INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ARSENAL - BARCELONA 0-2

VIDEO Abracadabra » "Dubla" lui Messi și magia MSN au vrăjit-o pe Arsenal. Barcelona s-a impus cu 2-0 pe Emirates

Brațele de caracatiță ale lui Cech nu-l pot opri pe Messi la 0-1 // FOTO Reuters
Brațele de caracatiță ale lui Cech nu-l pot opri pe Messi la 0-1 // FOTO Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2016 00:00

Prea ușor părea acest meci pentru Barca! Totul era de partea sa. O eliminase mereu pe Arsenal, învingând-o și în finala CL din 2006, iar londonezii nu mai trecuseră de "optimile" Ligii din 2010!

Tripleta Messi - Suarez - Neymar marcase 91 de goluri în acest sezon, de trei ori mai mult decât trioul "tunarilor", Giroud - Alexis - Ozil (34). Wenger, managerul insularilor, vorbea de o "echipă de superclasă" și elogia enervant fiecare star blaugrana, Luis Enrique adăugând ultima picătură: "Le spun «abracadabra» și magia MSN începe. E unicul lucru pe care îl fac".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

45 de minute fără șut pe poartă!

Dar aseară, pe Emirates, "abracadabra" nu a mai fost suficientă o repriză. Nici coafura de mohican a lui Iniesta, dedicație pentru fiica sa de 5 ani Valeria, n-a adus noroc. 45 de minute, catalanii nu au găsit poarta. Nu au avut nici un șut cadrat, cum nu se mai întâmplase în Champions din 26 noiembrie 2013, de la 1-2 cu Ajax la Amsterdam.

Messi? Vâna primul său gol împotriva lui Cech, care-l blocase cu succes 6 partide consecutive la Chelsea, și nu putea nici măcar să tragă. Pe contraatac, Oxlade a fost cel mai aproape să deschidă scorul, însă l-a ochit pe Ter Stegen.

După pauză, încă 25 de minute, scenariul a devenit alarmant pentru catalani. Prea relaxați în atac, întrecându-se în ratări, și prea relaxați în apărare, oferindu-le roș-albilor atâtea spații libere.

Șansa lor a fost că nici insularii n-au profitat.

Arsenal? De 6 ori la rând afară din "optimi"

Apoi, dintr-o dată, "abracadabra". Contră-fulger. Suarez, pasă spre Neymar, sprint și minge făcută cadou lui Messi, fentă și scăriță peste Cech. 0-1 (71)!

Imediat, bară Suarez. Și, scăpând miraculos la șansa lui Ramsey, campionii s-au eliberat. Tot Messi, din penalty. 0-2 (83). Barca e 90% în "sferturi". Iar Arsenal se mai oprește o dată în "optimi". A 6-a oară consecutiv.

546de minute a alergat Messi după un gol în poarta lui Cech (în al 7-lea meci)

33de meciuri fără înfrângere în toate competițiile este seria Barcei lui Lucho Enrique

ARSENAL - BARCELONA    0-2

(Messi 71, 83 penalty)

ARSENAL: Cech - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin (82 Flamini) - Oxlade-Chamberlain (50 Walcott), Ozil, Alexis - Giroud (72 Welbeck). Antrenor: A. Wenger

BARCELONA: Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitici, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar. Antrenor: L. Enrique

A arbitrat Cuneyt Cakir (Turcia)
Returul va avea loc pe 16 martie.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează