INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FENERBAHCE - LAZIO 2-0

VIDEO Henţ, Radu! Decisiv! » Fundaşul român şi-a îngropat echipa în meciul cu Fenerbahce, scor 0-2

Henţul comis de Ştefan Radu a permis gazdelor să deschidă scorul
Henţul comis de Ştefan Radu a permis gazdelor să deschidă scorul

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2013 01:10

La 0-0, în ultimul sfert de oră, căpitanul Ştefan Radu a oprit mingea cu mîna în careu. Penalty şi gol Fener. Pentru Lazio, sfîrşitul drumului european e aproape.

Totul s-a decis în acel minut 77. La 0-0, cînd Lazio, rămasă în 10 după eliminarea lui Onazi (47), încerca să reziste atacurilor lui Fenerbahce, tocmai el, căpitanul, a făcut cea mai mare greşeală.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Turcul Caner a trimis o "lumînare", o minge de urmărire ca la rugby, apoi a sărit la cap, a atins balonul, care s-a oprit în mîna dreaptă a lui Ştefan Radu. Henţ? Da! Fundaşul lazialilor avea mîna sus, parcă ar fi vrut să-i pună capac adversarului.

Arbitrul scoţian William Collum n-a văzut iniţial infracţiunea, dar asistentul de poartă l-a anunţat imediat în cască: penalty. Şi "centralul" a dat 11 metri. Webo a transformat, italienii au cedat şi au mai primit un gol în ultimul minut, Kuyt speculînd eroarea lui Marchetti. 2-0. La acest scor, Lazio, care joacă luni derbyul cu Roma, e ca şi eliminată.

"Da, mă retrag de la «naţională»! Nu e o pierdere!"
Azi-noapte, după meciul cu Fenerbahce, Ştefan Radu a confirmat că renunţă la echipa naţională. "Da, mă retrag! Nu e nici o pierdere dacă eu nu mai vin. Voi anunţa oficial federaţia să nu mi se mai trimită telegrame de convocare, pentru că le voi refuza. La lot nu m-am simţit niciodată în largul meu şi nici jocul n-a fost bun", a declarat fundaşul lui Lazio pentru Dolce Sport.

TOTTENHAM - BASEL 2-2: Swiss Surprise, Bale accidentat!
Elveţienii, eliminaţi de CFR Cluj în play-off-ul Ligii (1-2 şi 0-1), care nu cîştigaseră nici o partidă în deplasare în această ediţie de EL, i-au uluit pe englezi, sufocîndu-i în multe momente ale jocului. Au condus cu 2-0 în prima repriză (două goluri în patru minute) şi au avut ocazia de 3-0. Dar au ratat şi au plătit, fiind egalaţi. Chiar şi la 2-2 însă, au prima şansă. Mai ales că Bale şi Gallas s-au accidentat în finalul meciului. Vezi VIDEO!

CHELSEA - RUBIN 3-1: Torres nu mai iartă
Rugăciunile antrenorului Berdiev şi jocul ambiţios al lui Rubin n-au fost suficiente pentru un rezultat bun pe Stamford Bridge. Pentru că Fernando Torres se simte excelent în Europa League şi nu mai ratează. Două goluri pentru spaniol aseară, plus splendidul demivole al lui Moses şi 3-1. Rafa Benitez, managerul interimar poreclit de fanii lui Chelsea "chelnerul spaniol gras", vede deja semifinalele. La sfîrşit, ruşii l-au acuzat pe arbitrul Rocchi pentru două penaltyuri refuzate. Vezi VIDEO!

BENFICA - NEWCASTLE 3-1: I-au provocat!
Degeaba au lovit englezii primii. Golul lui Papiss Cisse, de 0-1 (minutul 12), i-a provocat şi mai tare pe lusitani, care le-au arătat oaspeţilor cine sînt stăpînii. Au tras de 18 ori la poartă 90 de minute, 10 şuturi fiind cadrate, iar trei mingi s-au ascuns în plasa insularilor. A fost 1-1 la pauză, gol Rodrigo, pentru ca Lima (intrat de numai 4 minute) şi Cardozo, din penalty, să mai puncteze de două ori, liniştindu-l pe antrenorul Jorge Jeses. Vezi VIDEO!

"Sferturi", tur

Fenerbahce - Lazio Roma 2-0
(Webo 78 penalty, Kuyt 90)

Chelsea - Rubin Kazan 3-1
(Torres 16, 70, Moses 32 - Natcho 41 penalty)

Benfica - Newcastle 3-1
(Rodrigo 25, Lima 65, Cardozo 71 penalty - P. Cisse 12)

Tottenham - FC Basel 2-2
(Adebayor 40, Sigurdsson 58 - Stocker 30, F. Frei 34)

Returul e programat pe 11 aprilie.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
cristivu
cristivu  •  05 Aprilie 2013, 18:01
Postat de alegzander19 pe 05 Aprilie 2013, 16:53

Cei care au vazut meciul .. sau macar reluarile ar trebui sa recunoasca ca nu a fost penalty. Din "lumnarea" respectiva .. amandoi au sarit la cap, turcul o atinge primul si mingea sare in mana lui Stefan. Distanta e de maxim jumatate de metru .. nici un fel de intentie .. nu avea nici o sansa sa o evite.

Am vazut faza foarte clar: mai trebuia sa-i puna toarta balonului. Voi ati vazut alt meci ? Este prima data cand are loc o asemenea faza intr-un careu ? Daca nu, atunci cam cati jucatori de fotbal ai vazut intervenind asa ? O interventie in genul celei pe care a avut-o radu stefan, am mai vazut la Kluivert prin 2000 la un meci Barca-Liverpool din Cupa UEFA, parca... Sa stii ca nu jucau handbal.

alegzander19
alegzander19  •  05 Aprilie 2013, 16:53

Cei care au vazut meciul .. sau macar reluarile ar trebui sa recunoasca ca nu a fost penalty. Din "lumnarea" respectiva .. amandoi au sarit la cap, turcul o atinge primul si mingea sare in mana lui Stefan. Distanta e de maxim jumatate de metru .. nici un fel de intentie .. nu avea nici o sansa sa o evite.

pophki
pophki  •  05 Aprilie 2013, 13:49

mai scriitorule de artikole,lasa jurnalismul pentru oameni capabili si apucate de vandut ziare...la varsta ta inca nu ai invatat ca dint-o greseala se invata/corecteaza pentru a nu se mai repeta! voi asa zisii ziaristi,pe multi sportivi IATI ingropat/injosit cu artikole negative cand au gresit, in loc sa-i ajutati scriind spre o cale pozitiva remediind situatia!...asa vezi lucrurile/situatiile si din viata ta personala!...posibil sa respiri aerul gratis!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează