INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ZENIT ST. PETERSBURG - UNIREA URZICENI 1-0 (ÎN TUR 0-0)

Apus de la Zenit » Unirea a încheiat demn socotelile cu Liga Campionilor şi merge în Europa League!

Articol de - Publicat joi, 05 august 2010 00:00

Ialomiţenii n-au dat nici un gol în ultimele 4 meciuri. Nici apărarea nu i-a mai ajutat suficient în Rusia, aşa că părăsesc Liga Campionilor. Trupa lui Levy s-a mişcat bine în repriza secundă, avînd cîteva ocazii mari de a egala.

Urziceniul a sperat degeaba că poate s-o păcălească pe Zenit cu Epaminonda Nicu împotriva lui Danny. Duelul dintre portughezul de 30 de milioane de euro al ruşilor şi fundaşul care acum 8 ani abia promova cu Unirea în Divizia B a definit încercarea "lupilor din Bărăgan" împotriva liderului invincibil din campionatul Rusiei.

Conduşi de portughez
Danny a scăpat de Epaminonda în careu şi a marcat pentru 1-0 (33), dar pînă atunci se mai jucase de cîteva ori cu apărătorii români şi a continuat s-o facă şi după gol. Un şut bun al lui Sorin Frunză şi cîteva centrări, în faze de contraatac, dăduseră speranţe că minunea de la Glasgow şi succesul istoric cu Sevilla pot fi repetate şi în stagiunea asta. Dar Unirii, fără gol marcat în 3 meciuri jucate în vara asta, i s-au înmuiat picioarele cînd s-a văzut condusă, deci obligată să dea primul gol al sezonului tocmai în faţa celui mai tare adversar.

Nici Dale, nici Neaga
Spalletti şi-a retras un pic echipa şi i-a lăsat pe români fără arma favorită, contraatacul. Levy a ridicat de pe bancă două noutăţi, Dale şi Neaga, şi fiecare dintre ele i-a îngheţat cîteva secunde pe spectatorii din Sankt Petersburg.

Fostul stelist a tras tare la colţul scurt (66), apoi francezul a reluat de la 8 metri de poartă şi Malafeev s-a prăbuşit şi-a prins mingea exact pe linia porţii (73). Între sclipirile ofensive ale Unirii, ruşii au lovit bara şi l-au chinuit pe Arlauskis. Lituanianul şi toţi colegii lui, "gladiatorii lui MM Stoica", trăiesc un debut groaznic de sezon, în care au ieşit din Ligă, nu mai au bani şi nu mai pot da goluri nimănui.

"Recunosc, Unirea ne-a surprins, nu ne aşteptam. Chiar a fost o nucă tare. Am jucat mai slab ca altădată pentru că am întîlnit un adversar pe măsură"
Luciano Spalletti, antrenor Zenit

"Rezultatul corect era 1-1. Unirii i-a lipsit doar un pic de noroc să se califice. Cu tot respectul, Zenit nici nu se compară cu Stuttgart sau Sevilla"
Dan Petrescu, ex-antrenor Unirea

"E cea mai tristă zi pentru mine. Puteam mai mult, Danny a fost singura diferenţă între Unirea şi o echipă cu 100 de milioane de euro buget anual"
Iulian Apostol, mijlocaş Unirea

"Am jucat foarte bine în faţa unor jucători de zeci de milioane de euro. Nu că Zenit nu a fost foarte bună, dar în seara asta s-a văzut un echilibru de forţe"
Felix Grigore, director general Unirea

Brandan, "închizător"
Ronny Levy a fost nevoit să improvizeze pe terenul ruşilor. În centrul liniei mediane, alături de Laurenţiu Marinescu a apărut fundaşul stînga Pablo Brandan. Argentinianul a fost urcat la mijloc, pe poziţia pe care s-a consacrat, din cauză că în lotul Unirii nu s-a aflat nici un "închizător" autentic valid.

Vineri e tragerea la sorţi
Unirea a ratat şansa să fie prezentă la tragerea la sorţi a play-off-ului Champions League, aşa că doar reprezentantele României în Europa League vor avea emoţii vineri, atunci cînd se stabilesc meciurile din play-off. Urziceni, Steaua şi FC Vaslui vor fi sigur în urne, în vreme ce Dinamo şi Timişoara li se pot alătura dacă se califică în această seară.

Speriaţi de Semedo
Semedo a fost atacat dur de Şirokov în minutul 15, cu talpa direct pe gleznă, dar a continuat să joace, după ce a primit îngrijiri medicale. Portughezul s-a văitat timp de două minute, întins pe teren, motiv pentru care ialomiţenii s-au temut de o posibilă leziune a ligamentelor. Extrema Unirii s-a ales doar cu lovitura, mijlocaşul ruşilor a scăpat fără avertisment, deşi intrarea lui putea fi penalizată chiar cu "roşu".

Levy: "Ne-am cîştigat respectul tuturor"
În ciuda eliminării, Ronny Levy s-a declarat mulţumit de "direcţia în care merge echipa". Antrenorul israelian a avut doar cuvinte de laudă pentru fotbaliştii Unirii: "Sînt mîndru de jucătorii mei! Au luptat admirabil, deşi clubul traversează clipe grele, şi şi-au cîştigat respectul tuturor. Zenit a fost crispată, de aceea cred că era posibil chiar s-o eliminăm".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
vallym
vallym  •  05 August 2010, 15:09

Varza cu carne de echipa...vorbiti de parca i-a eliminat Liverpool ca anu trecut...niste rasi, o rusine de meci, nici o ocazie clara nici un gol...iar despre Zenit mai vorbim peste o luna doua trei

manuz09
manuz09  •  05 August 2010, 09:30
Postat de vassbelacsaba1 pe 05 August 2010, 09:22

AZI NU SCRIETI NIMIC DESPRE ARBITRAJELE PRO CFR ?! RUSINE< RUSINE< RUSINE

naspa nu???ce nu-i adevarat ca ati fost ajutati!!!penalty la craiova si cu branestiu!!rusine tie ca mai ai tupeu sa comentezi!!!

manuz09
manuz09  •  05 August 2010, 09:29

greseli tactice!!!era greu dar cu jucatori precum e.nicu....de liga a-2-a!!nu s-au facut de ras!!!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează