INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO ZAGREB - ARSENAL 2-1

FOTO Rasism împotriva lui Hațegan » Fanii lui Arsenal îl atacă pe român pe Twitter. Avertisment și de la Porumboiu

Hațegan, care l-a avut observator UEFA pe fostul arbitru Nikolai Levnikov, îi arată cartonașul roșu lui Giroud, care reacționează furibund // Foto: Reuters +4   FOTO
Hațegan, care l-a avut observator UEFA pe fostul arbitru Nikolai Levnikov, îi arată cartonașul roșu lui Giroud, care reacționează furibund // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 18 septembrie 2015 00:00

Ovidiu Hațegan l-a eliminat pe Giroud, la Dinamo Zagreb - Arsenal 2-1, și "tunarii" îl contestă, în frunte cu Wenger. Porumboiu îi atrage atenția: "Nu tragi cu pistolul de cartonașe!"

În 17 minute (23-40), "centralul" arădean i-a dat două "galbene" atacantului lui Arsenal. Unul pentru proteste, altul pentru "un fault de joc, care n-a avut agresivitate. O sancțiune la limita de sus a severității", spune Porumboiu.

Primul meci al lui Ovidiu Hațegan în grupele Ligii, după promovarea în elita arbitrajului UEFA, și prima controversă. Miercuri, "centralul" în vîrstă de 35 de ani l-a eliminat înainte de pauză pe Giroud, vîrful lui Arsenal, cu două "galbene" în numai 17 minute.

De la "Fuck" la "Ești nebun?"

Cartonaș 1 (23'). Giroud s-a înălțat la un duel aerian în terenul advers, însă Antolici n-a mai sărit; francezul a atins mingea, dar l-a și lovit pe căpitanul croat (foto 2). Hațegan a dictat fault în atac, înfuriindu-l pe Giroud, care a protestat vehement. "Fuck!" s-a văzut clar pe buzele nemulțumitului. "Oprește-te!", i-a strigat arbitrul. Și "galben".

giroud fault1

Cartonaș 2 (40'). Aflat aproape de propriul careu, Giroud a încercat să-l blocheze pe Ivo Pinto. Fostul fundaș de la CFR a înțepat balonul înaintea lui, iar reacția atacantului a venit tîrziu. Pe coapsa lui Pinto (foto 3). Văzînd al doilea "galben", urmat de "roșu", eliminatul a luat foc. "Ești nebun?", i-a făcut semn arbitrului, arătînd spre cap.

giroud fault 2

"N-am înțeles arbitrul"

Pe margine, Wenger gesticula nervos lîngă Ghinguleac, al 4-lea oficial. S-a dezlănțuit la conferință:

"Eliminarea a fost o decizie dură. Arbitrul s-a pripit, a greșit. Nici noi n-am fost în formă, dar nici arbitrul"

Managerul a detaliat: "La primul cartonaș, nici n-a fost fault, dar e vina lui Giroud, nu trebuia să protesteze. La al doilea, n-am înțeles arbitrul. Jucătorul meu a avut ghinion, a fost un accident, n-a vrut să-l lovească, atacul n-a avut răutate, Giroud nu merita să fie eliminat".

"Fault fără agresivitate"

Ieri, la o zi după meci, Adrian Porumboiu a comentat prestația lui Hațegan. "Să învețe ceva: în Ligă, nu tragi cu pistolul de cartonașe!".

Fostul arbitru FIFA a elaborat: "Al doilea «galben» a fost după un fault de joc, fără agresivitate, fără să-i pericliteze integritatea jucătorului. O sancțiune la limita de sus a severității".
"Hațegan are o problemă cu sancțiunile disciplinare", a observat Ion Crăciunescu.

Amintind de precedentul meci al arbitrului, Chiajna - Botoșani. Pe 12 septembrie, Popovici l-a agresat din spate pe Serediuc (Concordia), lovindu-l în zona gîtului. Eliminare? Nu! Doar "galben". Vinovatul a recunoscut însă: "Meritam «roșu»!".

Amenințat pe Twitter de rasiști

Ziarele britanice n-au fost atît de dure. "Poate că faultul la al doilea cartonaș a fost inofensiv, dar arbitrul Hațegan l-a judecat altfel. L-a văzut cinic", a comentat Daily Mail. În schimb, fanii lui Arsenal au inundat Twitter-ul cu atacuri rasiste extrem de violente: "Țigan prost. Întoarce-te în țara ta!" sau "Sper să mori curînd, Hațegan, rahatule!" sau "Ești un idiot orb!".

Gheorghe, perfect la ofsaid

Brigada română a avut și două faze foarte dificile de ofsaid. Ambele pe partea asistentului Sebastian Gheorghe, ambele judecate perfect. În minutul 24, la golul de 1-0, croatul Pivarici a primit mingea la limita ofsaidului, a scăpat singur și a înscris. Era pe linie cu ultimul fundaș advers (foto 4).

gheorghe 1

La fel, în minutul 79, cînd a redus scorul (2-1), Walcott a fost lansat dintr-o poziție corectă (foto 5). De fiecare dată, Gheorghe a fost excelent plasat.

gheorghe 2

6,5a fost nota primită de Hațegan în cotidianul italian Gazzetta dello Sport; tabloidul britanic Daily Mail i-a dat 6

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  18 Septembrie 2015, 14:56
Postat de irriducibil pe 18 Septembrie 2015, 14:18

La primul gol a fost offside...petarda de arbitru acest Hategan!

Mie mi se pare din imagine ca doar coechipierul lui Walcott e in pozitie regulamentara, la el e offside clar !

sakamoto
sakamoto  •  18 Septembrie 2015, 14:43

In campionatul roman de fotbal, se arbitreaza intr-un fel, in cupele europene, se arbitreaza in cu totul altfel. Cel mai patit a fost Tudor, care era sa fie linsat in Cipru! L-au aruncat intr-o duba blindata, pe diliu, scos de pe stadion, cu morcovul in Khoooorh si l-au dus la un avion, cit au putut de repede. L-au avertizat:daca tii la viata ta, aici nu mai veni niciodata! Grea meseria de arbitru roman, de fotbal! Ar trebui ca bietii arbitri romanasi, sa primeasaca un spor de periclitate. 10000 euro de meci...trintit!

irriducibil
irriducibil  •  18 Septembrie 2015, 14:18

La primul gol a fost offside...petarda de arbitru acest Hategan!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează