INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SCANDAL

Bogații din Super Liga râd în fața amenințărilor din partea UEFA: „Nu are cum să ne excludă. Știți de ce?”

Florentino Perez nu dă crezare amenințărilor UEFA // foto: Imago
Florentino Perez nu dă crezare amenințărilor UEFA // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 20 aprilie 2021 09:24 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 09:49

Florentino Perez (74 de ani), președintele Super Ligii Europei și al clubului Real Madrid, spune că este imposibil ca cele 3 echipe calificate în semifinalele Ligii Campionilor care au aderat la Super Ligă (Chelsea, Manchester City & Real Madrid) să fie excluse din competiție.

Luni, Jesper Moller, membru în Comitetul Executiv al UEFA și președintele Asociației Daneze de Fotbal, a declarat că Real Madrid, Manchester City și Chelsea ar urma să fie excluse săptămâna aceasta din Champions League!

Asta pentru că cele 3 cluburi sunt membre fondatoare ale Super Ligii Europei, competiția care caută să detroneze Liga Campionilor, guvernată de UEFA. „Cluburile trebuie eliminate, mă aștept ca asta să se întâmple vineri. Apoi, trebuie să vedem cum vom termina acest sezon de Champions League”, a declarat Moller, citat de Independent.

Florentino Perez: „Nu vom fi excluși din Liga Campionilor”

Totuși, Florentino Perez, „creierul” Super Ligii și președintele lui Real Madrid, spune că această variantă nu are șanse de reușită.

„Real Madrid și celelalte cluburi din Super Ligă nu vor fi excluse din acest sezon al Ligii Campionilor. Nu se va întâmpla, legea ne protejează. Este imposibil!”, a spus Perez la El Chiringuito TV.

În plus, Perez nu a ratat ocazia de a ataca UEFA și La Liga pentru lipsa de transparență: „De ce nu sunt salariile de la UEFA și La Liga publice? De ce nu li s-au redus salariile în timpul pandemiei, așa cum li s-a întâmplat celorlalți? Avem nevoie de mai multă transparență. Știm salariul lui LeBron James, dar nu pe cel al președintelui UEFA”.

Contractul Super Ligii este clar. Nimeni nu poate pleca, vom lucra împreună cu toții. Toate cluburile au semnat contractele duminică, nu există probleme. 
- Florentino Perez, președinte Super Liga Europei

Programul inițial al semifinalelor Champions League:

  • 27 aprilie 2021: Real Madrid - Chelsea, ora 22:00, Estadio Alfredo Di Stefano
  • 28 aprilie 2021: PSG - Manchester City, ora 22:00, Parc des Princes
  • 4 mai 2021: Manchester City - PSG, ora 22:00, Etihad Stadium
  • 5 mai 2021: Chelsea - Real Madrid, ora 22:00, Stamford Bridge

Cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europei:

  • Barcelona
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Arsenal
  • Manchester City
  • Tottenham
  • Chelsea
  • Inter AC
  • Milan
  • Juventus

Mai multe știri despre Super Liga Europei:

Florentino Perez apără proiectul Super Ligii: „Nu este pentru bogați, va salva fotbalul”

Suma colosală promisă câștigătoarei Super Ligii: de peste 3 ori mai mare decât ia cine ridică Liga Campionilor!

Ce nebunie! Klopp se ridică împotriva deciziei lui Liverpool: „Ieri am aflat” » Pleacă neamțul? „Patronii să părăsească orașul!” + Protest vehement la Leeds - Liverpool

Citește și:

Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Decizie de ultimă oră luată de UEFA » Ce se întâmplă cu FCSB și Corvinul în preliminarii
Superliga
Decizie de ultimă oră luată de UEFA » Ce se întâmplă cu FCSB și Corvinul în preliminarii
Dinamo și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor + 5 jucători confirmați: „A dovedit curaj, dorință și suflet pus în slujba clubului”
Superliga
Dinamo și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor + 5 jucători confirmați: „A dovedit curaj, dorință și suflet pus în slujba clubului”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (22)
pson1
pson1  •  20 Aprilie 2021, 09:58

Ii lasa anul acesta, fiindca deja s-au vandut drepturile tv pt semifinale si finala, dar de la anul sunt zburati si din LaLiga si din UCL. La fel si celelalte 11 echipe. Sa joace in SuperLiga lor care nu are miza. Sa vedem cine se va uita. Sa vedem cum isi vor motiva jucatorii sa dea maximul si sa nu trateza meciurile ca pe amicale. Sa vedem de unde vor mai transfera jucatori sau cine-i va arbitra. SuperLiga asta nici macar a turneu amical nu va semana.

mickey13
mickey13  •  20 Aprilie 2021, 11:18

Daca UEFA, FIFA, federatiile nationale si suporterii vor spune PAS, ce va face nenea Perez? Imi inchipui un scenariul horor pt ele (cu toate nu cred ca se va ajunge acolo, dar asa ar merita): fiind o competite ce (teoretic) nu va fi recunoscuta, jucatorii sa aiba interzis in a se transfera acolo. Echipa care vinde acolo sa fie amendata cu 90% din valoarea transferului si cu interzicerea participarii in ChL, EL si depunctarea in campionatul intern. Ligile profesioniste din fiecare tara sa depuncteze echipa vanzatoare si pe cea cumparatoare. Si cu asta basta! Spun teoretic, deoarece cele 3 parti enuntate mai sus (exclusiv suporterii) vor negocia si vor lasa de la ele, sau nu vor cadea de acord. Exista metode, doar ca trebuie sa cada de acord asupra lor! inchipuiti-va un scenariu prin care aceste 12 echipe nu vor mai beneficia de cei mai buni jucatori... Vor avea circuit inchis, sa-si vanda una alteia jucatori pana s-or satura si se vor axa, exclusiv, pe ceea ce le produc academiile...

catalynn
catalynn  •  20 Aprilie 2021, 11:16

Voi râde mult timp de acum înainte de fcsbistii cei prosti care erau mereu in gura cu “site-ul UEFA”! :-))))))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează