INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - STUTTGART, JOI, 22:05, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Stîngul e doar de gol » Chipciu n-a înscris nici un gol cu dreptul, piciorul său de bază

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2013 01:53

De cînd e la Steaua, Chipciu n-a marcat niciodată cu dreptul, piciorul său de bază, avînd pînă acum 8 reuşite în tricoul roş-albastru


Steaua transformă jucătorii! Adus în iarna trecută de la FC Braşov, Alexandru Chipciu (23 de ani) s-a reinventat în Ghencea! Folosit cu precădere în banda dreaptă, mijlocaşul a uitat să mai înscrie cu piciorul drept, deşi acesta e piciorul său de bază. Pînă acum, Chipciu a strîns 8 goluri pentru actualul lider al Ligii 1, două în primăvara trecută şi 6 în acest sezon, două dintre ele în Europa League, la Stuttgart (2-2) şi la Molde (2-1). Toate reuşitele sale au fost cu piciorul stîng!

Mingea o controlează cu dreptul
Dovada cea mai clară că fostul braşovean e dreptaci, deşi el loveşte aproape la fel de bine mingea cu ambele picioare, e reprezentată de cifrele sale din partida de duminică seara, cînd Steaua a întîlnit Severinul (2-1). Alex a prins 45 de minute pe teren, fiind introdus la pauză, în locul lui Mihai Costea, şi a evoluat în banda stîngă, unde a atins balonul de 50 de ori cu piciorul drept şi doar de 6 ori cu cel stîng! În plus, din cele 15 pase reuşite de el, numai una a fost cu piciorul stîng! De asemenea, singurul său şut spre poarta lui Şteţca a fost cu stîngul, o execuţie care i-a pus probleme mari goalkeeperului de la Severin.

Golurile lui Chipciu la Steaua
Pandurii - Steaua 1-1 31 martie
Steaua - Sportul 4-1 8 aprilie
Vaslui - Steaua 3-1 27 august
CSMS Iaşi - Steaua 0-3 (2goluri) 16 septembrie
Suttgart - Steaua 2-2 20 septembrie
Molde - Steaua 1-2 8 noiembrie
Viitorul - Steaua 0-4 11 noiembrie

Acum se simte bine în deplasare
Înainte de a ajunge la Steaua, Chipciu avea o altă ciudăţenie. El a strîns la FC Braşov, în doi ani şi jumătate, tot atîtea goluri cîte are în Ghencea în mai puţin de un an de zile, adică 8. Iar toate reuşitele sale au fost marcate sub Tîmpa, Chipciu nereuşind să înscrie în nici una dintre partidele jucate de Braşov în deplasare! De cînd îmbracă tricoul roş-albastru, mijlocaşul a marcat o singură dată pe teren propriu, în victoria cu Sportul (4-1), în sezonul precedent. În rest, toate celelalte 7 goluri au fost reuşite în deplasare.

Assisturile, cu dreptul
Pînă acum, pe lîngă cele 8 goluri izbutite, Chipciu se mai poate lăuda şi cu 4 pase decisive în tricoul Stelei, una în returul trecut, cu Astra (2-1), şi trei în acest sezon, cu U Cluj (5-1), cu Gaz Metan (1-1) şi cu Rapid (1-0). Toate acestea au fost trimise cu piciorul drept!

"Ne minunăm şi noi cînd vedem ce goluri marcăm. Fundaşii înscriu din foarfecă, iar Alex Chipciu, doar cu piciorul stîng. Pur şi simplu nu înţelegem ce se întîmplă"
Mihai Stoica, manager Steaua

"Produs garantat antidoping"
După ce Gazeta Sporturilor de ieri a dezvăluit că steliştii consumă la meciuri shoturi de Isostar, o băutură energizantă cu grad ridicat de cofeină, distribuitorul acestui produs a ţinut să facă unele precizări. "Produsul ajută la combaterea senzaţiei de oboseală, fiind realizat din alimente cu o destinaţie nutriţională specială. În fabricarea suţinătoarelor de efort se folosesc numai ingrediente alimentare garantate antidoping", se arată în comunicatul remis GSP.

Bursucul garantează pentru Rusescu
Dan Petrescu, fostul antrenor al lui Raul Rusescu la Unirea Urziceni, îl laudă pe golgeterul la zi din campionatul României: "Rusescu este un jucător cu execuţii extraordinare. Eu am spus şi cînd eram la Urziceni că el e cel mai bun din lot şi am refuzat să-l mai las să plece împrumut la Otopeni. Acum e şi pregătit fizic şi se vede. Ar putea juca la orice echipă din lume. Rusescu simte poarta ca nimeni altul, aceasta e cea mai mare calitate a lui". În actualul sezon, Rusescu a înscris 17 goluri în 23 de meciuri.

Duckadam vine diseară la GSP TV
Preşedintele de imagine al Stelei va fi prezent diseară în studioul emisiunii Contraatac, de la GSP TV. Talk-show-ul va începe la ora 19:00, iar fostul mare portar va vorbi despre cum a trecut peste operaţia complicată suferită la braţ, dar şi despre parcursul bun al Stelei din acest sezon şi despre finala grupei din Europa League, cu Stuttgart.

Georgievski revine în martie!
După ce-a suferit o fractură a peroneului piciorului stîng în meciul cu CS Severin, macedoneanul Daniel Georgievski are nevoie de trei luni de recuperare. Acesta va rata dubla din "16"-imile Europa League pe care Steaua o poate juca dacă se va califica mai departe în competiţie. "Abia aştept să pot să reiau antrenamentele alături de colegii mei şi să mă bucur alături de aceştia, pe teren, de cucerirea titlului de campion", a spus ieri fundaşul dreapta.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
thebluestlion
thebluestlion  •  21 Noiembrie 2012, 10:59

Chipciu trebuie plasat bine de Piturca, poate fi un plus pentru nationala! Mie imi place, e bataios, e un mijlocas complet. Avem mijlocasi de valoare : Chipchiu, Torje, Maxim, Tanase, (revine si) Deac, (poate) Popa, (poate) Herea. Piturca trebuie sa rezolve apararea aia si poate mergem si noi la carnavalul fotbalistic :D

simohayha
simohayha  •  21 Noiembrie 2012, 10:38
Postat de andystar pe 21 Noiembrie 2012, 04:17

cel mai bun mijlocas la ora asta din tara ! dar de banda !

Daaaaaaa! SuperAlex!

andystar
andystar  •  21 Noiembrie 2012, 04:17

cel mai bun mijlocas la ora asta din tara ! dar de banda !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează