INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  NORDSJAELLAND - ŞAHTIOR, AZI, ORA 21:45, LIVESCORE PE GSP.RO

7 pentru Ligă » Lucescu are în lot şapte jucători care nu au pierdut niciun minut în acest sezon al Ligii

Raţ revine la Copenhaga. Tot în Parken, el a jucat cu
Raţ revine la Copenhaga. Tot în Parken, el a jucat cu "naţionala" la acel 2-2 în faţa Danemarcei, egal ce ne-a interzis calificarea la Euro 2004 // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 20 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 19 noiembrie 2012 22:28

Baza lui Lucescu în lupta cu Europa: şapte jucători, inclusiv Raţ, n-au pierdut nici un minut în această ediţie a Ligii. Cu ei va începe şi azi, la Copenhaga.

Dacă bate azi în Danemarca, iar Juventus - Chelsea nu se termină egal, Mircea Lucescu se califică în "optimi". Ar fi a doua oară în primăvara Ligii cu Şahtior, după performanţa din 2010-2011.

Acum, antrenorul în vîrstă de 67 de ani nu începe şi nu încheie nici un meci din Champions fără "cei 7", oamenii care formează baza echipei, jucînd toate cele 360 de minute din grupa E.

Ei vor asigura campioana portocalie şi în această seară, împotriva lui Nordsjaelland.
- portarul Piatov
- fundaşii Srna, Kucer, Rakiţki şi Raţ
- închizătorul Fernandinho
- mijlocaşul Mhitarian

Iar dacă Hubschman, partenerul lui Fernandinho în faţa apărării, nu s-ar fi accidentat, ratînd finalul anului din cauza unei leziuni la coapsă, ar fi fost 8 integralişti la Copenhaga.

Lucescu, unicul antrenor care nu a folosit decît 14 jucători în această ediţie a Ligii, a dat încredere totală blocului defensiv şi armeanului Mhitarian, omul de gol, cel mai prolific în actualul sezon, cu 16 reuşite în toate competiţiile.

Spectacolul îl fac brazilienii din ofensivă, Willian (două goluri în CL), Alex Teixeira ("dublă") şi Luiz Adriano. Dar ei se epuizează în ritmul infernal din Champions. Şi Luce îi mai înlocuieşte pe ultimii metri ai partidelor.

Cum se califică Şahtior în "optimi"
- Dacă bate pe Nordsjaelland, iar Juventus şi Chelsea nu fac egal. În caz de remiză la Torino, Şahtior mai are nevoie de un punct cu Juve. Dacă e învinsă de italieni, trebuie să spere că Nordsjaelland o încurcă pe Chelsea la Londra, variantă puţin probabilă!

- Dacă remizează în Danemarca, iar Juve şi Chelsea fac tot egal, Şahtior mai are nevoie de 1 punct acasă cu italienii. Dacă în ultima etapă pierde cu Juve, se califică doar dacă Nordsjaelland învinge la Londra! Dacă însă Juventus bate pe Chelsea, echipa lui Lucescu trebuie să cîştige acasă cu italienii, pentru că e greu de crezut că englezii fac paşi greşiţi cu Nordsjaelland. Dacă echipa lui Di Matteo ia toate punctele la Torino, Şahtior nu trebuie să cedeze acasă cu Juve.

- Dacă pierde cu Nordsjaelland, iar Juve - Chelsea se termină egal, Şahtior se califică la victorie cu Juve sau cu un egal fără goluri. Dacă italienii o înving pe Chelsea, trupa lui Lucescu trebuie să facă în ultima etapă cel puţin acelaşi rezultat ca al londonezilor cu Nordsjaelland. Dacă Chelsea triumfă la Torino, Şahtior se califică dacă nu pierde cu Juve acasă.

"Un lucru e clar în această grupă: Şahtior e cea mai bună şi va fi prima. Chelsea şi Juventus se bat pentru locul 2" (Gianluca Vialli, comentator Sky Sport Italia)

538240-clasament-e.jpg

ALTE ŞTIRI DIN LIGA CAMPIONILOR:

Di Matteo, ameninţat

Managerul lui Chelsea, Di Matteo, care cîştiga în mai Liga, riscă să fie dat afară dacă pierde ambele meciuri din "săptămîna de foc": astăzi, împotriva lui Juventus, în Champions, şi duminică, în Premier League, cu Man. City. Nici Torres nu are o situaţie mai bună la Chelsea. Patronul clubului, Abramovici, a declarat în Daily Mail că "spaniolul m-a dezamăgit, nu merita 50 de milioane de lire", iar Torres vrea să plece imediat. Atacantul s-ar putea întoarce în ianuarie la Atletico Madrid, ca monedă de schimb în transferul lui Falcao.

Bivolaru, delegat UEFA
În această seară, meciul Benfica - Celtic (grupa G) va fi supervizat la Lisabona din partea UEFA de Cristian Bivolaru. Fostul şef al Departamentului internaţional FRF, în vîrstă de 54 de ani, s-a mutat în 2011 la Lausanne pentru a fi alături de fiul său, Octavian (31 de ani), angajat din 2009 la FIFA. Bivolaru este freelancer, avînd ca partener un avocat israelian specializat în dreptul sportiv.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
playmaker
playmaker  •  20 Noiembrie 2012, 02:18

Sahtiorul are unele carente in defensiva si ceva ghinion, sa speram ca va reusi calificarea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează