INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

VIDEO Vitoloco! Blitz andaluz » Cinci pase în 13.21 secunde şi cel mai rapid gol din istoria competiţiei!

Joi seară, Vitolo a ieşit accidentat în minutul 78 al meciului cu Villarreal // Foto: Guliver/GettyImages
Joi seară, Vitolo a ieşit accidentat în minutul 78 al meciului cu Villarreal // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 14 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 13 martie 2015 23:11

Vitolo, mijlocaşul Sevillei, are cinci din ultimele 9 reuşite ale roş-albilor, a depăşit un record ce rezista de cinci ani şi jumătate: argentinianul Blanco (AEK Atena), gol în 16 secunde.

El Madrigal, templul "galben" al lui Villarreal. Arbitrul italian Daniele Orsato fluieră startul meciului. Începe Sevilla, cu o pasă în spate. Şi mingea se îndreaptă şi mai mult spre propriul careu al andaluzilor. A doua pasă în spate. Cum să se înscrie cel mai rapid gol din Europa League cînd balonul era la 80 de metri de poarta adversă? Este posibil? Da!

VIDEO: Vezi AICI golul!

Jocul se mută rapid în terenul de ţintă al "submarinului". Lansarea în adîncime ajunge la Vitolo, care deviază iute spre Gameiro, aproape de colţul suprafeţei de pedeapsă, şi sprintează spre punctul de la 11 metri. Gameiro, lob subtil pe poziţie viitoare, Vitolo preia elegant pe piept şi, singur cu portarul, plasează mingea lîngă bară.

Cinci pase în 13.21 secunde şi o finalizare inspirată, iată acţiunea fulger a Ligii Europa! După cinci ani şi jumătate, Sevilla bate recordul celui mai rapid gol.
Victor Machin Perez (numele întreg al lui Vitolo), care a marcat cinci din ultimele nouă goluri ale sevillanilor şi care ar putea fi convocat în premieră la "naţionala" Spaniei, pluteşte pe norul bucuriei după această performanţă: "Sînt fericit de record. Sîntem atît de aproape de calificare".

10.12 secunde este recordul all-time în cupele europene: Makaay (Bayern), la 2-1 cu Real în Liga 2006-2007

654925-goluri-rapide-el.jpg

ALTE ŞTIRI DIN EUROPA LEAGUE:

Arbitrul care nu vede nimic!
Italianul Orsato n-a avut o seară prea bună la Villarreal - Sevilla. În minutul 26, la golul de 0-2, Mbia era în ofsaid în momentul centrării, iar mijlocaşul andaluzilor îşi "sugrumă" adversarul cînd înscrie cu capul. Apoi, la 1-2, înainte ca Vietto să împingă mingea în plasă din 6 metri, arbitrul nu vede un henţ şi un fault în aceeaşi fază în careul oaspeţilor!

Neto, excelent, dar nedorit
Şi joi, portarul brazilian Neto a fost esenţial în jocul Fiorentinei (1-1 cu Roma). La 1-0, în repriza a doua, acesta a intuit intenţia lui Ljajici (fostul său coleg la Viola), apărînd penaltyul sîrbului. Dar ghinionul său, şi norocul lui Tătăruşanu, Neto nu mai e dorit la club nici de fani, după ce a refuzat să-şi prelungească angajamentul. Într-un sondaj, 75% dintre suporteri îl preferă pe român.

Napoli exultă, Inter suferă
3-1, scorul cu care Napoli a învins (deşi a fost condusă), iar Inter a pierdut joi (deşi a condus). Azzurrii napoletani au avut eroul pozitiv, pe Higuain, hat-trick cu Dinamo Moscova. În timp ce nerazzurrii milanezi s-au prăbuşit din cauza eroului negativ, portarul Carrizo, vinovat la două goluri marcate de Wolfsburg.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează