INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - CHELSEA 1-1 (3-4 DUPĂ PENALTY-URI)

Eroul lui Loţi » Petr Cech, campionul cu mănuşi, a trecut şi prin mîinile lui Boloni

Cech a fost pregătit de Boloni în perioada 2003-2004
Cech a fost pregătit de Boloni în perioada 2003-2004

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 20 mai 2012 21:00

Portarul lui Chelsea, 30 de ani, a fost ajutat mult de Boloni, la Rennes. Şi la joc, şi la psihic. Iar promisiunea din 2003 a devenit o legendă.

Chelsea ar fi fost, probabil, victimă sigură în faţa lui Bayern fără paradele incredibile ale portarului său, Cech, 30 de ani împliniţi ieri. Goalkeeperul care a apărat două penalty-uri sîmbătă, unu în prelungiri, în faţa lui Robben, şi unu în final, la loviturile de departajare, executat de Olici, nu i-a făcut fericiţi doar pe englezi.

Cehul a avut un fan special la Salonic, care i-a ţinut pumnii strînşi în faţa televizorului: Loţi Boloni. Antrenorul lui PAOK a rămas în relaţii speciale cu Cech după ce l-a pregătit la Rennes în sezonul 2003-2004. Petr avea pe atunci doar 22 de ani, venise de un an în Franţa şi se anunţa deja ca o mare promisiune în jurul căreia roiau cluburi importante.

Cînd a preluat echipa, Loţi a pus o singură condiţie: "Nu-l transferaţi încă pe Cech! Are un potenţial mult mai mare". Boloni i-a acordat încredere, a apărat cu el 33 de meciuri în Ligue 1, iar cota i-a crescut şi mai mult. Iar la finalul stagiunii, Rennes a dat lovitura şi l-a transferat pe Cech la Chelsea pentru 11,5 milioane de euro. Acum, Petr valorează 25 de milioane şi are în vitrină cel mai preţios trofeu, Champions League.

Duckadam apăra la Drogba
Helmuth Duckadam a ţinut cu Bayern Munchen. Portarul de legendă al Stelei, care a apărat 4 penalty-uri în finala CCE '86 de la Sevilla, a încercat să-l ajute pe Neuer prin telepatie din faţa televizorului. "Am intuit patru penalty-uri din cinci. L-am ghicit şi pe Drogba, care, după cum s-a aşezat, eram sigur că trage în dreapta. Am strigat la Neuer, dar s-a dus în stînga", a explicat Duckadam.

Complicele lui Petr
În spatele paradelor senzaţionale ale lui Petr Cech se află multă muncă, dar şi antrenorul portarilor de la Chelsea. Cehul a insistat să-l aducă în 2007 pe Christophe Lollichon, cu care lucrase şi la Rennes. Francezul de 49 de ani are metode speciale: "antrenamentul ochilor" şi "jocul robotului". Primul folosit în cricket şi în hochei pe gheaţă, celălalt la ping-pong, ambele contribuind la îmbunătăţirea reflexelor. (Daniel Scorpie)

"Sînt fericit pentru Petr. E un băiat nemaipomenit. Vorbim la telefon de cîte ori avem ocazia. Pentru el am ţinut cu Chelsea în finală şi mă bucur că a cîştigat Liga, la fel de mult cum am făcut-o în 2008 pentru Cristiano Ronaldo" (Ladislau Boloni, fostul antrenor al lui Cech)

1 este numărul penaltyurilor (din 8) apărate de Cech la Chelsea în acest sezon. În actuala Ligă a avut două lovituri: bara lui Messi şi execuţia lui Robben

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
alexdrak
alexdrak  •  21 Mai 2012, 03:25

mai nou sau mai vechi cand castiga cineva ceva romanii au merite :)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează