INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1-1 (4-1 DUPĂ PRELUNGIRI)

Carlo cel cu 7 vieţi » Ancelotti putea fi demis de la Real dacă ar fi pierdut. A triumfat şi e un erou

Carlo Ancelotti, antrenorul care a făcut Madridul să zboare spre La Decima // Foto: Reuters
Carlo Ancelotti, antrenorul care a făcut Madridul să zboare spre La Decima // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 26 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 23:09

Antrenorul italian, care a fost răsplătit sîmbătă pentru suferinţa din 2005, l-a egalat pe Bob Paisley cu 3 Ligi ale Campionilor cîştigate.

"Nu sînt un antrenor norocos". Asta spune Ancelotti. Dacă ne întoarcem în timp, îi înţelegem cuvintele. Pe 25 mai 2005, la Istanbul, cînd Carlo era la Milan, a trăit cea mai mare suferinţă. Seara cea mai lipsită de şansă. Nu poate fi nimic mai rău pentru un antrenor decît să piardă la penaltyuri o finală de Ligă de care era convins că e cîştigată. A avut 3-0 la pauză cu Liverpool şi a fost învins.

"E cu un picior afară"
Sîmbătă, 24 mai 2014, acelaşi italian de 54 de ani era copleşit de emoţii, de teamă chiar, în minutul 90, cînd Realul era condus cu 1-0 de Atletico şi timpul se scurgea implacabil. "Nu sînt norocos", îşi repeta.

Dacă ar fi pierdut, probabil că Florentino Perez, preşedintele blanco, l-ar fi sacrificat după primul sezon. "E cu un picior afară dacă ratează Liga", anunţa Marca înaintea turnirului de la Lisabona.

"A fost cu sabia deasupra capului de multe ori în această primăvară, cum a mai fost în carieră, dar a supravieţuit, ca o pisică salvată de cele şapte vieţi" (Gazzetta dello Sport, cotidian italian)

"Aici lipseşte La Decima"
În acele clipe de tensiune maximă, şi-a amintit prima discuţie cu Perez, chiar după ce a semnat contractul pe "Bernabeu". "Eram în sala trofeelor şi i-am spus: «Aici lipseşte o cupă, La Decima. Putem s-o cîştigăm!».

Imediat, Sergio Ramos l-a trezit din gîndurile sale. Marcase cu cea mai frumoasă lovitură de cap. Era 1-1, golul care a revitalizat Madridul. Şi care l-a propulsat pe Ancelotti printre eroii Ligii.

Recordurile lui Carlo
Pînă sîmbătă, doar spaniolul Miguel Munoz mai cucerise acest trofeu de cinci ori ca jucător şi antrenor.

5 triumfuri în Champions are acum şi Carlo: 1989 şi 1990 (Milan, în iarbă), 2003, 2007 şi 2014 (Milan şi Real, pe bancă)

Pînă sîmbătă, numai englezul Bob Paisley, unul dintre cei mai mari tehnicieni ai istoriei fotbalului, avea trei Cupe ale Campionilor

3 trofee are acum şi Ancelotti. Acesta a fost primul său succes în Ligă cu altă echipă decît Milan

Înţelepciunea lui Paisley
Pentru acest campion adevărat, cea mai bună lecţie a primit-o, peste timp, de la Paisley, creatorul uriaşului Liverpool al anilor '80.

"Dacă le vorbeşti jucătorilor calm, încet, cu respect, te vor urmări mereu. Dacă urli la ei, vor face totul ca să scape de tine" (Bob Paisley, fost antrenor Liverpool)

"Cum să nu te iubesc?"
Aşa este şi Carlo. Şi jucătorii nu-l trădează niciodată. De aceea, după finală, la conferinţa de presă, Sergio Ramos, Marcelo, Modrici şi alţi madrileni i-au cîntat: "Como no te voy a querer, como no te voy a querer, si me hiciste campeon de Europa?". Cum să nu te iubesc, cum să nu te iubesc, cînd m-ai făcut campion al Europei?".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
supersolo
supersolo  •  26 Mai 2014, 13:01

Au avut 99% noroc in primele 90 minute ...dupa aia in prelungiri si-au revenit la ce stiau ei mai bine sa joace .....atunci s-a vazut forta de joc a Realului...pregatirea fizica si psihica ...la penalty-uri Realul pierdea ....toti stiau asta ...si s-au ferit de acel moment ca dracul de tamaie....Au dat mai mult de 100 % in acele 30 de minute de prelungiri....si au castigat ...nu stiu daca a-ti vazut cum a trait Simeone acele 30 de minute ...dar eu am putut sa-mi dau seama ca intrase in panica inainte de acel gol de 2-1...dupa care Atletico practic nu a mai contat in teren ...

malakian
malakian  •  26 Mai 2014, 11:12

Ce compunere de clasa a 4-a. Ai pus pe foaie ce ai visat noaptea trecuta, domnule 1/2.

sslr
sslr  •  26 Mai 2014, 10:56

'copleşit de emoţii'??!!?? nu a existat om mai calm ca el la golul egalizator! dar trebuie aranjat cum trebuie un articol facut din presupuneri.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează