INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE

Steliştii cred că o pot elimina pe Twente: ”Good draw!”

Articol de - Publicat sambata, 17 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2011 21:38

Aceasta a fost reacţia lui Nikolici, omul decisiv în victoria cu Larnaca. Roş-albaştrii sînt fericiţi că au evitat formaţiile din Manchester şi că au picat cu un adversar pe care îl consideră accesibil.

Steaua s-a temut de granzii Angliei şi spera să joace cu Metalurg Doneţk, dar e mulţumită că a picat cu Twente. Pentru că s-a aflat în urna outsiderilor, va juca la Bucureşti prima manşă din duelul cu olandezii. Inclusiv asta le e pe plac roş-albaştrilor. Ilie Stan l-a sunat pe Valeriu Argăseală în Elveţia, imediat după tragerea la sorţi, şi i-a transmis că e satisfăcut de adversarul pe care Miodrag Belodedici l-a scos din urnă. "E foarte bine că returul se dispută la Enschede", a comentat tehnicianul.

Fotbaliştii sînt şi ei optimişti. Stefan Nikolici a postat pe facebook imediat după aflarea oponentului: "A good draw". O tragere bună, în opinia muntenegreanului care a marcat o "dublă" în meciul cu AEK Larnaca (3-1), în care Steaua a obţinut calificarea în "16-imi".

Căpitanul Bourceanu s-a temut de un adversar imposibil: "Cu Twente nu sîntem favoriţi, dar e o formaţie împotriva căreia putem juca, adică avem şanse destul de bune".

Roş-albaştrii au remizat de două ori cu trupa olandeză în 2009, tot în Europa League, dar în faza grupelor. A fost 0-0 la Enschede şi 1-1 la Bucureşti, cu Mihai Stoichiţă pe banca românilor. Antrenorul a analizat şi el decizia sorţilor, tot în nota optimistă pe care au avut-o şi oamenii din lotul Stelei: "Ar trebui să ne pupăm pentru tragerea asta! Twente e accesibilă acum, nu mai e formaţia împotriva căreia am evoluat acum doi ani, fiindcă a pierdut jucători importanţi de atunci. Oricum, stilul olandezilor ne convine. Au un fotbal curat, fără capcane, nu se organizează fantastic".

Olandezii se bucură şi ei!
Steaua are impresia că a avut noroc la tragerea la sorţi, dar aceeaşi părere o au şi cei de la Twente! Căpitanul Peter Wisgerhof a argumentat de ce e mulţumit: "Cînd ne uităm ce alte echipe se mai aflau în urna posibililor adversari ne dăm seama că am picat bine. Avem suficientă experienţă internaţională încît să trecem de Steaua".

Doar un meci cu miză în 2009
Twente şi Steaua au fost colege de grupă în sezonul 2009-2010, în care roş-albaştrii n-au reuşit să meargă în "16-imi". Contra olandezilor, stelişti au luat două puncte în urma a două remize, dar returul, de la Bucureşti, a fost un joc lipsit de miză, întrucît nu mai existau şanse de calificare. Relevant rămîne turul, disputat la Enschede şi încheiat cu 0-0. Stoichiţă a folosit în Olanda formula: Zapata - Nicoliţă, Ghionea, I. Rada, P. Marin - Szekely, Bicfalvi, Toja, Surdu - B. Stancu, Kapetanos.

Au trecut uşor de Vaslui
Adversara Stelei din februarie a trecut de FC Vaslui în turul al 3-lea preliminar al Champions League şi i-a trimis pe moldoveni în Europa League, unde a ajuns şi ea, eliminată de Benfica în faza următoare a competiţiei. Portughezii au bătut-o pe Twente cu 3-1 la Lisabona şi au făcut 2-2 în Olanda. Vaslui a pierdut turul cu 0-2 şi a remizat la Piatra-Neamţ, 0-0. Contra moldovenilor a înscris de două ori austriacul Marc Janko.

În "optimi" ar da iar peste Schalke!
Ieri s-au tras la sorţi şi partidele din "optimi", faza următoare a competiţiei. Dacă trece de Twente, Steaua o va întîlni pe învingătoarea dintre Schalke şi Viktoria Plzen, campioana Cehiei. Roş-albaştrii ar juca tot acasă primul meci şi în "optimi", ca şi în cazul dublei manşe cu Twente. Meciurile cu olandezii se dispută pe 16 februarie, la Bucureşti, de la ora 22:05, şi pe 23 februarie, la Enschede, de la 20:00. "Optimile" sînt pe 8 martie şi pe 15 martie.

"Pe 16 februarie vor fi mai mult de 50.000 de oameni pe Naţional Arena, se va rupe stadionul! Contează şi că e întrerupt campionatul atunci şi oamenii vor dori cu atît mai mult să vadă meciul" (Marius Lăcătuş, fost antrenor Steaua)

"Twente a dominat Olanda în ultimii trei ani. Clubul e puternic şi produce constant fotbalişti foarte buni, de aceea au continuat să se califice în Europa deşi au vîndut mulţi jucători" (Narcis Răducan, director sportiv Steaua)

"Am jucat contra lui Twente în 2009 şi n-am nici o emoţie în privinţa calificării Stelei. Roş-albaştrii vor trece mai departe" (Petre Marin, fost fundaş Steaua)

"E cazul să fim veseli! Batem 3-0 la Bucureşti şi rezolvăm calificarea! Cu un stadion plin la meciul de acasă, avem şanse cam 60 la sută" (Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua)

"Twente are viteză şi tehnică, dar poate fi eliminată de Steaua. E important să nu-i luăm la mişto pe olandezi" (Sorin Cîrţu, antrenor)

"Trecem sigur de "16"-imi, eu mă gîndesc deja la "pătrimi", pentru că o vom elimina şi pe Schalke. Vorbesc eu cu Marica să dea pe lîngă poartă cînd o juca împotriva Stelei" (Gigi Becali, patron Steaua)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
coclender
coclender  •  18 Decembrie 2011, 13:20

la prima vedere asa ar parea accesibila dar...am mai spus ca ....pana aici le-a cam fost dar...cine stie? mingea-i rotunda

ertuviss
ertuviss  •  17 Decembrie 2011, 12:25

Twente e o masina de fotbal, iar fanii lor sunt incredibili. Stadion destul de mic, dar tribunele sunt foarte aproape de gazon.

mgucianu
mgucianu  •  17 Decembrie 2011, 10:47

Sanse foarte mici pentru Steaua. In Olanda se joaca fotbal,iar Twente este campioana! Cine crede in calificare ,se imbata cu apa rece!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează