INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AS ROMA - CFR CLUJ 2-1

Traore a fost salvat de patron după ratările incredibile cu Roma » Investiţie protejată

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2010 00:00

Tînărul jucător beneficiază de un statut privilegiat la CFR. Ivorianul a fost apărat după partidă de Paszkany şi Mureşan, aşa cum s-a întîmplat şi în mandatul lui Mandorlini.


Lacina Traore (20 de ani) e jucătorul cu care CFR vrea să facă cea mai importantă afacere din istoria clubului. Din acest motiv şefii CFR-ului l-au apărat după mostra de egoism din partida cu Roma. "Orice atacant adevărat procedează aşa, un vîrf trebuie să atace poarta", a spus Paszkany, completat de Iuliu Mureşan: "E bijuteria noastră, un jucător foarte bun". Acelaşi Traore a ratat cu nonşalanţă şi în campionat, în situaţii de unu la unu, şi cu Astra (2-2), şi cu U Cluj (1-1). Creditul conducerii CFR-ului e însă nelimitat. Arsenal, Liverpool, Galatasaray, PSV, Schalke şi Napoli îl urmăresc de aproape un an pe ivorianul cotat la 4 milioane de euro. Mesajul conducerii a fost clar: "Nimeni nu se atinge de Traore!"

Mandorlini a vrut să-l amendeze
Fostul tehnician al clujenilor, Andrea Mandorlini, a fost dezarmat cînd a cerut o pedeapsă disciplinară pentru Traore. S-a întîmplat la meciul cu Victoria Brăneşti, cînd Lacina a făcut un scandal monstru în momentul în care antrenorul l-a schimbat. Italianul a propus ulterior amendă şi excluderea din lot pentru partida următoare, dar şefii CFR-ului s-au opus vehement. Şi atunci, Traore a scăpat fără amendă.

"Nu poate juca din trei în trei zile"
George Ciorceri, primul său antrenor la Cluj, la echipa a doua, i-a luat apărarea lui Traore. Tehnicianul susţine că ivorianul ratează excesiv pe fondul oboselii. "Îl felicit pe Sorin Cîrţu! A fost primul antrenor care a sesizat acest lucru. E încă un jucător în creştere, care trebuie promovat încet. Acum poate juca numai 60 de minute, într-un ritm ca acesta, cu 3 meciuri într-o săptămînă. Şi cînd evolua în Liga a treia juca mai slab cînd aveam etapă intermediară. Are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera. A fost totuşi cel mai bun jucător de pe teren. Poate e sfătuit prost. Poate unii prieteni i-au spus înainte de meci să dea el gol şi nu alţii, dacă ajunge în situaţia de a marca", a declarat Ciorceri.

2,1 milioane de euro este cota lui Traore pe transfermarkt.de. Clujenii l-ar vinde doar pe o sumă dublă: 4 milioane de euro


"Spuneţi-mi un alt jucător din Liga 1 care îşi creează atîtea ocazii! Asta e prima condiţie la un atacant"
George Ciorceri, fost antrenor CFR

"Eu i-aş da o amendă usturătoare. Traore trebuie strunit. Paradoxal însă, sînt convins că a crescut cota acestui jucător chiar şi după cele două ratări"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Dacă Traore îi pasa lui Culio, cota sa ar fi sărit la 25 de milioane de euro. Are un talent uriaş, dar a dovedit lipsă de maturitate"
Eugen Trică, atacant Concordia Chiajna

"Dacă un jucător al Universităţii proceda ca Traore, îl amendam cu salariul pe 3-4 luni"
Victor Piţurcă, antrenor U Craiova

Cifrele lui Traore cu AS Roma
- 25 de baloane jucate
- 4 acţiuni utile
- 14 mingi pierdute
- 2 ocazii trecute
- 3 şuturi la poartă
- 2 şuturi pe poartă


Pe agenda lui Ranieri
Antrenorul Romei, Claudio Ranieri, a cerut referinţe despre Traore după partida de marţi seara. De altfel, tehnicianul s-a declarat încîntat de calităţile tînărului atacant. "Traore e un jucător tînăr, cu o viteză impresionantă pentru înălţimea lui. Va fi un jucător mare!", a fost predicţia lui Ranieri. Şi presa din "Cizmă" a lăudat prestaţia ivorianului, acesta fiind desemnat drept unul dintre cei mai buni jucători ai partidei, alături de Nuno Claro, Mexes sau Borriello.


Un milion de telespectatori

Al doilea meci al CFR-ului în grupele Ligii Campionilor a obţinut o audienţă mult mai bun decît meciul de la Cluj împotriva celor de la Basel. Aproximativ 980.000 de telespectatori au preferat meciul de pe Olimpico, cu un rating de 8,6% şi un share de 25,0%, faţă de cei aproximativ 820.000 de telespectatori care s-au uitat, tot pe TVR 1, la meciul CFR Cluj-Basel. Înfrîngerea clujenilor a obţinut cea mai mare audienţă a tuturor programelor de marţi seara.

"Campionatul e prioritar"
Căpitanul Cadu se mulţumeşte şi cu locul 3 în grupa E a Ligii Campionilor, dar vrea neapărat titlul! "Niciodată nu a fost obiectivul nostru locul 2. Noi vrem locul 3, pe care dacă îl vom atinge va fi foarte bine. Obiectivul nostru clar este cîştigarea titlului. Sîntem o echipă bună şi avem puterea să ne revenim în campionat", a spus fundaşul de 28 de ani.

"Roma e favorită la locul 2"
În opinia lui Roberto de Zerbi, Roma a devenit favorită la locul 2 în urma victoriei de marţi seara. "Acum Roma e puţin peste noi. Au o victorie în meciul direct, dar să nu uităm că urmează returul. Şi în fotbal orice e posibil. Noi vom lupta pînă la capăt. Ne dorim o calificare în optimile Ligii, să vedem dacă şi putem să o obţinem", a afirmat De Zerbi.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (14)
milan6
milan6  •  30 Septembrie 2010, 14:24

deci e bine ca jijibonul critica si desfiinteaza jucatorii!

cumvretivoi
cumvretivoi  •  30 Septembrie 2010, 12:18

Copil fara minte!!!!Dar ,rabdare v-a ajunge mare(ca valoare materiala dar si fotbalistica)parca vad ochii impresarilor ce-l urmaresc!!Bravo conducatorilor din Gruia!!

kenzo_k2001
kenzo_k2001  •  30 Septembrie 2010, 09:47

CE TOT O SUUGETTI ATAT MA CU TRAORE CA NU A DAT PASA , DACA DADEA GOL NU MAI ZICEA NIMENI NIMIC , DAR ASA E LA ROMANII

Vezi toate comentariile (14)
Comentează