INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TWENTE - STEAUA 1-0

Trei culori şi un tricou furat » Peripeţii cu suporterii Stelei la Enschede

Colțul peluzei steliste a încercat să facă față unui stadion arhiplin +4   FOTO
Colțul peluzei steliste a încercat să facă față unui stadion arhiplin

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 februarie 2012 01:46

Sute de oameni au încurajat-o pe Steaua la Enschede, cu drapeluri în peluza olandezilor. Unul a lipsit, fiindcă a ajuns la poliţie după ce a furat din magazinul oficial al lui Twente. VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI TWENTE - STEAUA 1-0!

Terenul e lat ca pe Camp Nou, fiindcă 4-3-3 e olandez, nu catalan, dar tribunele oftează ca în Anglia şi mai mult de 25.000 de oameni cîntă "You'll never walk alone" aproape la fel ca la Liverpool. Totuşi, peluza lui Twente nu e "The Kop" şi, în locul istoriei fantastice a "cormoranilor", roşiii Olandei au tobe zgomotoase precum cele din Giuleşti. E sunetul outsiderilor care luptă cu granzii şi la Enschede, şi în Grant.

Twente a primit "Ajaxul României" cu o coregrafie specială pentru Brama, un mijlocaş muncitor de genul lui Bourceanu, minus banderola, minus mersul apăsat care-l imită pe Russel Crowe în "Gladiator". Roş-albaştrii au întrerupt dedicaţia pentru favoritul fanilor olandezi cu înjurături dedicate lui Dinamo. Au continuat să spargă cîntecele batavilor cu "Luptă, Steaua!".

500 au continuat în peluza din Enschede tradiţia pe care au iniţiat-o pe Santiago Benabeu, tot la un joc al Stelei, şi la Euro 2008, pentru "naţională", tradiţia cluburilor şi a "tricolorilor" încurajaţi peste tot în Europa de sute, de mii sau de zeci de mii de conaţionali. Cei mai mulţi dintre ei cu drapelul naţional în mîini.

Unuia însă i-a rămas în mînă şi un tricou luat din magazinul lui Twente fără să-l fi plătit. N-a mai văzut meciul fiindcă a ajuns la poliţie. Deci 500 de români minus unu au vrut neapărat s-o mai vadă o dată pe Steaua în Europa şi şi-au imaginat posibilă minunea calificării.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
ikini
ikini  •  24 Februarie 2012, 13:11

Pacat ca ne si fac de ras in EUROPA...nu numai fotbalistic... pe langa aureolac acum sunt si ciorditori PS. parca vad si unul mai tare in clanta pe aici...nu ma mai mira nimic

spectatorul
spectatorul  •  24 Februarie 2012, 12:35

Nu stiam ca au venit si rapidisti la Enschede :))))

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  24 Februarie 2012, 10:53

Ce sa mai zicem...Rapid,o adevarata echipa comunista...un singur titlu in 50 de ani de comunism,o adevarata favorizata a sortii...:)...pe principiul asta putem sa spunem si ca UTA a fost echipa comunista,Craiova a fost echipa comunista,Petrolul a fost echipa comunista,toate aceste echipe,fiecare luata in parte,au castigat mai multe titluri decat Rapidul in perioada comunista...:)

Vezi toate comentariile (12)
Comentează