INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BENFICA - BAYERN 0-4

Hațegan, lăudat de toată lumea după Benfica - Bayern 0-4 » Ce note a primit

Ovidiu Hațegan a fost lăudat după Benfica - Bayern 0-4 / foto: Guliver/Getty Images
Ovidiu Hațegan a fost lăudat după Benfica - Bayern 0-4 / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 21 octombrie 2021 13:12 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 14:36

Record l-a notat pe Ovidiu Hațegan cu 4, cel mai mare calificativ al meciului Benfica - Bayern 0-4. Germanii de la Kicker i-au dat 2, adică ”foarte bine”. Doar O Jogo sugerează că Benfica ar fi meritat un penalty. 

Bayern a distrus-o și pe Benfica, 4-0 pe Da Luz, într-un meci foarte intens. O intensitate căreia brigada condusă de Ovidiu Hațegan i-a făcut față, per ansamblu, dar n-a fost lipsită de erori. Asistenții săi au judecat greșit în două situații importante:

- În minutul 42, Lewandowski a înscris cu mâna, din centrarea lui Coman. Pentru Hațegan, din poziția în care se afla, imposibil de sesizat, însă Radu Ghinguleac, mult mai bine poziționat, trebuia să-i semnaleze hențul. VAR a intervenit și golul a fost anulat.

- În minutul 52, VAR a intervenit din nou, pentru a anula un gol marcat de Thomas Muller. Motivul? În prealabil, Coman se aflase într-o poziție de ofsaid nesemnalizată de celălalt asistent, Sebastian Gheorghe. O situație însă dificil de judecat.

Ovidiu Hațegan, notat precum cei mai buni jucători! 

Foarte important, la final, niciunul dintre jucători nu s-a plâns de arbitraj. Nici măcar Lewandowski, care a încercat să-și susțină cauza în fața lui Hațegan, după anularea reușitei sale din prima parte. În schimb, presa a fost împărțită. În special, cea portugheză.

Cotidianul Record i-a dat "centralului" român cea mai mare notă a meciului, 4. Atât cât au luat și cei mai buni jucători de pe teren, Neuer, Kimmich, Coman și Sane, autorul unei "duble". Totodată, publicația amintită a notat:

"Joc intens, dar corect, în care arbitrul român a adoptat un stil larg și echilibrat. Disciplinat, nu a fost complet lipsit de erori, dar a ajuns să aibă un criteriu uniform. Intervenție VAR bună la inversarea unor decizii în situații importante".

O Jogo: ”E posibil ca Hațegan să fi greșit neacordând un penalty”

În schimb, O Jogo a remarcat o situație discutabilă, la 0-0, și sugerează că Benfica putea primi o lovitură de la 11 metri: 

"Căderea lui Darwin în careu lasă îndoieli. E posibil ca Hațegan să fi greșit neacordând un penalty în minutul 50, la o fază în care Sule l-a împins pe Darwin în careu. Mai mult, arbitrul a avut nevoie de ajutorul VAR pentru a anula două goluri marcate de Bayern. La primul, Lewandowski a atins mingea cu brațul stâng și ar fi putut vedea un cartonaș galben, iar la celălalt, Coman a fost în poziție de ofsaid, înainte ca Muller să înscrie".

De partea cealaltă, cea mai prestigioasă publicație sportivă din Germania, Kicker sportmagazin, l-a notat cu 2 pe Hațegan. Adică "foarte bine", în condițille în care, la nemți, cea mai mare notă e 1 (Weltklasse) și cea mai mică, 6 (nu și-a meritat banii). Kicker a considerat că prestația "centralului" arădean a fost "suverană și plăcută".

12 goluria marcat Bayern în cele 3 meciuri ale grupei: 3-0 cu Barcelona, 5-0 cu Dinamo Kiev și 4-0 cu Benfica

1966, în martie, este anul în care a mai pierdut Benfica la 4 goluri diferența în Europa, acasă. Este vorba despre un 1-5 cu Man. United

Nagelsmann are coronavirus

Antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann, s-a simțit rău în ziua meciului și a rămas în camera de hotel, izolat. În timpul partidei, el a ținut legătura cu secundul Dino Toppmoller prin telefon, iar ulterior a sosit și rezultatul testului Covid efectuat: pozitiv!

Vezi și: 

VIDEO + FOTO Lucescu, înfrângere la limită pe Camp Nou în UCL » United, revenire ULUITOARE de la 0-2! Bayern, Chelsea și Villarreal au făcut scor

Ruptură completă » O vedetă vrea să plece de la PSG! Juventus, gata să profite de situație

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează