INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - PORTO (AZI, ÎN TUR 1-3, GSP.RO, DIGI1, DOLCE2)

Pierde?! Pleacă! » Pep Guardiola se așteaptă să fie demis de Bayern dacă ratează calificarea în semifinale

Gestul lui Guardiola (dreapta) e semnificativ:
Gestul lui Guardiola (dreapta) e semnificativ: "Știu ce se va întîmpla dacă ratăm calificarea"

Articol de - Publicat marti, 21 aprilie 2015 00:00

Tehnicianul catalan e ”sută la sută optimist că ne vom califica. Dar știu ce se va întîmpla în caz contrar și voi accepta orice decizie”.

Pep Guardiola e pregătit pentru orice. Inclusiv pentru ce e mai rău: eliminare din "sferturile" Ligii și o despărțire de Bayern la finele sezonului. Sau cel puțin acesta a părut să fie mesajul transmis de tehnicianul catalan ieri, la conferința de presă dinaintea returului de diseară cu FC Porto (1-3 în tur).

"Aici contează doar tripla"

"Sînt sută la sută optimist că ne vom califica. Dar știu ce se va întîmpla dacă nu vom fi în semifinale și sînt gata să accept orice decizie se va lua", a punctat Pep înainte de a detalia: "Cînd antrenezi o echipă de talia lui Bayern, încărcătura emoțională și așteptările sînt foarte mari.  La alte cluburi, să joci o finală e deja un succes important. La Real, Barcelona sau Bayern contează doar tripla campionat - Cupă - Ligă. Cîștigi, ești un erou. Pierzi, apar multe probleme. Asta-i meseria".

Discurs emoțional

Catalanul le-a ținut jucătorilor un discurs emoțional după meciul de sîmbătă de la Hoffenheim, parcă pentru a-i pregăti în eventualitatea unui dezastru. Iar ieri a reluat o parte din speech: "Sînt foarte mîndru de acești băieți. S-au bătut ca niște lei în ciuda marilor probleme de personal pe care le avem. Ei sînt eroii mei".

Nu-şi dă demisia

Guardiola a vrut însă să se știe că dacă va pleca de la Bayern, acum sau la vară, nu va fi în nici un caz decizia lui: "Viitorul meu? Miercuri, liber, joi, antrenament. Iar sezonul viitor, tot la Munchen".

"Dreptate pentru Topo"

Guardiola a apărut la conferința de presă într-un tricou negru, cu inscripția "Justicia para Topo" (Dreptate pentru Topo). "Topo" e porecla jurnalistului argentinian Jorge Lopez, decedat la 38 de ani într-un accident rutier petrecut în Brazilia, la Sao Paulo, în timpul CM 2014. "Familia lui vrea să afle adevărul despre moartea sa. Tricoul mi-a fost dăruit și am hotărît să-l port astăzi", a explicat Pep.

2016e anul în care expiră contractul lui Guardiola cu Bayern

10,5milioane euro net anual e salariul lui Pep la Munchen

bayern porto

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
benaflek
benaflek  •  21 Aprilie 2015, 14:59

meci de vazut

Vezi toate comentariile (1)
Comentează