INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Ultrașii lui Feyenoord amenință cu distrugeri, deși au interzis să calce în Roma: „Aveți grijă la fântânile voastre!”

Suporterii Feyenoord vor să ia cu asalt Roma // Foto: Imago
Suporterii Feyenoord vor să ia cu asalt Roma // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 17 aprilie 2023 20:38 / Actualizat luni, 17 aprilie 2023 20:58

Prefectura și poliția din capitala Italiei au intrat în alertă maximă, după ce câteva sute de fani din Rotterdam și-au anunțat deplasarea la returul „sfertului” cu AS Roma din Europa League și prezența joi seară pe Olimpico.

După actele vandalice și haosul provocat la precedenta expediție din 2015, ultrașii lui Feyenoord pregătesc o nouă descindere în forță la Roma. 

Meciul cu echipa lui Jose Mourinho nu este decât un prilej pentru a amenința cu distrugeri ale unor obiective turistice și alte violențe și lupte de stradă cu tifosii giallorossi. „Aveți grijă la fântânile voastre!”, e unul dintre mesajele care circulă pe rețelele sociale și pune serios în gardă autoritățile din capitala Italiei.

„A fost o atmosferă bolnavă” » Noi detalii de la haosul Feyenoord - Ajax! Antrenorul a intrat pe teren: „Folosiți-vă creierul, la naiba!
OLANDA
„A fost o atmosferă bolnavă” » Noi detalii de la haosul Feyenoord - Ajax! Antrenorul a intrat pe teren: „Folosiți-vă creierul, la naiba!"

Suporterii lui Feyenoord, sute de rezervări la hoteluri

Câteva sute de fani rezidenți în Rotterdam și-au făcut deja rezervări la hoteluri în Cetatea Eternă pentru mijllocul acestei săptămâni, deși UEFA, la cererea Prefecturii din Roma, le-a interzis strict deplasarea organizată și participarea pe Olimpico la returul „sferturilor” din Europa League (în tur a fost 1-0 pentru liderul din Eredivisie). 

Joia trecută, la Rotterdam nu a fost niciun tifoso al giallorossilor, ce au respectat astfel interdicția inversă impusă de forul continental, de teama unor bătăi de stradă și altercații la stadion în semn de revanșă.

Poliția din Roma nu se îngrijorează

Mai mult, ultrașii batavi au anunțat că s-au înfrățit cu cei ai lui Napoli (rivali cu tifoseria capitolină), de care au fost invitați recent la meci pe stadionul „Diego Maradona”. Scopul? Vor pregăti acțiuni în Roma, începând de miercuri. 

Prefectura și poliția din capitala Italiei mobilizează câteva mii de agenți suplimentari pentru a asigura ordinea și liniștea în oraș și vor supraveghea hotelurile unde se anunță sosirea susținătorilor din Țările de Jos. 

„Nu ne îngrijorăm, pentru că suntem în contact permanent cu autoritățile batave pentru informații. Și facem totul pentru a gestiona situația, vedem cum vor decurge lucrurile. Există maximă atenție și o mobilizare de forțe pentru a evita orice incidente”, anunță șeful Poliției din Roma, Lamberto Giannini.

33 de arestați olandezi în 2015!

În 2015, ultrașii au devastat Piazza di Spagna, au vandalizat Fontana della Barcaccia și au terorizat Roma, poliția operând 33 de arestări și raportând și rănirea a 13 agenți. Șase dintre fanii olandezi au primit condamnări ferme cu închisoarea de la 3 ani și 8 luni la 4 ani.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Impresionant! Demn de premiul Fair-Play » Ce a făcut atacantul când a scăpat singur spre poartă!

Concurență mare pentru semnătura unui campion mondial » Pe cine se bat la vară Manchester United și Liverpool

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionelvancea74
ionelvancea74  •  17 Aprilie 2023, 22:39

Și voi, rotterdamezii, aveți grijă la .... La ce, că voi nu aveți nimic! :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează