INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - GALATASARAY 1-3

VIDEO Cine nu-i gata e bătut de Galata » Campioana a făcut cel mai prost meci în cel mai prost moment

Articol de GSP - Publicat joi, 08 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 noiembrie 2012 00:48

Clujenii le-au ţinut piept turcilor doar în startul celor două reprize, plătind tribut naivităţilor din defensivă. Ei mai au şanse de calificare în mare măsură datorită victoriei lui Manchester la Braga


"Împăratul" Fatih Terim nu a aruncat vorbe în vînt. Indicii bursieri ai Galatei nu-şi permit o nouă curbă descendentă dacă uşa Ligii Campionilor s-ar închide definitiv la Cluj.

Click aici pentru rezumatul VIDEO + FOTO!

Instinctul de cuceritori pulsează încă în venele turcilor, care pun stăpînire pe fiecare petic de iarbă. Campioana CFR nu se lasă intimidată. Kapetanos ţîşneşte printre apărătorii adverşi, dar camerunezul Nonkeu nu mai poate fi păcălit ca la Istanbul. Luis Alberto aruncă o grenadă spre Kapetanos şi grecul e gata să detoneze din nou bomba (4).

Răspunsul trupei lui Terim e mai apăsat, Burak Yilmaz surprinde cu o pasă spre Emre Kolak, însă Felgueiras e salvat de reluarea slabă (6). Sougou sare ca un leu pe adversari, scoţianul Collum îi retează elanul cu un fluier scurt. "Cim-bom-bom" se aude neîncetat din colţul peluzei, iar îndemnul galeriei le dă aripi turcilor, care au confiscat deja posesia.

Elanul lui Burak şi un penalty neacordat
N-a trecut nici măcar primul sfert de oră, iar Galata dictează deja ritmul. Altintop aruncă o centrare spre careul lui Felgueiras, Burak Yilmaz şterge viclean mingea de lîngă Piccolo şi clasamentul grupei se rescrie pentru prima oară (18). Turcii plimbă ameţitor balonul, vişiniii sînt spectatori şi acceptă dominaţia. Kapetanos sare la fiecare duel aerian, mingea ricoşează la Sougou, dar senegalezul trage scurt, în plasa laterală (25).

Sepsi e doborît de atacul lui Hamit Altintop, intră Bastos, tribuna trepidează de emoţie şi turcii se întreabă dacă nu a venit cutremurul. Dar motorul campioanei e gripat de frig şi imaginaţie, primind dezaprobarea stadionului. E ultima fază a reprizei, Mureşan e găsit în careu, centrarea se loveşte de mîna lui Nonkeu, iar scoţianul Collum e impresionat de gestul camerunezului aidoma unui puşti prins la borcanul cu ciocolată.

Atac şi naivităţi în apărare
Paulo Sergio nu gustă partitura timorată din prima repriză şi-l aruncă şi pe Bjelanovici în teren. Braga înscrie şi Clujul ajunge codaşa grupei. Bastos nu gustă ironia clasamentului şi găseşte breşa din apărarea greoaie a Galatei spre Sougou, care reaprinde şansele clujenilor. E 1-1 şi rezervorul de energie al CFR-ului pare realimentat pentru o nouă surpriză. A fost nevoie de o a doua naivitate în defensivă pentru ca turcii să recalculeze herţul grupei. Scenariul de la primul gol se repetă, Hamit Altintop strecoară o centrare printre jaloanele vişinii, iar Burak Yilmaz îşi sporeşte cota de golgeter (61). Şi ca totul să fie extrem de clar, Burak mai loveşte pe contraatac, iar Clujul e în genunchi (74). Tot ce s-a construit în Ligă părea că s-a năruit ca un castel de nisip. Numai că Manchester United a mai lăsat o portiţă deschisă, totul se va decide peste trei săptămîni, cu Braga acasă.

Au avut penalty!
În minutul 45, la o fază de atac a CFR-ului, Gabi Mureşan a reluat o minge către poarta oaspeţilor, iar Eboue a respins cu braţul stîng. Clujenii au solicitat 11 metri, însă arbitrul Collum a explicat că n-a existat intenţie. Totuşi, reluările au demonstrat că fundaşul Galatei a blocat balonul depărtînd voit mîna de corp (foto), chiar dacă acest lucru nu a fost foarte evident la viteza normală de desfăşurare a fazei.

Sepsi, scos din joc de Altintop
În minutul 28 al jocului, Laszlo Sepsi s-a ciocnit violent de Hamit Altintop. Fundaşul stînga al CFR-ului s-a prăbuşit pe gazon şi a solicitat intervenţia medicilor. După ce a primit îngrijiri medicale la marginea terenului, Sepsi a reintrat pe teren, dar nu a făcut decît trei paşi şi s-a întins din nou pe gazon din cauza durerilor la coapsa stîngă. În cele din urmă, fundaşul a fost înlocuit cu Rafael Bastos.

Taffarel, apreciat de clujeni
Antrenorul de portari al Galatei, Claudio Taffarel, a fost rapid recunoscut de spectatorii clujeni în momentul în care a ieşit de la vestiare. Aplaudat, fostul goalkeeper al naţionalei Braziliei a schimbat amabilităţi cu oamenii aflaţi în primele rînduri ale tribunelor pe durata reprizei de încălzire dinaintea partidei. Ca jucător, Taffarel a îmbrăcat tricoul Galatei în perioada 1998-2001, iar cariera de antrenor şi-a început-o în 2004.

Păziţi şi la antrenament
În dimineaţa meciului cu Galatasaray, tehnicianul CFR-ului, Paulo Sergio, a programat o şedinţă de pregătire pe stadionul CMC, din imediata apropiere a arenei "Dr. Constantin Rădulescu". Pentru a nu fi spionaţi din tribune, feroviarii au cerut ajutorul jandarmilor, care s-au asigurat că nici un necunoscut nu a intrat în baza de antrenament.

Maeştri ai disimulării
Oficialii clubului din Gruia au vrut să-i inducă în eroare pe turci cu sistemul de joc. Astfel, la şedinţa tehnică dinaintea partidei au prezentat o formulă de joc cu portughezul Camora al doilea atacant, în spatele lui Kapetanos. Închizătorul Luis Alberto apărea ca mijlocaş stînga, iar fundaşii laterali erau inversaţi între ei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (55)
catalin_cj
catalin_cj  •  08 Noiembrie 2012, 15:09

terminati ma cu andone. egal acasa cu iasiul, petrolul, mediasul infrangeri cu rapidul, cu viitorul si cu steaua. dar maniera a fost penibila. ce sperati ca schimba antrenorul asta? victoria de la braga a fost noroc. au ratat aia la greu. la fel si la basel si egalul cu galata. cfr nu poate tot timpul sa produca surpriza. orica victorie a lor in UCL e o surpriza.acum ar trebui sa incerce sa scoata 3 puncte sau macar 1 cu braga. cu 1 punct se duc in EL. o victorie cu braga e echivalentul calificarii in UCL. galata nu o bate pe manchester.

veleaadrian
veleaadrian  •  08 Noiembrie 2012, 12:04
Postat de flo_ax pe 08 Noiembrie 2012, 01:16

Acum o sa-mi sara toti suporterii lui CFR... dar victoria cu Braga a fost un accident, portarul aparand vreo 20 de suturi. Egalul de la Istambul, pe un teren impracticabil... Cand portarul n-a mai fost in zi mare, iar terenul a fost decent... s-a vazut. Ce e trist e faptul ca CFR-ul a aratat vreo 10 minute de fotbal adevarat, cand a calarit Galata, a si marcat... in loc sa mentina presiunea, sa stea sus, s-a retras si s-a lasat dominata. Bine, probabil pt ca au picat fizic, dar nah... tragi de tine, ii pasezi, mai stai pe jos sa te odihnesti etc

Părerea mea este că Andone ar fi trebuit să fie lăsat la echipă măcar până la sfârșitul meciurilor din grupă și după aceea dacă se considera necesar nu aveau decât să-l schimbe. Metoda asta cu schimbarea antrenorului în timpul desfășurării unor calificări indiferent de ce natură ar fi este calea cea mai sigură spre eșec.

vaalah
vaalah  •  08 Noiembrie 2012, 11:41
Postat de totdd pe 08 Noiembrie 2012, 11:25

de ce a fost demis andone ? chiar sunt curios

Nu vezi ca informaticianul Botizan care primeste gratuit abonament in Gruia nu vrea sa ne spuna si noua care nu suntem clujeni ce vorbeste lumea in orasul lor despre secretul demiterii lui Andone in momentul in care CFR statea extraordinar in grupa .

Vezi toate comentariile (55)
Comentează