INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1-1, 5-3 LA PENALTYURI

Se încheie ciclul? Simeone a ratat a doua oară Liga și se gândește să plece de la Atletico

Simeone și-a mobilizat echipa înaintea loviturilor de departajare, dar jucătorii nu au avut sângele rece al adversarilor // FOTO Guliver/GettyImages
Simeone și-a mobilizat echipa înaintea loviturilor de departajare, dar jucătorii nu au avut sângele rece al adversarilor // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2016 00:00

Afectat după a doua Ligă ratată, Simeone dă impresia că nu se poate lupta cu destinul și se gândește să plece de la Atletico, după 4 ani și jumătate.

A ratat iar oportunitatea de a deveni primul antrenor din afara Europei de la Herrera încoace care câștigă Liga. Nici nu și-a luat revanșa pentru finala din 2014.

Două înfrângeri dramatice, prima în prelungiri, alta la penaltyuri, pot termina ciclul lui Simeone la Atletico, început în decembrie 2011. A eliminat în acest sezon două din primele trei echipe ale lumii, dar n-a reușit s-o facă și cu Real.

"Le-am zis să nu plângă"

"E un eșec să pierzi două finale. Voi merge acasă să-mi ling rănile, să regăsesc confortul familiei și abia apoi voi reflecta dacă trebuie să continui. În viața mea, nimic nu a fost simplu", a explicat Cholo.

Argentinianul era extenuat psihic, după un meci în care a dirijat echipa, și-a montat fanii în momentele critice, l-a consolat pe Griezmann după ce-a dat-o în bară de la 11 metri și a sperat la unicul trofeu care-i lipsea ca antrenor (Mondialul cluburilor putea urma ca o consecință firească).

A dovedit în finală că "plăpumarii" sunt capabili să joace și altfel, să atace și să aibă posesie mai bună ca adversarul și în Ligă. Până sâmbătă, nu se mai întâmplase din "optimea" cu Eindhoven! "Sunt mândru de elevii mei, îi iubesc. Au dat totul și au avut crampe, dar le-am zis să nu plângă".

"Dac-aș descrie ce simt, nu știu care eșec doare mai tare. Ambele sunt greu de digerat și mă simt responsabil pentru fanii care și-au cumpărat bilet"
Diego Simeone, antrenor Atletico

3 finalede Ligă pierdute din tot atâtea disputate are Atletico. Nicio echipă nu mai pățise așa ceva în istoria competiției

5 trofeea luat Simeone pe banca lui Atletico: titlul, Cupa și Supercupa Spaniei, Europa League și Supercupa Europei

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează