INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MANCHESTER CITY - POLI TIMIŞOARA 2-0 (ÎN TUR 1-0)

Timişoara a pus punct aseară unei aventuri europene onorabile » Rătăciţi în City

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 august 2010 00:00

Deşi a avut trei fundaşi centrali, defensiva lui Poli a fost visătoare, fiind depăşită net de starurile lui Mancini.

Timişoara a ales arma prudenţei în debutul partidei de la Manchester. Dar cînd joci împotriva lui City şi citeşti chiar numele rezervelor puse de Roberto Mancini să apere fragilul avantaj de pe Bega, n-ai cum să te arunci orbeşte în atac. Englezii au început la fel de încîlcit ca în manşa tur, dar bănăţenii nu au mai avut atitudine.

Au contemplat şutul lui De Jong, dar Pantilimon e, totuşi, schimbul de mîine al "naţionalei" (10). Românii nu au idei, păstrează posesia pînă la linia de mijloc, care pare o graniţă de netrecut. Nici "cetăţenii" nu accelerează, deşi tribuna pompează sacadat încurajări: "Go on, City!".

Luchin îl blochează pe Silva, apoi pe Adebayor, însă presiunea gazdelor apasă ca un piston. Pantilimon se mai arcuieşte o dată pentru a respinge de sub bară reluarea lui Jo (37), apoi barajul oaspeţilor se fisurează pentru prima oară. Burcă şi Luchin se invită să-l blocheze pe Wright-Philips, iar fîşneţul mijlocaş al lui Mancini trimite Poli la podea înainte de finalul reprizei (43). O fragilă acţiune a punctat şi trupa lui Petrovici în prima parte, cînd Curtean l-a angajat pe Axente, dar vîrful a fost blocat în momentul şutului (23).

Căderea din partea secundă
Cu bagajele făcute în afara Europei, Timişoara lasă garda jos după pauză, deşi antrenorul sîrb îi aruncă în bătălie pe Goga şi pe Zicu. Burcă pare teleportat în defensivă, iar tînărul Boyata nu-l iartă (59). Ameţiţi de ritm, alb-violeţiii ridică mîinile sus. Mera ezită, Burcă e ameţit de traseele gazdelor, Adebayor trage pe lîngă.

Secundele următoare: Silva e în poziţie centrală, la 16 metri de poartă, dar Pantilimon rămîne concentrat. City se distrează, publicul e încîntat, iar Poli priveşte neputincioasă cum s-a pierdut într-un oraş pe care vroia să-l cucerească.


Alexa, unicul aclamat

Căpitanul Dan Alexa a fost singurul jucător aclamat de galeria Timişoarei cînd a fost schimbat în minutul 80 cu Hristu Chiacu. Suporterii bănăţeni l-au chemat pe Alexa la salut, dar nu şi pe Curtean, care a fost ignorat în momentul schimbării cu Dorin Goga. Altfel, jucătorul meciului a fost ales tînărul jucător al lui City, Dedryck Boyata (19 ani).

Burcă cu ghinion
Înscris pe ultima sută de metri pe lista UEFA, Ovidiu Burcă (30 de ani), a avut o prestaţie dezamăgitoare la debutul său oficial pentru Poli. Burcă a greşit la ambele goluri înscrise de englezi, avînd dese nesincronizări cu tinerii Luchin şi Mera. Petrovici a fost nevoit să joace titular cu Scutaru pentru că Cisovsky nu a putut fi recuperat după ce s-a accidentat în partida tur, de la Timişoara.

Show înainte de meci
Englezii nu se dezmint şi au organizat un adevărat spectacol în afara tribunelor, în zona destinată suporterilor. Concursuri de tras la poartă, unde se măsura forţa şuturilor, flash-interviuri cu suporteri, rezumate ale partidelor disputate sau interviuri cu starurile echipei, totul sub coordonarea unui moderator. Întreg spectacolul a fost transmis live pe tabela de marcaj şi pe circuitul TV intern al arenei.

Bănăţenii în vervă
Dominaţi numeric de englezi, suporterii Timişoarei au fost extrem de activi, cîntînd şi încurajîndu-şi echipa pe tot parcursul meciului. 100 de fani au făcut deplasarea de la Timişoara, iar restul au venit din Albion, fiind aplaudaţi şi chiar susţinuţi la unele refrene de suporterii lui City, aflaţi în colţul peluzei.

Goga, din nou rezervă
La fel cum s-a întîmplat în meciul tur, Vladimir Petrovici a preferat să-l lase pe bancă pe golgeterul din sezonul trecut, Dorin Goga (foto). "Dacă nu-şi va schimba atitudinea, va sta lîngă mine pe bancă", a explicat Petrovici. Deşi l-a folosit titular în meciul cu Brăneştiul pe "Poet", randamentul dat de elevul său nu l-a mulţumit pe sîrb, care l-a preferat pe Magera în linia mediană, în spatele lui Axente.

- După ce a greşit două pase consecutive în prima repriză, fundaşul Laszlo Sepsi a fost certat zdravăn de Petrovici. "Laszlo, ce faci?", i-a strigat nervos sîrbul.
- În minutul 27, Alexa a blocat perfect voleul lui Zabaleta, dar argentinianul nu l-a zărit şi l-a lovit dur în coapsă. Căpitanul lui Poli a şchiopătat puţin, dar a asigurat imediat staff-ul că nu e nimic grav.
- Sesizînd lipsa de idei din jocul echipei sale, Roberto Mancini şi-a trimis rezervele la încălzire chiar înainte de prima jumătate de oră a partidei.
- Petrovici i-a cerut insistent arbitrului portughez De Sousa să-i acorde avertisment lui Richards, care l-a secerat pe Magera sub ochii săi. "Centralul" a lăsat în schimb jocul să continue, pentru că mingea a ajuns la Axente.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
bgheorgheos
bgheorgheos  •  27 August 2010, 18:11

Eu sint utist,deci cu poli.....Dar nu pot sa accept niste mitici,care au jucat cu elvetieni schiopi,care si asa i-au bagat in careu,stelisti care s-au calificat "la mustata".Bine ca au facut-o !Dar sa pastreze limita. M City are 2 clase peste Steaua,e altceva,asa ca Poli nu a iesit "distrusa".Acasa, daca i se dadea 11.m.,care a fost, era altceva.Acolo nu au contat,dar nici nu-i poti compara cu Steaua,sau cu elvetienii astia cam impotenti. Veti vedea in citeva zile de ce.

flava
flava  •  27 August 2010, 11:26

Pt."marius-munteanu": ba tzarane, se vede ca esti mancat de invidie, tu n-o sa ajungi sa stai in viatza ta in Timisoara, ca nu e de nasu tau, sincer, ma mir cum de ai internet acolo la sat la tine, sau poate ai fost in vizita "la oras"...

steaua186
steaua186  •  27 August 2010, 11:21

da asa e a fost extrem de "onorabil"... nu va imbatati cu apa rece. Nici o echipa romaneasca nu a jucat onorabil ieri seara.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează