INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPORTING - FCSB, 15 AUGUST, 21:45, DOLCE, PROTV, GSP.RO

Corespondență din Portugalia // FOTO + VIDEO Steliștii au ajuns la Lisabona » Primele imagini cu Teixeira după accidentare

FOTO: Raed Krishan +12   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 14 august 2017 16:17

Jucătorii de la FCSB au ajuns astăzi în Lisabona, pentru a se duela cu Sporting, marți, în turul play-off-ului UEFA Champions League.

 Din delegația stelistă a făcut parte și Filipe Teiexeira, mijlocașul portughez accidentat în meciul cu Astra, 1-1. 

Jucătorul de 36 de ani a venit cu glezna bandajată, acestea fiind primele imagini cu Teixeira după accidentarea din ultimul meci. Fotbalistul are șanse să joace cu Sporting, dar o decizie se va lua în această seară, la antrenamentul oficial.

 

 Așteptați de polițiști cu mitraliere pe aeroportul din Lisabona

Roș-albaștrii s-au strecurat prin mulțimea de oameni strânsă la Sosiri pe ”Humberto Delgado”. Helmuth Duckadam speră: ”Ar fi perfect dacă am repeta repriza a doua cu Plzen”

Am ajuns la aeroport și e aglomerație mare la Sosiri. Sute de oameni așteaptă. N-au venit pentru FCSB, ci pentru prieteni sau invitați. Fiecare își ridică foaia A4 cât mai sus, ca să fie văzută. Reprezentantul echipei e aici, vorbește cu un polițist în civil, unul dintre cei care ne-au ajutat să pătrundem la stadion în "casa" ultrașilor de la Juventude Leonina. El conduce și acum polițiștii. Sunt vreo 10, unii cu mitralierele la piept, alții doar cu pistoalele în tocuri. Autocarul așteaptă. Scrie FCSB pe el și are emblema nouă. E prima oară când numele și sigla actuale apar aici, la Lisabona. Până acum, Steaua și efigia veche, cunoscută în toată Europa.

La 12:00, charterul aterizează pe "Humberto Delgado". Douăzeci de minute mai târziu, ies și primii jucători, cu Lucian Filip în frunte. Puțin mai spate vine și Helmuth Duckadam, președintele de imagine. E întâmpinat de trei români: Titu, Gigi și Mihai, primii doi din Deva, ultimul din Ploiești. Muncesc de multă vreme la Lisabona, au o mică afacere. "Suntem steliști și de 15 ani îi așteptăm aici. Vom fi și pe Alvalade, la meci", spune Titu, râzând. Sunt fericiți că au vorbit cu Duckadam. Fostul mare portar speră: "Dacă repetăm repriza a doua de la Plzen...".

Un puști lusitan, Carlos, 18 ani, de-abia așteaptă să-l vadă pe Filipe Teixeira: "Îl știu de la Coimbra. Pentru el sunt aici. Sunt fan Academica și Benfica, așa că sper ca Sporting să piardă. Victorie, Steaua!". Râde. Un portughez care ține cu românii. Poate că avem șanse!

Jucătorii ies în mici grupuri, la distanță mare unii de alții. "Unii au avut doar bagaje de mână. Pentru ei a fost mai ușor. Ceilalți își așteaptă bagajele de la cală", explică ofițerul de presă Cătălin Făiniși.

Nicolae Dică, Nick, apare și el. E încadrat de polițiștii cu mitraliere. E singur și gânditor. Marea lui ocazie, ar da orice să n-o rateze. Ce-ar însemna, să pătrundă în grupele Ligii Campionilor la prima încercare!

Mihai Stoica nu e departe. Managerul, elegant, ca toți oficialii, trece pe lângă bodyguardul ca un urs îmbrăcat în tricoul și treningul Stelei și urcă în autocar. Antrenorul stă la geam. Meditează. Își face planurile.

Apar și stranierii. Junior Morais și Teixeira. "Boa sorte", îi urează cei trei suporteri români din Portugalia lui Junior. Selfie, selfie, selfie. Jucătorul acceptă totul cu zâmbet. Și povestea se repetă cu Filipe. Portughezul e iar printre ai lui, dar ca adversar al unei formații lusitane. Vrea să câștige. Adolescentul venit pentru el îl susține: "Baftă multă! Voi veți învinge!". Dar nu e ușor deloc. 

La 12:45, trei sferturi de oră după aterizare, autocarul pornește. Se îndreaptă spre hotelul Marriott, unde echipa va sta două zile. Se va întoarce acasă miercuri dimineață. 

  • Sporting Lisabona - FCSB se joacă marți, 15 august. Meciul va începe la ora 21:45 și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Dolce Sport și ProTV

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
valentinn10
valentinn10  •  15 August 2017, 04:45
Postat de blatistu49 pe 14 August 2017, 17:37

si schiopi si furati de arbitrii vrem banderole albe haaaaaaa

:..si jucam la Lisabona , voi unde latrati, vai mama voastra daca ar fi dupa voi, epavelor, Romania ar avea coieficient 3, cu o singura echipa , STEAUA in cupele europene, jalnicilor, ascundeti-va dupa tarla luiGIGI, printre cainii lui, ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ortega
ortega  •  14 August 2017, 21:19
Postat de grandetorito pe 14 August 2017, 16:44

Bafta baieti! Suntem mandri de voi si speram sa duceti Romania in grupele UEFA Champions League! Hai Romania!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sooos1ck
sooos1ck  •  14 August 2017, 19:44
Postat de blatistu49 pe 14 August 2017, 17:37

si schiopi si furati de arbitrii vrem banderole albe haaaaaaa

Pe noi nu ne-a batut Iasiul :))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează