INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - AUSTRIA VIENA 2-3

VIDEO Spectacol degeaba » Friesenbichler și Grunwald au anihilat-o pe Astra, scor 3-2

Reușita de 2-3, semnată de Săpunaru, a încins finalul partidei // FOTO Alex Nicodim
Reușita de 2-3, semnată de Săpunaru, a încins finalul partidei // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 16 septembrie 2016 00:00

Austriecii Friesenbichler și Grunwald, senzaționali, au anihilat-o pe Astra la debut, care a marcat două goluri și a ratat alte ocazii mari.

Astra e copilul-problemă al clasei care, între multe absențe la început de an școlar, merge în primele etape ale Olimpiadei, pe școală, pe municipiu, pe țară, și se califică până la o fază internațională.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Doar că ceva se rupe pentru elevul silitor. Deși capul merge, băiatul se vaită de dureri de spate, dureri cronice, care se măresc de la etapă la etapă.

Fabricio, ce cauți la Astra?

Apărarea este cea care o trădează mereu pe Astra. Din nou, cuplul Geraldo - Fabricio a fost la pământ, la fel ca-n înfrângerea de uitat de la Copenhaga. Mai întâi, nou-venitul a fost driblat ca-n fotbalul pe ciment de Friesenbichler, doborât de Lung junior. Penalty-ul l-a transformat Holzhauser (16).

Iar transferul lui Fabricio surprinde. La fel ca aducerea lui Vangjeli, fundaș albanez deja plecat de la echipă. Avea să fie doar începutul unui meci perfect pentru atacantul Friesenbichler, nouar care a marcat partida de aseară. Vârf de doar 22 de ani, crescut de Bayern și împrumutat de la Benfica!

Cuplu refăcut

Până atunci, Astra și-a dovedit și ea clasa din frunte. Alibec și Budescu au refăcut o replică din Casablanca, "This is the beginning of a beautiful friendship", și au tradus-o puțin schimbat, prin "Asta este reluarea unei prietenii minunate". Primul a reluat în plasă centrarea "decarului", gol de 1-1 frumos, care le dădea speranțe românilor.

Reușită bifată de doi dintre oamenii ofensivi ai lui Șumi. Care a aruncat în teren tot ce avea mai bun în față. Și Niculae, și Teixeira, și Boudjemaa. Ultimii trei n-au făcut însă un joc strălucit.
Dar să nu uităm de Friesenbichler.

Gol de generic

Și un gol minunat. O pasă lungă de la căpitanul Grunwald și o reluare excepțională, din prima, cu stângul, de lângă un Geraldo greoi, peste un Silviu Lung uimit și el de execuție. Un 2-1 făcut repede, care a dărâmat-o pe Astra.

Deși băieții lui Șumudică au mai avut ocazii, urcări în atac, șanse de gol. Irosite însă de Budescu și Teixeira. Și austriecii au răspuns la fel, dintr-un ofsaid, ce-i drept. "Cap" Friesenbichler, reflex bun Lung.

Final agitat

Când n-a fost omul venit din Portugalia, i-a ținut locul Grunwald. O lovitură liberă bătută perfect, de la 25 de metri, lângă bara stângă.
Însă n-a fost gata. Săpunaru a redus din diferență cu un sfert de oră înainte de final, aducându-și aminte că, la juniorii lui FC Național, juca atacant.

Și apoi, după eliminarea lui Rotpuller, Astra a urcat. Alibec a cerut penalty, Teixeira și Takayuki au încercat de la distanță.

S-a terminat 2-3. Un rezultat prost pentru Astra, care începe greșit într-o grupă în care Plzen și Roma au făcut 1-1.

Au cerut penalty

Astra a vrut lovitură liberă în minutul 84, la 2-3 pentru Austria. Alibec a pătruns în careu, a fost atins din spate de Serbest și a căzut după duelul cu mijlocașul austriac. Arbitrul a lăsat jocul să continue și i-a acordat atacantului român cartonaș galben pentru proteste.

Austriecii, banner controversat

Galeria celor de la Austria Viena, formată din aproximativ 70 de persoane, a făcut gălăgie, aseară, pe Arena Națională. Și a afișat un banner controversat: sigla forului european, alături de mesajul UEFA MAFIA. Fanii Astrei au fost puțin mai pașnici și au contraatacat cu scandări răzlețe și cântec de tobe.

"Am intrat cam timorați și am luat două goluri pe greșelile noastre. Am încercat să revenim, îmi felicit colegii, dar n-am putut să egalăm. Ne pare rău că n-am plecat cu un punct după acest meci"
Cristian Săpunaru, fundaș Astra

"Chiar dacă am început în forță, chiar nu știu ce nu a mers în seara asta. Nu a fost de ajuns că am marcat două goluri, sperăm să câștigăm în partida viitoare. Îmi pare rău că n-am scos un egal"
Constantin Budescu, atacant Astra

"Meritam mult mai mult în această seară, mai ales că în repriza a doua am avut foarte multe ocazii. Pe mine nu mă interesează ce spune lumea despre mine, am intrat să joc și să-mi ajut echipa. Nu sunt încă sută la sută din potențialul meu"
Denis Alibec, atacant Astra

astra austria 2 3

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  16 Septembrie 2016, 13:26

Astra, cu siguranţă va ocupa ultimul loc în grupă. Dacă nici acasă nu poţii bate echipa din ultima grupă valorică, încă şi în superioritate numerică, la revedere. Steaua mai are o mică şansă !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează