INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UCRAINA

Spre a 10-a Ligă în 12 ani! Lucescu face minuni la Șahtior: încă un hop pînă-n grupe

Alex Teixeira închide tabela la Lvov. Portarul Volkan n-are nici o șansă
Alex Teixeira închide tabela la Lvov. Portarul Volkan n-are nici o șansă

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2015 00:00

Din 2004, de cînd e pe banca ”minerilor”, tehnicianul român n-a lipsit din competiția numărul 1 a Europei decît în două rînduri: în 2005, eliminat de Inter, și în 2009, scos de Timișoara.

Au plecat vedetele Douglas Costa (Bayern), Luiz Adriano (Milan) și Fernando (Sampdoria)? Nu contează! Mircea Lucescu se descurcă. Fără întăriri spectaculoase și într-un timp relativ scurt, tehnicianul român a relansat-o pe Șahtior și e foarte aproape de-o performanță de excepție: a 10-a prezență în Ligă în al 12-lea sezon pe banca "minerilor"!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Miercuri seară, "Luce" a făcut pasul spre play-off. N-a contat că o avea în față pe Fener, cel mai puternic adversar pe care-l putea întîlni în turul 3 preliminar. Iar după 0-0 la Istanbul, în infernul de pe Șukru Saracoglu, i-a administrat un 3-0 sec la Lvov. Adică tot într-un fel de deplasare, în condițiile în care la Donețk are interzis din cauza războiului din Ucraina.

Golurile lui Gladki (25), Srna (65 penalty) și Alex Teixeira (68) au fost celebrate în picioare de fani. Dar cel mai aplaudat moment al serii s-a consumat după reușita lui Srna. Căpitanul s-a dus la Lucescu și l-a îmbrățișat. Mesajul era limpede: "Lui trebuie să-i mulțumim!".

Pericolul Monaco

Șahtior e cap de serie la tragerea la sorți de azi, de la Nyon (13:00). Iar dintre posibilii adversari, cel mai periculos pare Monaco, care sezonul trecut a ajuns pînă-n "sferturile" competiției. Din urna a doua valorică i-ar mai putea ieși în față Rapid Viena, ȚSKA Moscova, FC Bruges și Lazio, cu Radu Ștefan.

Glume cu ziariștii

"Luce" a oferit momentul amuzant al zilei la conferința de după meci. Un reporter i-a pus o a doua întrebare, despre problemele cu Fred, acuzat de dopaj, iar tehnicianul i-a replicat întrebîndu-l numele și ce publicație reprezintă. Apoi, i-a retezat-o: "Gata, o întrebare e de ajuns". În cele din urmă, însă, i-a dat lămuriri și despre situația brazilianului.

"Am avut și șansă, dar și un portar în mare formă. Fenerbahce a fost un adversar redutabil"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

6 calificăriconsecutive în grupele Ligii ar bifa Șahtior cu Lucescu dacă trece și de play-off

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează