INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA

Il Pifferaio! » Piovaccari s-a reabilitat cu CFR şi e singura soluţie a Stelei ca atacant în dubla cu Legia

Articol de , - Publicat luni, 19 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 18 august 2013 22:34

Italianul s-a bucurat după reuşita de 1-0 cu CFR simulînd cîntatul la fluier, gest care i-a atras în Italia porecla de "Fluieraşul Fermecat", desenele animate preferate ale fiului său, Andreas, de unde s-a şi inspirat.

Steaua a primit o lovitură teribilă înaintea meciului cu CFR în perspectiva duelului cu Legia, a aflat că doi dintre cei trei atacanţi sînt out din cauza accidentărilor: Tatu şi Nikolici vor fi doar spectatori în play-off.

Vestea bună a venit în timpul derby-ului de sîmbătă. Reghecampf pare să-şi fi găsit atacantul pe care îl tot caută după plecarea lui Rusescu în persoana italianului Piovaccari. Acesta a marcat în minutul 12, de lîngă Cadu, după care, în faţa băncii steliste, a celebrat golul simulînd un cîntat la fluier. Bucuria lui are în spate o poveste extrem de interesantă.

VIDEO: Vezi AICI golul lui Piovaccari!

"Fiul meu, Andreas, a inventat modul în care eu mă bucur pe teren. Într-o zi, el se uita la desene animate şi a văzut la televizor acest gest. Imediat ce mi l-a arătat, la următorul meu joc l-am făcut şi eu după ce-am reuşit să înscriu. Apoi, el mi-a explicat că a văzut pe cineva în desene care cînta la piffero, iar au am devenit de atunci Pifferaio, mi-a rămas această poreclă", a explicat Piovaccari în urmă cu 3 ani pentru un ziar italian.

Piffero e un instrument muzical specific Italiei, asemănator cu un fluier de la noi, iar benzile desenate la care se uita băiatul lui Piovaccaro sînt "Fluieraşul Fermecat", ecranizate după cartea pe au scris-o Fraţii Grimm în 1816 în volumul Legende germane.

Andreas, 6 ani, e primul băiat al atacantului Stelei din căsătoria pe care o are cu Elena din 2006, cel de-al doilea fiu al lor fiind Alex, 3 ani.

"Golul e pîinea mea de zi cu zi"
Piovaccari, care pe 1 septembrie va împlini 29 de ani, şi-a comentat la finalul derby-ului cu CFR prestaţia: "Sînt mulţumit de modul în care am jucat, dar şi că am cîştigat. Sper să continuăm la fel. Am marcat, da, şi sînt foarte fericit. Pentru un atacant, golul reprezintă totul, este practic pîinea de zi cu zi. Toată lumea aştepta de la mine să dau gol, dar ce e mai important pentru Steaua e că a cîştigat cu 3-0 şi că a făcut un meci extraordinar".

"Avînd în vedere că sînt o persoană foarte superstiţioasă, dar şi pentru că acest gest mi-a purtat noroc şi că mi l-a inspirat chiar fiul meu, a devenit modul meu de a mă bucura după fiecare gol pe care-l înscriu" (Federico Piovaccari, atacant Steaua)

Piovaccari în tricoul Stelei
- a jucat 7 din cele 8 meciuri, singurul în care n-a intrat fiind cel cu Ceahlăul, 2-1
- a fost de 4 ori titular, dar niciodată integralist
- a bifat 330 de minute
- a marcat două goluri
- are o medie a notelor GSP de 6,00

PRO PIOVACCARI

"Pe Piovaccari l-am adus să dea goluri şi cu CFR asta a făcut, dar mai are nevoie de timp să se acomodeze în primul rînd cu metodele noastre de antrenament. Sper să marcheze şi în continuare şi să le cîştige încrederea şi specialiştilor din fotbalul românesc" (Laurenţiu Reghecampf)

CONTRA PIOVACCARI

"N-are cum să-ţi placă Piovaccari. OK, a făcut o mişcare de atacant, i-a luat faţa lui Cadu, dar dă cu dreptul pe lîngă, iar mingea îl loveşte în stîngul şi intră în poartă. Oare e normal să dai de acolo pe lîngă minge?" (Basarab Panduru, specialist Dolce Sport)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
miop
miop  •  20 August 2013, 00:38

Il Piff a luftat cu dreptul iar mingea l-a lovit in genunchiul sting. Nu-i nimic, atacacantii mari dau gol si cind lufteaza, nu asa spun comentatorii tv ?!

georgeudrescu
georgeudrescu  •  19 August 2013, 20:04
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

De ce ești idiot?

sakamoto
sakamoto  •  19 August 2013, 14:47

L-au criticat mult pe Nikolici- uneori corect- dar va fi greu fara el cu atletii polonezi! Ii doresc din suflet Stelei sa se califice-reprezinta Romania- si ma voi bucura mult daca va reusi sa elimine Legia Varsovia! Hai Steaua!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează