INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »   REAL MADRID - LIVERPOOL, SÂMBĂTĂ, 21:45, PROTV, TELEKOM, LOOK, GSP

REAL MADRID - LIVERPOOL // Jurgen Klopp știe cum s-o "ucidă" pe Real Madrid » Cine e omul-sită de la spanioli: pe partea lui s-au luat jumătate din golurile Realului

Marcelo, stânga, foto: Guliver/gettyimages
Marcelo, stânga, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 24 mai 2018 09:33

Real Madrid și Liverpool se vor întâlni sâmbătă de la ora 21:45 în finala UEFA Champions League. Meciul este liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV, TV Telekom Sport și LookTV.

Jürgen Klopp, managerul lui Liverpool, vede ceea ce e evident pentru toți, inclusiv pentru Zinedine Zidane. În faza ofensivă, Marcelo este cel mai bun fundaș stânga din lume. În defensivă însă, e departe de nivelul maxim. Permanent, Casemiro sau Sergio Ramos trebuie să stea cu ochii pe zona lui. Altfel, e bulevard.

"Fotbalul nu e chiar atât de simplu"

"Îți sare imediat în ochi punctul slab al Madridului. Marcelo, ce jucător fenomenal în atac! Dar nu știe să se apere", a spus managerul lui Liverpool într-un interviu luat de Robbie Fowler pentru Daily Mirror. Totuși, a accentuat el, "fotbalul nu e chiar atât de simplu încât să zici: «Dacă Marcelo avansează pe aripă, îl avem pe Salah gata să profite de acel spațiu, scapă direct pe Sergio Ramos»".

23 primite, 23 date

Statistica arată însă că Real chiar are o problemă cu Marcelo. Numai în acest sezon, cu brazilianul pe teren, los Blancos au primit 46 de goluri, 23 plecând de pe banda sa, a remarcat AS. 50%! Sezonul trecut, au fost 19 din 50 (38%). Procentul a crescut alarmant pentru Zidane.

Marcelo compensează cu eficiența ofensivă. Campioana Europei a înscris 23 de goluri după acțiuni lansate pe stânga în această stagiune, când fundașul carioca a jucat. Și 24 stagiunea trecută.  Klopp va trebui să găsească o soluție să blocheze sprinturile sale fulminante. Și acolo are cel mai neexperimentat om: Trent Alexander-Arnold, 19 ani. 

5 goluri și 9 assisturi a reușit Marcelo în acest sezon la Real în toate competițiile (43 de meciuri)

3 goluriși 14 assisturi a adunat brazilianul stagiunea trecută la Madrid în 47 de întâlniri

Marcelo în era Zidane

2017-2018 (43 de meciuri)*

  • 23 de goluri primite de pe banda sa (50%; total - 46)
  • 23 de goluri marcate de pe banda sa (24%; total - 96)

2016-2017 (47 de meciuri)

  • 19 de goluri primite de pe banda sa (38%; total - 50)
  • 24 de goluri marcate de pe banda sa (20%; total - 118)

2015-2016 (22 de meciuri)

  • 3 goluri primite de pe banda sa (23%; total - 13)
  • 5 goluri marcate de pe banda sa (9%; total - 53)

* Statistică realizată de AS

"Real a câștigat Liga de două ori la rând și e iar în finală. Bayern crede că a fost mai bună în ambele manșe, dar cine s-a calificat la sfârșit? Real are nevoie de 4 ocazii să dea două goluri. Bayern a marcat o dată din opt șanse. Am pus o dată Realul în dificultate, când l-am învins cu 4-1 la Dortmund, dar nu e ușor să-i provoci panică Madridului. Această echipă e rece ca gheața" Jürgen Klopp, manager Liverpool

"Nu mă interesează cine joacă la Real"

Virgil van Dijk, cel mai scump apărător din lume, pentru care Liverpool a plătit 85 de milioane de euro, nu se gândește pe cine va folosi Zidane în atac. "Nu mă interesează cine joacă la Real. Toți sunt buni, pe toate posturile", a declarat olandezul. "Dar și noi suntem tari". 

"Ronaldo are și el defecte"

Alexander-Arnold, cel mai tânăr titular al lui Liverpool, 19 ani, nu se teme de Cristiano Ronaldo. "E unul dintre cei mai mari din istorie. Face lucruri incredibile pe teren. Dar are și defecte", afirmă fundașul dreapta al "cormoranilor". "Să încercăm să profităm de defectele lui".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
696253093853906
Ghita Florin  •  24 Mai 2018, 11:32

Marcelo a marcat mai multe goluri decat a primit,daca el este,,sita'' vedeti voi ce faceti pe stanga ,de acolo vin golurile REALULUI

mariuss72
mariuss72  •  24 Mai 2018, 10:26

Asta e adevarul, Marcelo nu e fundas, el e mai potrivit ca si mijlocas lateral. Daca ar fi jucat la mijloc, pe stinga, in spatele lui Ronaldo, ar fi fost un cuplu formidabil.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează