INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - BARCELONA 4-0

Honess arestat cîteva ore » Preşedintele evazionist al lui Bayern eliberat pentru o cauţiune de 5 milioane de euro

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 23 aprilie 2013 23:50

Şeful clubului bavarez, care a ascuns 500 de milioane de euro într-un cont din Elveţia, a fost luat de acasă pe 20 martie cu mandat de la Parchetul din Munchen


Imediat după ce Messi a primit acordul medicilor să joace, Bayern a mai încasat o lovitură. Din afara gazonului. Cu trei ore înaintea startului ciocnirii cu Barca, "Suddeutsche Zeitung" a aruncat "bomba". Uli Honess a fost arestat! Nu ieri, pentru că preşedintele bavarezilor a văzut meciul din tribună, ci pe 20 martie. N-a fost reţinut decît cîteva ore însă, Parchetul din Munchen eliberîndu-l doar pe cauţiune!

Deşi o procedură neobişnuită în cazul unor persoane care se autodenunţă ca evazionişti, reţinerea lui Honess a fost o dovadă că oficialul bavarez ar putea să nu scape de închisoare. Pentru a fi cercetat în libertate a plătit 5 milioane de euro. Procurorii au venit acasă cu un mandat de reţinere şi să-i facă o percheziţie, conducătorul campioanei Germaniei fiind obligat să se prezinte la autorităţi de două ori săptămînal. Măsură revocată ulterior, o dată cu reducerea cauţiunii cerute în primă fază de Parchet.

Scandalul a izbucnit în ianuarie, cînd revista Stern a dezvăluit că Honess a ascuns în conturi secrete dintr-o bancă elveţiană, începînd din 2000, sume de pînă la 500 de milioane de euro. Preşedintele lui Bayern, prieten şi sfătuitor al cancelarului Angela Merkel, a aflat că se va începe urmărirea lui şi s-a autodenunţat, plătind şi o parte din datorii către Fiscul german. Prea tîrziu însă, ancheta va continua.

3,2 milioane de euro e suma plătită voluntar Fiscului german de Honess ca parte a impozitelor pe care le datorează pentru dobînzile depozitelor din Elveţia

7 milioane de euro era cauţiunea stabilită iniţial de Parchetul din Munchen pentru eliberarea lui Uli Honess

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gabi.competitii.ro
gabi.competitii.ro  •  24 Aprilie 2013, 09:12

Nici macar numele nu i l-ati scris corect...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează