INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LEGIA VARŞOVIA, 21 AUGUST, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Infuzie de experienţă » De ce a prins Adrian Cristea lista UEFA la Steaua

Cristea a fost adus în Ghencea la solicitarea expresă a lui Becali.
Cristea a fost adus în Ghencea la solicitarea expresă a lui Becali. "Prințul" a venit gratis după ce a fost dat afară de Petrolul

Articol de - Publicat vineri, 16 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 15 august 2013 22:15

Cristea e pe locul 5 la numărul de prezenţe în Europa şi al doilea marcator, deşi a înscris de numai 4 ori în 31 de partide.

Laurenţiu Reghecampf a surprins cînd l-a trecut pe lista UEFA pentru play-off-ul cu Legia Varşovia pe Adrian Cristea. Tehnicianul din Ghencea a luat însă această decizie pentru că mijlocaşul de 29 de ani aduce un plus de experienţă printre roş-albaştri.

Cristea a bifat în cariera sa 31 de partide în competiţiile continentale, fiind depăşit la acest capitol doar de 4 stelişti: Bourceanu, Tătăruşanu, Latovlevici şi Tănase!

Revine după 3 ani
Mai mult, Cristea este şi pe locul doi în clasamentul marcatorilor în cupele europene, deşi are numai 4 reuşite! Singurul fotbalist din lotul formaţiei din Ghencea ce-l depăşeşte la acest capitol este Tănase, cu 6 goluri.

Totuşi, "Prinţul" n-a mai marcat într-o competiţie europeană din iulie 2010, cînd a înscris împotriva moldovenilor de la Olimpia Bălţi. De fapt, acela a fost şi ultimul sezon cînd Cristea a evoluat în Europa.

Reghe crede că Legia se va apăra
Tehnicianul roş-albaştrilor a explicat la DigiSport de ce l-a preferat pe Adrian pe lista UEFA: "Am decis să renunţ la Doru Bratu, pe care-l trecusem în locul lui Costea, deoarece eu am nevoie de fotbalişti ofensivi în lot. În apărare, am soluţii. Pe lîngă Szukala şi Chiricheş, îl am şi pe Gardoş, iar acolo mai pot evolua şi Filip, dar şi Pintilii. În schimb, în ofensivă e mereu nevoie de aer proaspăt".

Laurenţiu renunţă la un stoper de meserie, chiar dacă Szukala e la limita suspendării, pentru un mijlocaş ofensiv ce poate evolua pe două posturi, acolo unde mai are la dispoziţie încă 5 fotbalişti: Tănase, Stanciu, Iancu, Tatu şi Răduţ.

Top 5 prezenţe în cupele europene
1. Bourceanu 38
2. Latovlevici 36
3. Tătăruşanu 35
4. Cr. Tănase 32
5. Ad. Cristea 31

Top 5 golgeteri în cupele europene
1. Cr. Tănase 6
2. Ad. Cristea 4
3-5. Chiricheş 3
Latovlevici 3
Nikolici 3

3 pase decisive a reuşit Cristea în cupele europene în cele 31 de partide pe care le-a bifat pînă acum

14 victorii, 13 înfrîngeri şi 4 remize e palmaresul lui Cristea în Europa

15 stelişti au marcat în competiţiile europene, unul dintre el fiind Mihai Costea, care acum nu se află pe lista UEFA. În total, aceştia au înscris de 33 de ori

"Aveam nevoie de Adrian Cristea pe lista UEFA, chiar dacă deocamdată nu joacă exact ceea ce vrem noi. El e tehnic, ţine bine de minge, iar stilul nostru e mai rapid" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
dash.berlin
dash.berlin  •  13 Septembrie 2013, 01:12
Postat de polistul68 pe 16 August 2013, 16:54

Mai copile..sunt 2 variante....DACA treeceti, mergeti in UCL, si va faceti de rusine....eu cred ca e mai bine sa ramine in EL, si jucati cu modesti de-ai vostrii....nu os a iesiti din gupe, ca o sa cadeti in grupa cu echipe grele, de israiellieni...dar macar nu va faceti de rusine.

Ai o mentalitate de om nebun :|cand s-a mai facut Steaua de rusine in Europa ca sa se faca si acum....

saramago
saramago  •  20 August 2013, 17:45

Erata: Tot pe 6 sunt Chipciu cu 2 goluri (Stuttgart, tur + Molde, retur), dar si M.Costea, care a inscris cu AEK Larnaka, in deplasare, si cu Stuttgart, pe teren propriu. Pe 10-15, alaturi de Popa, Gardos, Bourceanu, Stanciu si Pintilii, se situeaza si Piovaccari multumita golului marcat in returul cu Vardar.

saramago
saramago  •  20 August 2013, 17:41

Din actualul lot al Stelei urmatorii jucatori au inscris in cupele europene: -1- Tanase: 6 goluri (o "dubla" cu Maccabi Haifa); -2- Cristea: 4 goluri (niciunul, desigur, pentru Steaua); -3- Chiriches: 3 goluri (Molde+Ajax+Chelsea); -3- Nikolic: 3 goluri (o "dubla" cu AEK Larnaka); -3- Latovlevici: 3 goluri (Molde+Ajax+Tbilisi); -6- Iancu: 2 goluri ("dubla de la Tbilisi); -6- Tatu: 2 goluri (CSKA Sofia+Haifa); -8- Stanciu: un gol (cu Internationale,pentru Vaslui); -8- Gardos: un gol (cu Utrecht, era Lacatus antrenor); -8- Ad.Popa: un gol (cu Ekranas, in sezonul precedent); -8- Bourceanu: un gol (cu Vardar, in retur); -8- Pintilii: un gol (cu Vardar, in t

Vezi toate comentariile (23)
Comentează