INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TWENTE - FC VASLUI 2-0

Cronica meciului Twente - FC Vaslui 2-0 » Paralizaţi de teamă

Vaslui a avut ocazii, dar nu a reuşit să marcheze în deplasarea din Olanda
Vaslui a avut ocazii, dar nu a reuşit să marcheze în deplasarea din Olanda

Articol de - Publicat miercuri, 27 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2011 14:06

Trupa lui Hizo rămîne cu şanse minime la calificare după o prestaţie dominată de frică împotriva lui Twente

15.000 de spectatori, teren bun, vreme excelentă pentru fotbal. Aşa începeau cronicile pe vremuri, cînd nu ne era teamă de nimeni prin Europa.

Vezi aici rezumatul partidei Twente - FC Vaslui 2-0

Trupa lui Hizo rămîne cu şanse minime la calificare după o prestaţie dominată de frică împotriva lui Twente

15.000 de spectatori, teren bun, vreme excelentă pentru fotbal. Aşa începeau cronicile pe vremuri, cînd nu ne era teamă de nimeni prin Europa.

Vezi aici rezumatul partidei Twente - FC Vaslui 2-0

Acum? E, acum e altă poveste. Momentul de curaj maxim e cînd Sînmărtean electrocutează din gleznă doi adversari în aceeaşi fază. O dată, de două ori, de trei ori. Frumos, de efect, priviri admirative din tribune, "ce tehnic e tipul ăsta!". Şi-atît. Sînmărtean nu trage la poartă, nici nu găseşte vreun assist. Tot ce poate e să scoată o lovitură liberă din poziţie perfectă pentru Adailton, dar mingea zboară elegant şi se izbeşte de transversală (15).

Tupeu n-avem, noroc n-avem. Twente pare o echipă normală, nu tremuri la auzul vreunui nume din primul "11". Dar olandezii sînt totuşi trupa ultimilor 2 ani într-un campionat deştept. Simt că Vasluiul nu e vreun balaur şi adulmecă tot mai des careul lui Cerniauskas.

Adailton şi Wesley văd poarta adversă de la vreo 70 de metri, se retrag tot mai mult să închidă toate culoarele. Adailton exagerează cu retragerea asta şi-i dă ocazia arbitrului să păteze albul tabelei. Penalty din nimic, 1-0 din prea multă teamă a Vasluiului (32).

Temerarul Wesley face o expediţie pînă-n careul advers, dar golul e din ofsaid (35). După pauză tot el simulează curajul propriei echipe şi-l încearcă pe Mihailov (47). Urmează însă o fază la care paralizia întregului bloc defensiv e completată de o "chiflă" istorică a lui Cînu în 6 metri şi Janko închide meciul (57). Poate şi calificarea. Adailton şi Temwangera îl mai întreabă de sănătate pe Mihailov, Hizo îşi exersează fără efect urletele pe margine, Twente plimbă mingea cu calm şi savurează resemnarea românilor.

În retur vor fi şi în Moldova 15.000 de spectatori, teren bun, vreme excelentă pentru fotbal. Dar nu va fi suficient dacă nu apare şi curajul. În Champions League nu-i loc pentru fricoşi.

Vezi aici comentariul liveTEXT al partidei Twente - FC Vaslui 2-0

Twente: Mihailov - Cornelisse, Wisgherhof, Douglas, Leugers - Brama, Berghuis (Vogelsang 76), Bajrami (Ola John 71), Buysse - De Jong, Janko (Rendla 81)
Antrenor: Co Adriaanse
FC Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Papp, Cînu (Farkas 60), P. Jovanovici - Pavlovici, R. Costin (Milisavljevici 63) - Adailton, Wesley, L. Sînmărtean - Temwanjera (Bello 70)
Antrenor: Viorel Hizo
Arbitru: Ivan Bebek (Croaţia)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (43)
offside
offside  •  27 Iulie 2011, 14:21

Pacat! Nu m-a deranjat scorul cat neputinta, lipsa de clarviziune, tupeul... Era o echipa de batut, ca valori individuale suntem peste ei dar ca organizare ...Ce faceti d-le Hizo? Poate in retut, desi Twente nu se va retrage ''romaneste'' sa apere acest scor. Mai e lung drum pana la a te afla la masa celor buni. Succes Vaslui!

varanga53
varanga53  •  27 Iulie 2011, 13:11

O echipa de plaja sau de fotbal de plaja plus 2-3 cotonogari!Ce performante sa faci cu o asemeanea trupa condusa de un "dulau"batran , fara colti?

sorynelo
sorynelo  •  27 Iulie 2011, 12:16

sa spunem ca nea porumbelul a cam deschis sacul cu lovele cam tare la gura iar vedetele echipei dupa ce au luat o gramada de bani nu joaca nimic ,wesley inexistent aseara nimic i-a sa-l trimita hizo pe banca de rezerve si porumbelu sa-i taie din cascaval sa-l vezi cum manaca gazon

Vezi toate comentariile (43)
Comentează