INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - BAYERN MUNCHEN

Summit catalan » Pep Guardiola se întoarce pe Camp Nou: ”Credeți-mă, Barca e cea mai tare!”

Lionel Messi
Lionel Messi

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2015 00:00

Pep joacă în premieră împotriva echipei cu care a cîștigat 30 de trofee, 16 ca jucător, 14 ca antrenor

Barcelona în semifinalele Ligii! Pentru Pep Guardiola nici că se putea o mai mare provocare. Dar și o imensă bucurie. Antrenorul lui Bayern va juca în 6 și 12 mai, în premieră, împotriva clubului la care a făcut carieră, cîștigînd nu mai puțin de 30 de trofee: 16 ca jucător, între 1990 și 2001, 14 ca antrenor. Dar și contra multora dintre vedetele pe care le-a pregătit între 2008 și 2012: Messi, Xavi, Dani Alves, Pique, Iniesta.

"Sînt recunoscător că mi s-a ivit această șansă. Va fi o experiență extrem de emoționantă, pe care n-am s-o uit niciodată", a mărturisit ieri Pep, la doar cîteva minute după tragerea la sorți.

Știe exact ce-l așteaptă: "Credeți-mă, Barcelona e cea mai tare! I-a cumpărat pe Neymar și pe Suarez, dar stilul și mentalitatea echipei sînt aproape aceleași din perioada cînd eu eram acolo".
Faptul că-și cunoaște atît de bine adversarul poate fi un mare atu, dar nu este de ajuns. Iar Guardiola știe foarte bine: "În aceste două meciuri e nevoie de toată echipa pentru a răzbate în finală. De Robben, de Ribery, de cei mai buni!".

"Vreau să-l bat de două ori"

Tot o premieră pentru Pep e și confruntarea cu fostul coechipier Luis Enrique, alături de care stătea mereu la poze cînd îmbrăcau tricoul blaugrana (1996-2001): "Mă bucur pentru realizările sale la Barcelona. E un superantrenor și un tip nemaipomenit". "Lucho", la rîndu-i, a fost mai puțin diplomat: "Va fi o întîlnire specială, într-adevăr, dar vreau să cîștig ambele meciuri".

Confruntare în familie

Și pentru Thiago Alcantara meciul cu Barcelona va fi special. Mijlocașul a fost cumpărat de Bayern de la catalani, în 2013, iar fratele său, Rafinha, îi va fi adversar. "Ți-am zis eu", i-a scris Thiago pe Twitter, după tragere. Răspunsul lui Rafinha: "Mereu o plăcere". Cei doi sînt copiii lui Mazinho, campion mondial cu Brazilia în 1994.

Copiii, cei mai bucuroși

Maria, Valentina și Marius, copiii lui Pep, au fost cei mai bucuroși să afle că Bayern va juca la Barcelona. "Abia așteaptă să-și revadă bunicii", a dezvăluit Pep, care a povestit că Valentina era atît de nerăbdătoare să afle rezultatul tragerii încît a trebuit să-i dea mesaj la școală.

Messi vrea revanșa pentru 0-7

Bavarezii au fost adversarii pe care vestiarul Barcelonei și i-a dorit în semifinale. Potrivit cotidianului catalan Sport, Messi, Iniesta și Xavi mizează pe numeroasele accidentări din lotul munchenezilor pentru a-și lua revanșa după acel 0-7 (0-4 în tur, 0-3 în retur) din semifinalele Ligii 2013.

A rămas mut!

Ultima oară cînd Guardiola i-a luat live pulsul Barcelonei a fost pe 18 martie, în returul din "optimi" cu Man. City (1-0). Pep a fost pe Camp Nou alături de tatăl său și-a rămas impresionat de prima repriză a fostei sale echipe și mai ales de show-ul lui Messi, ducîndu-și mîinile la cap ori de cîte ori argentinianul mai reușea cîte-o salbă de driblinguri în fața unor englezi neputincioși.

5 eșecuridouă remize și o victorie are Barcelona în duelurile cu Bayern din cupele europene

1 golau marcat catalanii în ultimele 317 minute ale duelurilor cu munchenezii

30 de goluria marcat Bayern în acest sezon de Ligă. Barcelona, doar 23

6.237 de pasea bifat Barca în această ediție a Ligii. E lider la acest capitol, iar Bayern o urmeazaă (5.447)

6 meciuria terminat Bayern fără gol primit în ediția 2014-2015 a Ligii. Barcelona doar 5

"Pep contra Luis Enrique? Sînt doi antrenori fenomenali, dar, atenție, nu ei joacă!"
Matthias Sammer, manager Bayern

"Norocul nostru e că avem returul acasă. Șansele sînt însă egale. Barcelona e în mare formă"
Phillip Lahm, căpitan Bayern

"Barcelona e favorita! Noi avem un ușor avantaj că jucăm meciul doi la Munchen"
Franz Beckenbauer, președinte de onoare Bayern

"Bayern e un adversar teribil. Îl cunoaștem pe Pep, antrenorii se știu între ei, ceea ce face duelul și mai atractiv"
Jordi Mestre, vicepreședinte Barcelona

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează