INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - SPORTING, AZI, 21:45, GSP.RO, DOLCE, PROTV

FCSB - Sporting // Ar fi o surpriză cu adevărat șocantă! Pe cine vrea să titularizeze Dică diseară

Filip ar putea redebuta pentru Steaua în Europa // FOTO: RAED KRISHAN
Filip ar putea redebuta pentru Steaua în Europa // FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 august 2017 09:18

Cu Pintilii suspendat şi cu Nedelcu fără drept de joc, Dică e nevoit să facă o alegere vitală pentru postul de mijlocaş central: Achim e în pole-position, însă tehnicianul ia în calcul să joace cu Lucian, care a evoluat 60 de minute în ultimele 16 luni.

Dică a oferit ieri detalii despre dilemele pe care le are în alcătuirea primului "11". "Budescu e apt să joace, dar nici în acest moment nu e la sută la sută din potențial: Mă mai gândesc până miercuri după-amiază dacă îl voi folosi de la început".

Dacă în privinţa lui Budescu semnul de întrebare se leagă de momentul în care va intra, din start sau pe parcurs, marea surpriză ar putea fi numele celui care îl va înlocui pe Pintilii, care a fost eliminat la Lisabona şi va privi din tribună jocul de azi.

Becali a fost cel care a dezvăluit că Dică se gândeşte la varianta Lucian Filip. Titularizarea mijlocaşului ar fi cu adevărat şocantă ţinând cont de situaţia lui din ultima perioadă. Filip tocmai ce a revenit după o foarte, foarte lungă perioadă de absenţă. În mai 2016 a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate. A stat pe margine o jumătate de an, după care s-a reaccidentat şi a stat iarăşi departe de gazon luni bune. N-a mai jucat deloc timp de peste 1 an!

De fapt, a revenit sâmbăta trecută, când a evoluat 62 de minute cu Juventus. După fix 1 an, 3 luni şi 19 zile! "Mi-a plăcut cum a jucat cu Juventus, sper să fie OK fizic şi mental ca să joace şi cu Sporting", a spus ieri Dică.

Pe cine ai titulariza diseară?

Vlad Achim
Lucian Filip

Alternativa lui Filip ar fi Vlad Achim. El are însă un mare dezavantaj! Nu se află în graţiile lui Becali, care l-a distrus după meciul tur cu Plzen, când a şi cerut scoaterea lui din lot şi l-a criticat iarăşi în urma partidei cu Juventus. E greu de crezut că Dică va fi lăsat de patron să bage titular un fotbalist pe care Gigi nu-l mai place deloc!

Cu Ajax a fost fabulos

În avantajul lui Filip stă o situaţie asemănătoare în care s-a aflat în februarie 2013. la returul Steaua - Ajax, din "16-imile" Europa League, Pintilii şi Bourceanu au fost suspendaţi.

Reghe l-a băgat la pauză pe Filip, care a evoluat 75 de minute, până la finalul prelungirilor, şi a avut o prestaţie fabuloasă, pentru care a fost notat cu 9 în GSP. El i-a avut ca adversari, la mijloc, pe De Jong, care acum e la Newcastle, pe Eriksen, cumpărat de Tottenham, dar şi pe Poulsen, care înainte de a ajunge la Ajax trecuse pe la Juventus, Sevilla şi Liverpool!

A mai stat o dată 5 luni

În toamna lui 2013, Filip a suferit prima accidentare gravă din cariera lui. Şi-a fracturat tibia la un antrenament. A fost operat şi a fost nevoit să ia o pauză de 5 luni şi jumătate, după care a bifat primele minute într-un derby cu Dinamo, în semifinalele Cupei României.

Cifrele sunt cu Achim

Lucian Filip Parametru Vlad Achim
27 de ani Vârsta 28 de ani
2009 Debut Liga 1 2009
90 Meciuri Liga 1 188
6 Goluri Liga 1 19
21 Meciuri în Europa 10
1 Goluri în Europa 1
1 Meciuri în ultimul an 1
  • FCSB - Sporting Lisabona, meciul retur din play-off-ul Ligii Campionilor, se joacă azi, de la ora 21:45. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0. Duelul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV Digi Sport, TV Dolce Sport și Look TV. 


Click pe imagine pentru zoom!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (34)
risc_mix
risc_mix  •  23 August 2017, 15:44

Echipa bunicica.Nu cre ca ia mai mult de 3 boabe.Pai cand ai 4-5 maini moarte ce pretentii poti avea?

ataraxia
ataraxia  •  23 August 2017, 14:59

tanase e in plus...oricine de pe acelasi post cu lemn tanase e mai bun...

1526409364064555
Ion Buzea  •  23 August 2017, 14:57
Postat de manty_one pe 23 August 2017, 12:23

pentru limba romana apasati tasta 1...***!!

si inca ceva mai VYYLLYY dintre bileee tu nu juita un lucru la meciul lu-i RINAMO cu Betis de ce nu a venit atata lume sa vade pe Betis...insolventilor ce sunteti...!!!!??? hai explica mai ydiotule...voi insolventilor si frustratilor care traiti din amintirile triste de ardere a unei peluze si din executarea unor coregrafii la meciurilor altei echipe ...ALTA DECAT A VOASTRA.....asta denota cata frustrare zace in voi...ydiotilor insolventi PAI EU UNU NU AS MERGE PE STADION LA MECIURILE LU-I rinamo...nici daca as fi platit cu milioane de euro...asa ca CIOCU MIC ....PARDON.... PARDON BOTUL MIC SI JOC DE GLEZNE...pardon de labute pisoiasilor de la rin hotel

Vezi toate comentariile (34)
Comentează