii pe site-ul oficial. Acelaşi producător mai vinde batoane nutritive şi diverse unguente, dar şi alte energizante pentru cei din diferite sporturi, cum ar fi atletism, Formula 1, tenis etc.

15 euro este preţul unui tub care conţine praful din care steliştii obţin 12,5 litri din băutura energizantă

Ce conţine un litru de băutură
Calorii 262
Carbohidraţi 66 g
Zaharuri 24,6 g
Sare 1,5 g
Sodiu 615 mg
Potasiu 230 mg
Calciu 266 mg
Magneziu 139,5 mg

De ce a fost pus lichidul în punguliţe
Scenele de la meciul Steaua - Severin, cînd jucătorilor li s-a dat să bea acel lichid din pungi transparente au fost inedite pentru fotbalul românesc şi multă lume s-a întrebat de ce a fost nevoie de această metodă. "E mult mai la îndemînă să bea din pungă, o pot lua şi pe teren, iar după punga poate fi aruncată pe teren, ceea ce cu o sticlă, chiar şi de plastic, nu se poate", au explicat antrenorii din staff-ul roş-albaştrilor.

Dan Petrescu nu crede în sucuri miraculoase
Un antrenor care a făcut performanţă în România şi care deţine recordul de puncte în grupele Champions League nu vede cu ochi buni metodele lui Reghecampf. Dan Petrescu spune că "eu, ca jucător, n-am băut astfel de sucuri, nu luam vitamine, la mine de bază era pregătirea şi eu în cred doar în pregătirea fizică". Dan Petrescu, care a jucat în Italia la Foggia, unde l-a avut ca antrenor pe Zdenek Zeman, a cîştigat titlul în Liga 1 cu Urziceni şi a făcut 8 puncte în grupele Ligii Campionilor într-o serie cu Stuttgart, Sevilla şi Glasgow Rangers.

538743-caseta-steaua.jpg

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
marius2005
marius2005  •  22 Noiembrie 2012, 23:05
Postat de jalemare pe 22 Noiembrie 2012, 09:00

ma speriasem, credeam ca e vorba de punguta cu doi bani. la asta jiji nu are rival :))))

bai nene oierul imprumuta bani si nu lasa steaua !!! fata de chitra aia a voastra ca poate da domnu si scapati de ea !!!

marius2005
marius2005  •  22 Noiembrie 2012, 23:03
Postat de adymax pe 22 Noiembrie 2012, 07:45

Au scris ca era imprimat pe recepientele in care a fost praful ca sunt facute in Cehia. O firma poate sa fie dintr-o tara si sa aiba fabrica in alta.

tu esti un pic dus cu pluta ??? pai ce ma fordul nu e din america si se face in germania !!!

lobbyone
lobbyone  •  22 Noiembrie 2012, 10:27

Sunt sigur ca in timpul meciului le da acelasi lucru !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează