INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - SCHALKE 3-4 (ÎN TUR 2-0)

PrăbuşiReal » Real Madrid, în colaps! 5 eşecuri în 2015: chin în Ligă, loc 1 cedat în Primera şi adio Cupă!

Fostul vîrf al lui Real, Huntelaar, profită aici după mingea respinsă în față de Casillas și face 1-2 // Foto: Guliver/GettyImages
Fostul vîrf al lui Real, Huntelaar, profită aici după mingea respinsă în față de Casillas și face 1-2 // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 00:03

Odată ruptă seria istorică de 22 de victorii, totul s-a dat peste cap la campioana Europei în acest an. Suporteri revoltaţi, jucători contestaţi şi antrenorul Ancelotti somat să plece!

Campioana mondială şi a Europei a ajuns de nerecunoscut în 2015. Maşina de fotbal care lega 22 de victorii, cu un trident BBC devastator, s-a prăbuşit zgomotos. În mai puţin de 3 luni, Real a suferit 5 înfrîngeri (avea numai 9 cu Ancelotti pe bancă din august 2013), a ieşit din Copa del Rey, a pierdut şefia în Primera şi a suferit îngrozitor marţi pentru o calificare în "sferturile" Ligii.

Ruşinea cu Schalke (3-4), după care fanii şi-au fluierat copios favoriţii, agitînd bastistele albe şi cerîndu-i antrenorului italian să plece, nu e decît vîrful aisbergului, dintr-un ocean de probleme.

4 cauze ale dezastrului
1. Ancelotti, mînă moale. Acuzat că nu e zbir în vestiar, don Carlo a asistat impasibil la declinul blanco. Rigid, italianul insistă cu modulul 4-3-3, făcînd aceleaşi schimbări criticate de suporteri.

2. Trei piese esenţiale out! Jocul s-a dereglat din momentul în care s-au rupt Ramos, Modrici şi James Rodriguez, coloana vertebrală a Madridului, afectînd echilibrul şi siguranţa în defensivă.

3. BBC în criză. Tridentul Bale- Benzema-Cristiano s-a gripat brusc. De la 57 de goluri în prima parte a stagiunii, BBC a mai reuşit doar 18 din cele 26 ale lui Real în 2015 în toate competiţiile.

4. Poarta vulnerabilă. Casillas nu mai oferă deloc siguranţă. Căpitanul a fost spectator la toate golurile lui Schalke. De 15 ani nu mai încasase 4 goluri acasă în Ligă: 2-4 cu Bayern în grupe.

CR7, liderul golgeterilor în Europa
Singurul fapt pozitiv pentru Real, dincolo de calificare, este noul record stabilit de Ronaldo. Cu "dubla" de marţi, Cristiano a ajuns la 78 de goluri marcate în cupele europene, unul peste Raul şi două peste Messi. Portughezul l-a egalat pe Messi în clasamentul reuşitelor din Ligă, cu 75.

Zidane-Hierro e soluţia de avarie!
Dacă Ancelotti nu va redresa situaţia şi Real pierde şi El Clasico cu Barca pe 22 martie, nu ar fi exclus ca antrenorul italian să fie demis, deşi mai are contract pînă în 2016. Soluţia de avarie, avansată de Marca, ar fi cuplul Zidane-Hierro, tehnicianul de la Castilla şi secundul lui Carlo.

4 goluri a luat în premieră Real la Madrid într-o fază eliminatorie în Europa. Niciodată o echipă care a încasat atîtea goluri acasă în retur nu s-a calificat

9,4 km este distanţa totală pe care jucătorii lui Ancelotti au parcurs-o marţi în minus faţă de adversarii de la Schalke

"Nu-mi explic de ce am jucat atît de prost. Trebuie să ne revenim rapid pentru că nu vom putea ajunge nicăieri cu atitudinea asta" (Carlo Ancelotti, antrenor Real)

"Nu am apărat nimic şi port mare parte din responsabilitatea golurilor primite. Preferam ca fanii să mă fluiere pe mine, eu pot suporta" (Iker Casillas, portar Real)

REAL MADRID - Schalke 3-4 (în tur, 2-0)
(C. Ronaldo 25, 45, Benzema 52 - Fuchs 20, Huntelaar 40, 84, Sane 57)

REAL: Casillas - Arbeloa (83 Nacho), Pepe, Varane, Coentrao (58 Marcelo) - Khedira (58 Modrici), Kroos, Isco - Bale, Benzema, C. Ronaldo. Antrenor: C. Ancelotti

SCHALKE: Wellenreuther - Howedes, Matip, Nastasici - Barnetta (81 Uchida), Hoger (57 Goretzka), Neustadter, Meyer, Fuchs - Choupo-Moting (29 Sane), Huntelaar. Antrenor: R. Di Matteo
A arbitrat: Damir Skomina (Slovenia)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
satyricon
satyricon  •  12 Martie 2015, 16:01
Postat de gabrita pe 12 Martie 2015, 13:53

Atata timp cat jocul realul;ui se invarte in jurul unui jucator mediocru precum ronaldo, performantele vor fi pe masura. Cred ca ar trebui pusi in valoare mai mult isco si benzema...bine benzema este atat de poponar incat atunci cand primeste mingea in secunda doi il caua cu privirea pe ronaldo pt a-i pasa. Cam asta inseamna real in momentul de fata: isco, benzema cateodata si marcelo, in rest sunt o echipa de pluton.

Doamne, multi p r o s t i pe lumea asta! Daca si Ronaldo este un mediocru, iar Real o echipa de pluton... Incredibil!

gabrita
gabrita  •  12 Martie 2015, 13:53

Atata timp cat jocul realul;ui se invarte in jurul unui jucator mediocru precum ronaldo, performantele vor fi pe masura. Cred ca ar trebui pusi in valoare mai mult isco si benzema...bine benzema este atat de poponar incat atunci cand primeste mingea in secunda doi il caua cu privirea pe ronaldo pt a-i pasa. Cam asta inseamna real in momentul de fata: isco, benzema cateodata si marcelo, in rest sunt o echipa de pluton.

dash.berlin
dash.berlin  •  12 Martie 2015, 09:17

Mare noroc au avut in meciul cu Schalke...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close