INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - SPARTA PRAGA 2-0 (ÎN TUR 1-1)

UEFA ChampionStanciu League » Într-o atmosferă de zile mari, Steaua a făcut un meci formidabil, 2-0 cu Sparta Praga, având în Stanciu un fotbalist de clasă mondială

Articol de GSP - Publicat joi, 04 august 2016 00:00

Cele 8 milioane de euro, miza acestui meci, frig atât de tare încât iarba de pe Arena Naţională se transformă parcă în jar sub picioarele jucătorilor. Gazonul e fierbinte, tribunele iau şi ele foc.

Steliştii s-au întors lângă echipă şi aproape că au umplut un stadion de peste 50.000 de locuri. Într-o asemenea atmosferă şi cu un jackpot financiar pe măsură, meciul explodează din start. Ritmul e fantastic, nivelul chiar e de Champions League!

Steaua nu stă cu fundu' în poartă. E periculos să aperi 0-0, mesajul lui Reghe a fost înţeles perfect de jucători. Toşca şi Stanciu îşi reglează şuturile, cu două trasoare trimise peste poartă (1, 2). Stanciu are poftă de fotbal. Se vede cu ochiul liber. Are nevoie de numai 11 minute pentru a-şi cadra şuturile.

Meci a la Doroftei

Se trezeşte şi Sparta. Are nevoie de gol marcat ca să spere la calificare. Sural îl încearcă pe Niţă, dar portarul e la post (12), după care Konate are şi el o jumătate de ocazie. Partida seamănă cu un meci de box de-al lui Doroftei. În care ambii pugilişti se lovesc, dar nu decisiv. Pintilii se "aşază" vreo 2 secunde pe o minge şi mângâie vinclul cu o execuţie care dacă i-ar fi ieşit ar fi însemnat golul carierei (18).

Gol-capodoperă!

Steaua joacă bine. Steaua joacă fotbal. Are atitudine, are nerv, are calitate în execuţii. Acoperă bine terenul. Împinge liniile şi cehii par să se sufoce. Gabi Enache apare şi el în careul advers. Dă cu capul în minge. E gooo... Nu! Nu e, fiindcă apare de nicăieri Costa, care deviază aproape involuntar în corner (26). Ocazie imensă. Dumnezeule, ce ghinion!

"Dumnezeul" Stelei în această dublă e Stanciu. E minutul 31 şi şutul său aproape ireal, de la 25 de metri, făcut cu mişcări aproape identice cu ce ne arăta Zidane acum 15-20 de ani, catapultează balonul sub transversală, nu înainte de a-i pune în mare pericol coloana portarului Bicik. Stadionul erupe şi se pune la picioarele acestui fotbalist, care după acest gol trebuie să-şi fi triplat cota şi aşa destul de bună după toate evoluţiile lui entuziasmante din ultima vreme.

Bară de la 60 de metri

1-0 şi Steaua îşi garantează măcar prelungirile în cazul în care va încasa gol. Meciul se aprinde şi mai tare. De multă vreme, Arena Naţională n-a mai găzduit o asemenea confruntare plină de fotbal de calitate.

Tamaş e tamaş şi pe teren, ca şi în afara lui. Încearcă ceva nebunesc: şutează direct la poartă, de la 60 de metri distanţă. L-a văzut pe Bicik ieşit. Mingea pluteşte ca avioanele de hârtie pe care orice copil le-a făcut în orele plictisitoare ale şcolii generale. Şiiiii se opreşte în transversală (37). Pfuuu, ce gol ar fi putut să fie! Din nou, ghinion pentru Steaua.

Decizie la limită

Trupa lui Reghe e atât de entuziastă încât scoate din joben şi scheme la faze fixe. Centrare pe jos, înapoi, pentru Hamroun, apărarea cehilor e făcută şah-mat, dar algerianul trimite peste dintr-o poziţie perfectă (41). S-ar fi făcut 2-0 şi ar fi fost cam gata!
N-avem timp de regrete fiindcă în careul Stelei sare sânge pe "pereţi": Niţă ieşe greşit, Costa pune mingea pe linia porţii, de unde numai spiritul de luptător din fostul spaţiu iugoslav al lui Golubovici o salvează pe Steaua. Faza continuă, Lafata trimite în poartă, însă fanionul e sus (43). E ofsaid! Vezi reluarea de 9-10 ori şi nici aşa nu eşti convins de justeţea deciziei. E nevoie şi de aşa ceva într-un astfel de meci mare.

Sparta, roşu

Pulsul reprizei secunde rămâne în jurul la 180 de bătăi pe minut. Hamroun se joacă cu Sparta şi ratează două situaţii bune, după care Golubovici mai produce ceva fantastic: o lasă pe Sparta în inferioritate.

Brabec face un fault de la spate, iar "centralul" olandez judecă la limita regulamentului şi îi arată al doilea "galben". Încă o decizie la limită, tot pro-Steaua. Nu refuzăm nici un minicadou!

Nicușor, MVP

Cu Sparta sângerând, Steaua simte că o poate ucide. Tamaş recuperează spectaculos o minge, urcă pe banda dreaptă şi îi aşază balonul lui Stanciu pentru şut. Nicuşor e letal în astfel de faze şi cehii o simt pe pielea lor. Cu un pic de ajutor din partea portarului, Steaua face 2-0, iar stadionul se cutremură la propriu. E ca pe vremea primului mandat al lui Reghe, când Ajax şi Chelsea pierdeau tot aici, pe Arenă.

Un nume mare va veni şi în play-off-ul Ligii, poate chiar City-ul lui Guardiola, numai că de aseară, Steaua are în buzunar ceva extrem de preţios. Siguranţa prezenţei măcar în grupele Europa League, deci povestea europeană va continua măcar până aproape de Crăciun plus un credit nerambursabil de la UEFA de minimum 8 milioane de euro. Pe scurt, Steaua e Steaua!

12 goluria marcat Stanciu în 2016, pentru Steaua şi echipa naţională, în 24 de meciuri jucate

caseta steaua

Citește și:

„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Campionate
„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
Nationala
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”
Superliga
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (59)
satyricon
satyricon  •  04 August 2016, 16:12
Postat de zizu pe 04 August 2016, 11:09

unde au fost acesti ...jucatori de clasa mondiala in franta? de ce acestia sunt de clasa mondiala numai la fcsb? la nationala la viitoarea echipa de club ajung varza? nu se intreaba nimeni? iar se ridica in mod artificial in slavi,acest fcsb indopat doar ptr a scoate infractorul bani?

Cata nesimtire zace in tine! Cata nerusinare sa ai sa apari pe aici dupa un astfel de meci ...

reddog
reddog  •  04 August 2016, 15:27

da da de clasă mondială!!!l am vazut la euro cat de mondial e!!!!Si pe el si pe chip ciu si pe popa si pe tatarusanu...niste ratati!!!clasa mondială !!!!

vlad57
vlad57  •  04 August 2016, 14:39

Da, a fost o victorie frumoasa. Steaua a aratat asa cum arata in anii buni. Plina de ambitie, de dorinta de victorie, hotarata. Si da, a beneficiat de un Nicusor Stanciu in zi de glorie. Felicitari!! Si, a mai fost ceva care m-a impresionat : 35 de mii de oameni in tribune. Asta spune ceva. Daca o echipa merge bine si lumea vine la meciuri. Imi pare rau pentru ASTRA. Cred sincer ca Sumudica ramane un antrenor bun in Ro dar subtire rau de tot pe plan international. Nu conteaza ca nu era pe banca. Dar meciul nu a fost pregatit de loc. Lipsa de strategie, lipsa de hotarare, lipsa de .... tot. Pacat. Revenind la Steaua ma bucur ca vad si dinamovisti echilibrati pe aici. Poate mei exista totusi o sansa si pentru ei. M-as duce cu placere la un meci al lui Dinamo, ca cel al Stelei de aseara. Sa speram ca mai exista speranta pentru ei. Oricum, fara a si-o lua in cap, si pastrandu-ne simtul ralitatii Felicitari Steaua!!!! Oricat tipa multi fraieri, Jiji, este SINGURUL patron din fotbalul romanesc care isi tine echipa bine, si financiar, si ca rezultate.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează