INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ANDERLECHT - ST. ETIENNE 2-3

VIDEO Și-au ruinat seara » Chipciu și Stanciu au marcat împreună, dar belgienii nici nu au băgat de seamă: 2-3 cu St. Etienne

Stanciu șutează pentru 2-1. Balonul va lovi bara înainte de a intra în plasă // Foto: Reuters
Stanciu șutează pentru 2-1. Balonul va lovi bara înainte de a intra în plasă // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 10 decembrie 2016 00:00

Stanciu și Chipciu au marcat câte-un gol pentru violeți, dar din cauza eșecului suferit, presa belgiană abia dacă a băgat de seamă. Nota 6 în Het Nieuwsblad.

Trebuia să fie o seară românească joi, la Bruxelles. Alex Chipciu și Nicolae Stanciu titulari la Anderlecht, într-un meci arbitrat de Istvan Kovacs. Și până la un punct, așa a fost.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

Violeții au condus-o pe St. Etienne cu 2-0, goluri semnate chiar de foștii jucători ai Stelei (21, 31). Execuții frumoase, aplaudate de fani, care au amuțit însă la reluare.

Superficial

În intervalul a numai 12 minute (62-74), Anderlecht a încasat 3 goluri și a pierdut șefia grupei și șansa unui adversar mai slab cotat în "16"-imi. Chipciu nu mai era pe teren, fiind schimbat după o oră.

Dar Stanciu a trăit întreg coșmarul, la declanșarea căruia a avut partea sa de vină. La faza primul gol al oaspeților (62), el l-a atacat pe Malcuit, plecat în viteză pe flancul drept.

Însă tentativa de a-l deposeda a fost atât de superficială că francezul l-a depășit fluierând, centrându-i apoi lui Soderlund pentru 1-2.

UEFA a văzut altfel

Și dintr-o dată, reușitele lui Stanciu și Chipciu au fost degeaba. Iar calificativele din ziare, pe măsură. Het Nieuwsblad i-a notat cu 6, iar francezii de la L'Equipe i-au mai adăugat un punct primului. Doar UEFA l-a văzut pe Stanciu "omul meciului".

Kovacs, OK

Când arbitrul trece neobservat înseamnă că și-a făcut bine treaba. A fost și cazul lui Istvan Kovacs, căruia nici ziarele belgiene, nici cele franceze n-au avut ce să-i reproșeze. Corectă decizia românului de a-i acorda penalty lui St. Etienne, la hențul în careu comis de Vancamp (54). Saivet a executat însă în bară.

3goluri a marcat Stanciu în ultimele 4 meciuri disputate

7români s-au calificat în "16"-imile EL: Stanciu, Chipciu, Hoban (Beer-Sheva), Hora (Konya), Tătărușanu (Fiorentina), Rusescu (Osmanli) și antrenorul Lucescu (Zenit)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează