INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ ÎN LIGA CAMPIONILOR!

CFR Cluj şi-a aflat aseară adversarii din grupele Ligii Campionilor! » Obiectiv: locul 3!

Articol de , - Publicat vineri, 27 august 2010 00:00

Formaţia din Gruia va avea o misiune dificilă cu finalista sezonului trecut. Sorţii le-au mai adus ardelenilor şi pe AS Roma şi FC Basel, ultima fiind considerată cel mai accesibil oponent.

Clujenii au fost reprezentaţi la tragerea la sorţi de la Montecarlo chiar de patronul Arpad Paszkany. Iar acesta nu a aşteptat mult pînă să-şi afle viitorii oponenţi din faza grupelor. 

Pe mîna lui Milito
Cel care i-a trimis pe ardeleni alături de două dintre cele mai puternice echipe din primele două urne a fost Diego Milito, desemnat cîteva minute mai devreme drept cel mai bun atacant al sezonului trecut de Liga Campionilor. Numele echipei din Gruia s-a aflat în prima bilă extrasă din ultima urnă, a 4-a. Dar nu s-a alăturat lui Inter, Bremen, Tottenham în grupa A şi nici lui Milan, Real Madrid şi Ajax în grupa G, evitînd misiuni imposibile.

Din nou Roma
Paszkany s-a schimbat totuşi la faţă cînd şi-a aflat într-adevăr adversarii. La Cluj va veni finalista sezonului trecut, Bayern Munchen, şi AS Roma, formaţie pe care ardelenii au învins-o pe Olimpico (2-1) în urmă cu doi ani, la precedenta participare.

Din urna a treia n-a mai ieşit Bordeaux, ci FC Basel, cel mai accesibil adversar. "Elveţienii sînt mai slabi decît noi. E o grupă grea, Bayern se compară cu Chelsea, pe care am întîlnit-o în 2008" e de părere preşedintele Iuliu Mureşan. El a stabilit şi un obiectiv: "Sper să nu terminăm pe ultimul loc, ci să ne calificăm în primăvara europeană. Măcar în Europa League!".

"Mă bucur că avem un adversar din Italia, chiar dacă mi-ar fi plăcut să fie Inter. E o grupă dificilă în care vom încerca să facem puncte. Măcar s-a împlinit dorinţa domnului Paszkany de a juca împotriva lui Bayern"
Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj

"Mi-ar fi plăcut să picăm în grupa Barcelonei, cu Panathinaikos şi Copenhaga. Ar fi fost una mai accesibilă pentru noi"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj"

"Nu ştiu dacă putem egala performanţa Urziceniului, dar vom încerca să ne calificăm"
Emil Dică, mijlocaş CFR

"Mi-aş fi dorit Interul, dar măcar s-a împlinit visul domnului Paszkany de a juca împotriva lui Bayern"
Andrea Mandorlini, antrenor CFR

"Grupa G era cea mai grea. Mi-ar fi plăcut D-ul, cu Barcelona, dar şi grupa noastră e bună. E una dificilă, echilibrată. Obiectivul e evitarea locului 4"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

"Culio era cel mai fericit. Îi doresc să repete isprava pe Olimpico. La acest nivel orice confruntare e una între David şi Goliath"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

"Roma, Roma, Culio"
Mandorlini şi jucătorii au aflat componenţa grupei E chiar în timpul antrenamentului. Preşedintele Mureşan i-a chemat lîngă banca de rezerve înainte de tragerea echipelor din urna a 4-a valorică. Mandorlini a făcut show, exultînd. "E normal. Nu-mi fac probleme, Culio va marca din nou pe Olimpico", a exclamat italianul. Apoi, a apărut în faţa presei intonînd imnul romanilor. "Roma, Roma, Roma!". (Cosmin Lucaci)

Grupa A
Internazionale Milano
Werder Bremen
Tottenham
Twente

Grupa B
Olympique Lyon
Benfica
Schalke
Hapoel Tel Aviv

Grupa C
Manchester United
Valencia
Glasgow Rangers
Bursaspor

Grupa D
Barcelona
Panathiniakos
FC Copenhaga
Rubin Kazan

Grupa E
Bayern Munchen
AS Roma
FC Basel
CFR Cluj

Grupa F
Cheslea Londra
Marseille
Spartak Moscova
Zilina

Grupa G
AC Milan
Real Madrid
Ajax
Auxerre

Grupa H
Arsenal Londra
Şahtior
Braga
Partizan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
nufc
nufc  •  27 August 2010, 11:50

Bravo.Un obiectiv ales cu bun simt si,cred eu,realizabil 70-80%.Basel nu ar trebui sa fie o mare problema pt campioana Romaniei.Mult succes.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 August 2010, 11:48

Pai....si grasul si cantaretul ala care se crede antrenor au spus locul 2 ieri. Acum e 3? In stilul asta o sa iesiti pe locul 5 in grupa....Eu imi doresc sa faca puncte...desi Romania nu merita sa aiba o echipa care sa joace direct in grupele Ligii. Singura echipa care a facut mereu puncte pentru ca altii sa joace in Liga este Steaua, desi noi nu am jucat NICIODATA direct in grupa ci doar dupa multa munca depusa.

horatiu68
horatiu68  •  27 August 2010, 10:19

MULTUMIM DE URARE! SUCCES POLI!In acest an aratati mult mai bine ca in trecut.Cu City nu se putea mai mult.Oricum ati luptat si nu v-ati facut de rusine.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează