INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR/”OPTIMI”/INTER - MARSEILLE 2-1 (ÎN TUR 0-1)

FOTO Se pregăteşte o revoluţie» Inter prăbuşită: primul sezon fără nici un trofeu după 7 ani

Stankovici este în lacrimi, Samuel e deznădăjduit. Așa arată Interul de azi (Reuters) +7   FOTO
Stankovici este în lacrimi, Samuel e deznădăjduit. Așa arată Interul de azi (Reuters)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 martie 2012 16:45

Lacrimi şi durere la Inter. Jucători, antrenori, şefi, suporteri, toţi sînt dărîmaţi după meciul cu Olympique Marseille: victoria cu 2-1 nu a fost suficientă pentru calificarea echipei conduse de Claudio Ranieri în ”sferturile” Ligii din cauza eşecului din tur, 0-1.
Vezi sus mai multe imagini impresionante din duelul de pe ”San Siro” (Foto: Reuters).

Aşa se duce un sezon negru pentru milanezi. De fapt, cel mai negru din 2005 încoace. De atunci, interiştii au cucerit măcar cîte un trofeu în fiecare stagiune. Numărul lor total: 15.

Trofeele Interului în precedenţii 7 ani
Sezonul 2004-2005: Cupa Italiei
Sezonul 2005-2006: titlul, Cupa Italiei, Supercupa Italiei
Sezonul 2006-2007: titlul, Supercupa Italiei
Sezonul 2007-2008: titlul
Sezonul 2008-2009: titlul, Supercupa Italiei
Sezonul 2009-2010: titlul, Cupa Italiei, Liga Campionilor
Sezonul 2010-2011: Cupa Italiei, Supercupa Italiei, Mondialul cluburilor
Sezonul 2011-2012: 0

Acum nu mai pot cîştiga absolut nimic. Din Ligă au ieşit. În Serie A sînt abia pe locul 7 după 27 de etape, cu doar 40 de puncte, 17 sub liderul AC Milan. Iar din Cupă au fost eliminaţi de Napoli (0-2).

Situaţia dezastruoasă îl face pe patronul Moratti să nu ia în considerare decît o soluţie: restructurarea echipei. Primul pas va fi cu aducerea altui antrenor. Ranieri e confirmat cel mult pînă la finele sezonului. Apoi va fi angajat un tehnician mai tînăr, cu idei noi, capabil să conducă ”revoluţia”. Favorit este considerat Andre Villas-Boas, liber după despărţirea de Chelsea. Laurent Blanc este altă variantă luată în seamă datorită rezultatelor foarte bune la ”naţionala” Franţei, unde contractul i se termină în iulie. Mult place şi Didier Deschamps, culmea, exact antrenorul ce tocmai a eliminat Interul cu Marseille.

Lotul va suferi şi acesta modificări importante. Vechea gardă, cea care răpunea Europa acum doi ani, pare condamnată. Potrivit ”La Gazzetta dello Sport”, este vorba de Cambiasso, Zanetti, Maicon, Julio Cesar, Samuel, Stankovici, chiar Sneijder, în timp ce lui Chivu oricum i se încheie acordul pe 30 iunie. Într-o schimbare masivă de ciclu, în locul lor vor fi promovaţi tineri ca Obi, Poli, Ranocchia, Faraoni şi vor fi achiziţionaţi alţi jucători ce pot să contribuie la reanimarea ”nerazzurra”.

 

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (12)
blaustein
blaustein  •  14 Martie 2012, 20:43
Postat de dan14 pe 14 Martie 2012, 16:37

trebuie neaparat facuta treaba asta .

Si la Chelsea parerea mea, aceeasi treaba. Sunt oarecum in aceeasi situatie. S-a incercat cu Villas Boas, dar a fost lucrat de vechea garda, care ar cam trebui sa-si cam caute echipe prin SUA sau tarile arabe de acum....atat cei de la Inter cat si cei de la Chelsea.

dementyal
dementyal  •  14 Martie 2012, 18:32

interul a luat ucl ul dupa greseli grosolane de arbitraj....aia nici u trebuia sa iasa din grupe...asa cum e si real acuma...e doar o coincidenta ca presedintele de la real e prieten bun cu mare scula de la uefa? la cati bani a bagat cand a venit mou la inter insemna faliment daca nu lua ucl ul, asa e si la real, dar macar real mai castiga bani din tricouri si sponsori mari fata de inter...

dementyal
dementyal  •  14 Martie 2012, 18:25

pai ala vrea sa ia ceva cu inter fara sa faca transferuri, pai cand a venit mou cate a facut? asa si la chelsea cand a venit mou i sau facut toate mofturile, uitati va cate transferuri a facut mou pe unde a fost si cate sunt reusite, la 5 luati 3 sunt sparti...dar este un model iei 5 din care 2 sunt buni si faci treaba, dar nu cumperi nici unu sau iei doar unu si ala banana si vrei performanta...vilas ala pacat de el e bun si practica un joc superb, dar stiti ce trebuie aluia un scandal o aroganta sa vanda imaginea si apoi echipele o sai dea mana libera si bani, ca vinde ce se cere SCANDAL asta e mou, ca daca nu era asa moui era demis de mult de la real...o seara frumoasa la toate lumea

Vezi toate comentariile (12)
Comentează