INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - AS MONACO 5-3

Pep Guardiola are o singură strategie la retur, după demonstrația de fotbal 100% ofensiv de marți: "Atacăm sau dispărem!"

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2017 00:00

Un meci trăsnet. Un delir al fotbalului ofensiv. Marți, nimeni nu s-a apărat la Manchester, nimeni n-a ridicat ziduri în fața propriei porți.

Și City, și Monaco au atacat ca o avalanșă, au vrut goluri și spectacol. Monegascii au condus de două ori și, dacă Falcao nu ar fi ratat penaltyul în minutul 50, s-ar fi putut desprinde. Ar fi fost 1-3 imediat după pauză. Într-un final foc cu foc, au câștigat "cetățenii". 5-3.

Cel mai fericit a fost Pep Guardiola. "Am fost adus aici să atac și ador să joc așa. Iar fotbalul e minunat când ambele echipe au un singur gând: să marcheze", a spus antrenorul iberic, care a început să râdă auzind două întrebări: "Veți aborda la fel de deschis returul? Nu ar fi mai bine să vă protejați puțin acest avantaj?". "Nu, deloc! Nu ne vom apăra!", a răspuns el relaxat. "Vom zbura la Monte Carlo ca să atacăm și să înscriem cât mai multe goluri. În fața unei echipe atât de talentate, asta e unica noastră șansă. Atacăm sau dispărem din competiție!".

8 goluriau fost marcate marți, pe "Etihad", ca niciodată într-un meci-tur din fazele eliminatorii ale Ligii

5 goluria primit AS Monaco, cum nu se mai întâmplase într-o partidă de Champions League

Urmașul lui Titi Henry

Kylian Mbappé seamănă ca o picătură de apă cu Thierry Henry. Aceeași alură, la fel de fin tehnician, ultrarapid și exploziv cu mingea la picior, puștiul de pe extremă (lansat tot la Monaco) a fost marți titularizat în premieră în Champions League. Și a terorizat apărarea lui City. A și înscris în stilul Titi Henry, șut sub transversală în plină viteză, devenind al 2-lea cel mai tânăr francez cu gol în Ligă. Are 18 ani și două luni. Primul e Benzema, care avea 17 ani și 11 luni când a marcat la Lyon. "Mbappé e mai bun decât era Henry la 18 ani", afirmă Julien Laurens, jurnalist francez stabilit la Londra, corespondent Le Parisien și colaborator BT Sport. Kylian deține recordurile de vârstă la monegasci: 16 ani și 347 de zile la debut și 17 ani și 62 de zile la primul gol. De fiecare dată, a depășit performanțele lui Henry.

12 goluriși 8 assisturi are Kylian Mbappé la Monaco în 25 de meciuri jucate în toate competițiile în acest sezon

"Mbappé poate face ce vrea cu mingea. Știu că i se spune «noul Henry», dar nu-mi plac etichetele. Trebuie să fie el însuși. Cel mai bun"
Thierry Henry, fost celebru atacant francez

MAN. CITY - MONACO 5-3

(Sterling 26, Agüero 58, 71, Stones 77, L. Sané 82 - Falcao 32, 61, Mbappé 40)

CITY: Caballero - Sagna, Stones, Otamendi, Fernandinho (62 Zabaleta) - Y. Touré - Sterling (89 Jesús Navas), De Bruyne, David Silva, L. Sané - Agüero (87 Fernando). Antr. P. Guardiola

MONACO: Subašici - Sidibé, Glik, Raggi, Mendy - Bernardo Silva (84 Moutinho), Fabinho, Bakayoko (88 Dirar), Lemar - Falcao, Mbappé (79 Germain). Antr. L. Jardim
A arbitrat Antonio Mateu Lahoz
Returul e programat pe 15 martie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează