INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

VIDEO Basca tiki-taka » United şi City, eliminate din Europa League. Schalke merge mai departe

Golgeterul Llorente, stăpînul atacului basc, salută
Golgeterul Llorente, stăpînul atacului basc, salută "San Mames" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 16 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 16 martie 2012 01:31

Exuberanţa bascilor a fost răsplătită. Cu un asemenea fotbal, Bilbao poate juca finala de la Bucureşti pe 9 mai! Pentru "diavoli", drumul s-a închis.

Ce frumoasă ar fi o finală pe Naţional Arena cu Athletic Bilbao! Un joc stil Barca - creativ, pasionant, exuberant - şi fani pătimaşi care ar lua cu asalt Bucureştiul pe 9 mai. Ar fi spectacol garantat, şi pe gazon, şi în tribune, şi în oraş!

Click aici pentru o SUPERGALERIE FOTO de la meciurile din optimile Europa League!

Aseară, nici suporterii lui Man. United nu s-au supărat, probabil, că au pierdut în faţa unei asemenea echipe pe "San Mames", catedrala fotbalului basc. Voleul de poveste al lui Llorente (1-0), finalizarea cu sînge rece a lui De Marcos (2-0), plus minunata acţiune personală marca Iraola (3 adversari ridiculizaţi, dar şut pe lîngă) au teleportat Bilbao pe tărîmul viselor: primul trofeu european pentru Athletic în 114 ani de istorie? De ce nu?

Hart a ratat calificarea
Cine ar fi crezut că lusitanii îi vor elimina pe "cetăţenii" bogaţi din Manchester? S-a întîmplat. Vînătoarea lui City, începută de-abia în repriza secundă, la 0-2 (0-3 la general), nu s-a încheiat cu o calificare spectaculoasă. Pentru că, la ultima fază, în prelungiri, lovitura de cap a portarului Hart a fost deviată incredibil de Rui Patricio VIDEO. Golurile lui Fernandez (după această fază, Balotelli s-a certat violent cu managerul Mancini) şi Van Wolfswinkel au fost decisive înainte de pauză. Avalanşa gazdelor le-a adus victoria, 3-2 (Aguero, două goluri, şi Balotelli), dar nu continuă competiţia.

Hat-trick Huntelaar
Aşa ar fi trebuit să joace Steaua în faţa lui Twente. Numai că Schalke e o clasă peste ai noştri! Aseară, nemţii antrenaţi de un olandez (Stevens) şi cu un alt batav în superformă (Huntelaar) i-au bătut rău pe adversarii din Ţara Lalelelor. Oaspeţii au condus cu 1-0 (2-0 la general), însă alb-albaştrii au avut o repriză secundă fantastică. Huntelaar a reuşit hat-trick-ul, iar calificarea era decisă. Marica a intrat la gazde în ultimele 5 minute.

Belo face jocurile
Astăzi, de la ora 14:00 (live pe sport.ro şi www.gsp.ro), se vor trage la sorţi "sferturile" (29 martie/5 aprilie) şi semifinalele Europa League (19/26 aprilie). Iar cel care va face jocurile la Nyon va fi Miodrag Belodedici, ajutat de Gianni Infantino, secretarul general UEFA. Prima este cea de la Liga Campionilor, la 12:45.

Echipe calificate: Bilbao, Valencia, Atletico, Alkmaar, Hannover, Metalist, Sporting, Schalke

Rezultate "Optimi", retur

BILBAO - Man. United 2-1 (în tur 3-2)
Llorente 24VIDEO, De Marcos 65 VIDEO / Rooney 80 VIDEO

PSV Eindhoven - VALENCIA 1-1 (2-4)
Toivonen 64 VIDEO / A. Rami 47 VIDEO

Udinese - ALKMAAR 2-1 (0-2)
Di Natale 3-pen. VIDEO, 15 VIDEO / Falkenburg 31VIDEO

HANNOVER - Standard 4-0 (2-2)
Abdellaoue 4 VIDEO, Kanu 21-aut.VIDEO, Ya Konan 73 VIDEO, S. Pinto 90+2 VIDEO

Olympiakos - METALIST 1-2 (1-0)
Marcano 14 VIDEO / Villagra 81 VIDEO, Xavier 86 VIDEO
Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan.

Man. City - SPORTING 3-2 (0-1)
Aguero 60 VIDEO, 82 VIDEO, Balotelli 75 pen. VIDEO / M. Fernandez 33 VIDEO, Van Wolfswinkel 40 VIDEO

SCHALKE - Twente 4-1 (0-1)
Huntelaar 29 VIDEO, 57-pen VIDEO., 81 VIDEO, Jones 71 VIDEO / Janssen 14 VIDEO

Beşiktaş - ATLETICO 0-3 (1-3)
Adrian 24 VIDEO, Falcao 83 VIDEO,, Salvio 90+3 VIDEO

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
neaga1900
neaga1900  •  16 Martie 2012, 20:55
Postat de ewwe pe 16 Martie 2012, 13:37

intr-adevar echipele de club din SPANIA domina Europa la ora actuala ,insa este o dominare ciclica, personal cred ca in curand va veni randul Angliei pt. ca s-a investit enorm si in 2-3 ani va domina fotbalul european

Cat timp Real si Barca imnvestesc mult ii obliga si pe ceilalti sa faca acelasi lucru-multi ani de acum in colo Spania va domina si nu doar in fotbal....Spania e pe val de cativa ani in multe discipline . au resurse mari , mentalitate buna ambitii....

ewwe
ewwe  •  16 Martie 2012, 13:37
Postat de spectatorul pe 16 Martie 2012, 10:46

Da, acum sunt superioare echipele spaniole, insa aceasta superioritate este ciclica intre campionatele din Spania, Anglia si Italia. Nu uita ca, prin 2003-2004, la un moment dat au fost 3 echipe italiene in semifinalele CL, 2 din ele jucand si finala, iar acum italienii au ajuns pe 4 in clasamentul coeficientilor. Apoi, intre 2005 si 2008 au dominat categoric echipele engleze, care anul asta parca s-au chinuit sa iasa cat mai repede. Acum se pare ca este randul echipelor spaniole, sa vedem cat ii tine.

intr-adevar echipele de club din SPANIA domina Europa la ora actuala ,insa este o dominare ciclica, personal cred ca in curand va veni randul Angliei pt. ca s-a investit enorm si in 2-3 ani va domina fotbalul european

flafy
flafy  •  16 Martie 2012, 12:57

Spania este net superioara Angliei atat la Nationala cat si la echipele de club! finala va fi 100% spaniola...sper sa fie si Valencia una din echipele din finala....dar nu cred deoarece Athletic si Atletico joaca mai bine si au jucatori mai valorosi..

Vezi toate comentariile (25)
Comentează