INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE 0-1

Vinovat: Ilie Stan! » Eşecul cu Twente are în spate un lanţ de erori comise de antrenorul Stelei

Ilie Stan e principalul responsabil pentru eşecul Stelei.
Ilie Stan e principalul responsabil pentru eşecul Stelei.

Articol de - Publicat sambata, 18 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 17 februarie 2012 21:34

"Principalul" a fost cel care a decis ca echipa să nu mai rămînă în Antalya, a cedat apoi în faţa jucătorilor şi nu i-a păstrat în cantonament, nu şi-a ascultat colaboratorii, care îl sfătuiau să nu joace cu Dănănae titular, şi n-a avut curaj să-l scoată din poartă pe Tătăruşanu.

Steaua e cu un picior şi jumătate afară din Europa League după meciul cu Twente. A pierdut 0-1, înfrîngere în spatele căreia se află mai multe motive. Toate însă duc într-o singură direcţie, cea a antrenorului. De ce e vinovat Ilie Stan de eşecul Stelei chiar la primul meci oficial din 2012?

1. N-a vrut să mai stea în Antalya
A fost cel care a decis ca echipa să revină în ţară, deşi Gigi Becali îi propusese varianta să se mai stea în Turcia, întrucît în România vremea era nefavorabilă. "Nu puteam să mai stăm pentru că jucătorii erau foarte stresaţi. Am fost şi eu fotbalist şi ştiu ce înseamnă să stai atît". Steaua s-a întors şi n-a mai avut unde să se pregătească în condiţii normale.

2. A cedat în faţa jucătorilor
Ilie Stan nu s-a putut impune în faţa elevilor săi atunci cînd a dorit să-i ţină în cantonament o noapte cu 5 zile înainte de joc. Jucătorii i-au spus că nu vor să rămînă, iar antrenorul nu şi-a putut impune punctul de vedere şi i-a lăsat să plece acasă.

3. Singurul din staff pro-Dănănae
Ilie Stan a fost cel care a decis titularizarea lui Dănănae, în ciuda opiniilor tuturor colaboratorilor săi din staff, care au susţinut că trebuie folosit Martinovici. Stan nu i-a luat în seamă, iar în minutul 30 a trebuit să-l trimită pe Novak la încălzire, disperat de jocul penibil al ex-craioveanului.

4. N-a avut curaj să-l scoată din poartă pe Tătăruşanu
În Antalya, Tătăruşanu a avut prestaţii penibile, cu gafe incredibile. În plus, Ilie Stan a primit acceptul lui Becali de a-l scoate din poartă, însă antrenorul a mers tot pe mîna lui şi a pierdut iar.

5. De ce a ignorat varianta Tănase mijlocaş central?
O verigă slabă din jocul Stelei a fost şi cuplul de mijlocaşi centrali: Bicfalvi - Prepeliţă. Echipa n-a avut forţă ofensivă pe centru, iar Ilie Stan a apelat la varianta Tănase mijlocaş central doar în disperare de cauză, mult timp după ce Twente marcase. Chiar Ilie spusese înainte de reunire că Tănase e o variantă ca mijlocaş central, însă nu a apelat la el şi a ales soluţiile cele mai defensive.

Gigi îl linişteşte, dar îi anunţă obiectivul
Becali a comentat situaţia lui Ilie Stan. "Excludeţi varianta că Ilie Stan va pleca de la Steaua. Va rămîne pînă la finalul campionatului", a spus Gigi, după care a anunţat şi în ce condiţii va continua pe bancă şi în sezonul următor: "Îi fac un clasament special, începînd din etapa de cînd a venit. Dacă la terminarea campionatului nu va fi pe primul loc în acest top special, atunci va pleca. Dacă va fi pe primul loc, indiferent că în clasamentul general va fi ca acum pe 4 sau chiar mai jos, va rămîne, deoarece eu nu-i pot imputa perioada Levy".

"Am fost eu fricos? De ce fricos, cumva pentru că în pauză, cînd scorul era 0-0, am intrat în vestiar şi le-am zis jucătorilor că trebuie să atacăm şi să marcăm?"

"Dacă Ilie Stan trebuie să plece de la Steaua în cazul în care se pierde calificarea, înseamnă că... Înseamnă că eu chiar n-am făcut nimic bun pînă acum la Steaua, asta ar însemna!" (Ilie Stan, antrenor Steaua)

"În fotbal, există o regulă. Victoria are foarte mulţi părinţi, pe cînd înfrîngerea are un singur părinte, antrenorul principal" (Jose Mourinho, antrenor Real Madrid)

Cum arată clasamentul de cînd a venit Ilie Stan
1. CFR 23
2. Rapid 22
3-4 Dinamo 21
Steaua 21

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
alpin
alpin  •  18 Februarie 2012, 12:44
Postat de aldo_m pe 18 Februarie 2012, 09:03

afara cu ilie sa vina mm ca are stofa

Bine-ar fi sa mearga Memeul la Steaua! Din cauza lui nu mai pot sa urmaresc unele emisiuni pe Digisport!! Sunt nevoit sa schimb canalul cand apare el, cu tampeniile aferente!!!

kily
kily  •  18 Februarie 2012, 12:36

la primul egal sau infrangere in campionat este 0ut! 0ut scris cu ZERO...

muzzacri
muzzacri  •  18 Februarie 2012, 11:27

Nu aveti ce pierde, incercati ! Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare WAZZUB va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati. Daca veti invita si alte persoane castigul dvs. va spori pe masura. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012 , numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere signup.wazzub.info/?lrRef=0e3558a0

Vezi toate comentariile (25)
Comentează