INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - AKTOBE 2-1 (2-2 ÎN TUR)

Costel Gâlcă, reverenţă către fotbaliştii Stelei: "Felicitaţi jucătorii, nu pe mine"

Articol de - Publicat joi, 07 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 07 august 2014 00:05

Gâlcă le-a făcut o reverenţă elevilor săi, spunînd la final aseară că saltul imens realizat de el, de la naţionala sub 17 ani la o echipă calificată în grupele europene, i-a fost facilitat de jucătorii Stelei, "care sînt profesionişti sută la sută".

- Domnule Gâlcă, în sfîrşit, zîmbiţi...
- Da, zîmbesc pentru că ne-am asigurat calificarea în Europa League.

- Felicitări pentru...
- Nu, nu pe mine trebuie să mă felicitaţi, ci pe jucători.

- Vă mulţumiţi cu Europa League?
- Nu! Acum vrem grupele Champions League, de la început am plecat cu acest obiectiv, mergem pînă la capăt.

- A fost greu de obţinut această calificare?
- Aktobe e o echipă extrem, dar extrem de agresivă, care joacă dur, dacă nu credeţi, mergeţi la Chipciu şi rugaţi-l să vă arate vînătăile de pe corp. V-aţi speria, sincer!

- Cum aţi gîndit abordarea meciului?
- Să joc cu Chipciu şi Stanciu cît mai sus fiindcă sînt jucători dinamici, pentru a-i putea ţine sub presiune pe kazahi, ceea ce ne-a ieşit, mai ales în prima repriză.

"Nu mă interesează adversarii"

- Ce s-a întîmplat în partea a doua, aţi luat gol în superioritate?
- N-am mai susţinut acelaşi ritm ridicat, am tot aşteptat să facem 3-0, dar fără să forţăm, şi pînă la urmă am primit acel gol.

- Au mai avut oaspeţii şi alte ocazii.
- E, da, ce ocazii? Acolo, la Adi Popa e o greşeală individuală, iar la cealaltă ocazie e un fault evident nesancţionat de arbitru.

- Cum gestionaţi problema pe care o are Sînmărtean cu soţia lui, care e bolnavă? E adevărat că v-a solicitat să-l lăsaţi să plece la clinica unde va merge şi soţia lui?
- Nu mi-a zis aşa ceva, dar aici am un punct de vedere clar, îi ofer lui Lucian oricînd cîte zile libere are nevoie dacă are o astfel de problemă în familia lui.

- Urmează play-off-ul, ce adversar vă doriţi, Legia, Slovan, Maribor, Aal...
- Staţi, staţi. Eu nu prea mă gîndesc la adversar, ce calcule să-mi fac în privinţa lor? Eu am treabă cu echipa mea, fiindcă părerea mea e că dacă noi vom juca bine, cred că ne vom califica.

- Cum a fost pentru dumneavoastră impactul trecerii de la o echipă de juniori, naţionala sub 17 ani, la Steaua, care iată e o echipă, din nou, de grupele cupelor europene?
- Nu mi-a fost greu, în ciuda faptului că aveţi dreptate, saltul a fost mare. Ştiţi de ce nu mi-a fost greu? Pentru că am găsit la Steaua nişte profesionişti sută la sută.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (11)
supersolo
supersolo  •  08 August 2014, 01:03

Steaua e la un pas de Liga Campionilor ..ce draq mai comentati? eu 1 ...desi nu sunt stelist ai admir ...stiu sa lupte atat cat pot... si cu ce au..vedete de valoare nu au ...unii au doar aere de vedeta dar asta e alta treaba ....trag de ei..muncesc ...si cat de cat au rezultate...pana acum cinste lor ...si mult succes mai departe...

simonhalep
simonhalep  •  07 August 2014, 17:49
Postat de unico_biancorossi pe 07 August 2014, 13:37

foarte bine, antrenorule. esti meserias, ce stii tu nu mai stie nimeni..)

și când te gândești că aproape ați fost campioni de toamnă ! ați stat o etapă pe locul 1. e greu să te menții, nu? mai aveți, însă, șanse.

mbdmbd
mbdmbd  •  07 August 2014, 14:26
Postat de unico_biancorossi pe 07 August 2014, 13:37

foarte bine, antrenorule. esti meserias, ce stii tu nu mai stie nimeni..)

Cand antrenorul echipei tale favorite, marele Stoican are doar declaratii celebre, gen 83 de minute am fost egali cu Steaua si alte minuni din astea e greu sa vezi ca exista si antrenori buni dar care au BUN SIMT si declaratii sustinute de fapte clare nu de basme.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează