INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATMOSFERĂ

FOTO Real Milano » Gazeta a luat pulsul orașului în timpul finalei Ligii Campionilor: atmosferă udată de lacrimi și strigăte de bucurie

Selfie în centrul milanez la finala 100% madrilenă // Foto Raed Krishan +4   FOTO
Selfie în centrul milanez la finala 100% madrilenă // Foto Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 30 mai 2016 00:00

Finala a fost trăită cu strigăte de bucurie şi udată de lacrimi în centrul oraşului ce-a oferit campioana Europei.

La vita e bella. Milano, inima oraşului şi-a lumii, Piaţa Domului, cu mii de oameni, forfotă incredibilă în timpul finalei Champions League.

Magazinele de lux megaluminate, restaurantele şic cu turişti savurând o cină deosebită, dar lângă toate acestea o mare de oameni, toate naţiile, toate limbile pământului, unele împleticindu-se de la litri de bere consumată.

Toţi au trăit bucuria de a fi împreună parte din ceva important, pentru a spune după "Da, am fost acolo!". Cum s-a trăit finala de la Milano, euforia succesului şi deznădejdea înfrângerii?

Fără ecran mare lângă Dom

  • N-a existat, contrar aşteptărilor oamenilor, niciun ecran imens pe care să se ofere meciul, deşi toată zona era plină de centre şi podiumuri ale sponsorilor CL. " UEFA n-a permis un ecran, pentru a evita aglomeraţia. Chestii de securitate!", a explicat un carabinier. De aceea, au fost momente când se auzeau sticlele rostogolite pe pavaj, în loc de vocile fanilor.
  • Partida a fost văzută de miile de oameni, mulţi într-un du-te-vino permanent, pe un ecran al unui club de fiţe din centrul pieţei, unde era o petrecere privată, accesul costând 300 de euro de persoană. Când doi inşi au blocat vederea, toţi cei din piaţă le-au strigat să se dea din faţa ecranului, strigăte şi apoi urale.
  • Au existat şi grupuri de fani ce-au văzut meciul sau măcar reluările la fazele importante pe smartphone-uri.
  • Berea a costat între 4 şi 6 euro, iar după ce s-au închis "porţile" către alcool, vânzătorii ambulanţi o vindeau cu 10 euro sticla de 0,5 l. Dar s-a consumat într-o veselie.

Los colchoneros consolați de los blancos

  • Mai efervescenţi şi mai vocali fanii lui Atleti pe durata meciului, de-abia la fiesta cei ai lui Real au făcut legea.
  • Lângă doamne simandicoase, ieşite la o ţigară după meci, fanii simpli care nu şi-au permis accesul în vreun restaurant - majoritatea au făcut noapte albă, cazarea fiind piperată, peste 100 de euro cea mai ieftină cameră - au ridicat pumnii în aer, salutând zgomotos momentul înmânării trofeului.
  • Meleuri şi hore ale bucuriei s-au format, spontan, în piaţă. A fost ironizat Simeone, s-a ars şi un fular al "plăpumarilor", iar Barcelona a fost tratată "româneşte" de fanii blancos.
  • Suporteri plângând în fulare ai roş-albilor au fost îmbărbătaţi de cei ai lui Real.
  • Poliţia n-a intervenit, ci doar a vegheat. Nici la torţe. I-a lăsat pe toţi să consume bere şi să se agite, pe sistemul englezesc. Când un tânăr s-a urcat pe un stâlp pentru a pune un fular al finalei şi a-şi face selfie, carabinierii au venit, i-au cerut să se dea jos, după care l-au atenţionat că va fi reţinut la următoarea abatere. Doar o palmă dată peste ceafă, mai bărbătească, şi-un zâmbet rece.
  • Petrecerea a ţinut până în zori, au venit şi cei de la stadion, dar oamenii de la salubritate au început de la miezul nopţii curăţenia.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează