INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - FC SALZBURG 1-2

VIDEO Brifcor fără aripi » Astra bifează încă o înfrîngere în Europa League, 1-2 cu FC Salzburg

Articol de - Publicat vineri, 03 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 03 octombrie 2014 00:28

Cînd credeau că au prins energie să continue lupta pentru o primăvară europeană, giurgiuvenii au fost readuşi cu picioarele pe pămînt, aseară, de către Soriano şi ai lui.

Vreme de jumătate de oră, aseară, la prima apariţie a Astrei la Giurgiu în grupele Europa League, elevii lui Daniel Isăilă au arătat că pot fi matadori. Că pot repeta isprava cu Lyon de pe Stade de Gerland. Că pot răpune taurul energizat al austriecilor. Că pot avea din nou aripi pentru a încerca o eventuală calificare în primăvara europeană a competiţiei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

30 de minute de energie
Tribunele s-au aprins, sub izul european al meciului, la centrarea în forţă a lui Budescu (7), doar că Bukari a ajuns în zonă de-abia după ce trecuse mingea de cadrul porţii. Reuşita lui Takayuki (15) a readus speranţele pe malul Dunării după coşmarul de la Zagreb.

Simţind că se poate şi că multele milioane de euro din dreptul cotelor de piaţă ale oaspeţilor nu joacă ele, giurgiuvenii au încercat şi golul secund. În zadar.

Partituri de octombrie
La prima ocazie mai artistică, austriecii au arătat de ce sînt în stare. Şi au egalat, prin Kampl (36). O fază simplă, de fotbal, Laban şi ceilalţi de lîngă el avînd golul pe conştiinţă. Cum un rău nu vine niciodată singur, pînă atunci o prezenţă discretă şi fără apetit, Soriano (42) a arătat de ce este un killer al porţilor adverse. A înscris elegant pentru 2-1, după o fază frumoasă ca o operă a lui Mozart.

Vise frînte
În startul reprizei secunde, apărarea lui Oros şi Ben Youssef a scăpat ca prin minune de golul 3, la o fază la care au şutat trei "tauri" spre poarta Astrei, iar Hinteregger a fost cel mai bun stoper al giurgiuvenilor.

Budescu a sesizat că se poate afirma doar cîntînd la pian, nefiind hamal de profesie, a dat mingea printre picioarele adversarilor, a croşetat vreo patru, însă tabela a rămas nemodificată.

Ramalho şi Alan au fost băieţi de salon cu românii noştri, din poziţiile acelea nu se ratează. Primăvara europeană e ca o himeră, la fel ca o reclamă la o băutură răcoritoare celebră în perioada comunistă.

"A cîştigat echipa mai bună şi mai experimentată. Noi am început jocul bine, dar ceva s-a rupt după ce am primit gol. Au multe meciuri internaţionale şi au speculat bine erorile noastre" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

"Am început foarte bine meciul şi am marcat. Puteam să cîştigăm, dar n-am fost atenţi şi am încasat două goluri. Mai avem şanse de calificare, n-am renunţat la luptă" (Takayuki Seto, mijlocaş Astra)

"Nu am ce să-i reproşez lui Isăilă. S-a văzut că nu avem un atacant valoros. Alibec e o mare dezamăgire. Îmi pare rău şi de Steaua. Asta e, mergem mai departe" (Ioan Niculae, patron Astra)

"N-am ştiut să profităm de avantajul pe care l-am luat după golul lui Takayuki. Am avut un plan tactic bine stabilit, dar l-am respectat doar în prima jumătate de oră. Orice pas greşit de acum înainte în această grupă ne scoate din Europa" (George Florescu, mijlocaş Astra)

"Am încercat să revenim după pauză, dar în repriza secundă ne-a fost foarte greu. Sîntem o echipă neexperimentată, jucăm din trei în trei zile, nu sîntem obişnuiţi şi resimţim oboseala" (Vincent Laban, mijlocaş Astra)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 Octombrie 2014, 18:38
Postat de spivak pe 03 Octombrie 2014, 10:41

Respect, Conducătorule Gheorghe!

..)))))))))))))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 Octombrie 2014, 18:37

au scapat ieftin doar cu 2-1. asta e adevarul.

mixmax
mixmax  •  03 Octombrie 2014, 11:10
Postat de alb_rosu_in_vn pe 03 Octombrie 2014, 10:40

Din pacate, nici nu putem spune ca echipele noastre au dezamagit, pentru ca, sa fim cinstiti, cam acesta e nivelul nostru actual. Salzburg e o echipa buna, peste Astra. Ne-am ambalat putin dupa eliminarea lui Lyon, dar pe zi ce trece ne dam tot mai mult seama ca aia a fost o intamplare. Pacat ca nu putem face ceva mai multe puncte in grupa pentru a ne imbunatati putin coeficientul. Steaua a pierdut bonusul de 4 puncte pentru ratarea calificarii in grupele CL, dar speram ca va recupera aceste puncte prin victoriile din grupele Europa League, unde adversarii sunt ceva mai slabi. Se dovedeste ca e foarte greu sa castigam si in Europa League.

lyon a avut o echipa intreaga de titulari accidentati cand a jucat cu dezastra...daca verzele lui isaila nu scot puncte nici cu Celtic, care sunt catastrofali anul asta, atunci e groasa rau de tot.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează