INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - FC BASEL 1-0 (ÎN TUR 2-1)

VIDEO + FOTO Parfum de Ligă » CFR Cluj a ajuns pentru a treia oară în Ligă cu un stadion aproape plin

Articol de GSP - Publicat joi, 30 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 30 august 2012 00:05

17.200 de clujeni şi-au încurajat frenetic favoriţii, care au ajuns pentru a treia oară în grupele Champions League


Furnicarul de pe străzile de lîngă stadion s-a pus în mişcare cu o oră înainte de meci. Nici măcar la sărbătorirea titlului în vară nu a fost atîta efervescenţă în jurul arenei.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO de la meci!

În interior, vişiniul tribunei vibrează încă de la fluierul de start. Nici un murmur sau mirare, ci doar ropote de aplauze şi încurajări. Un cor sincronizat de 17.200 de voci, care s-a zburlit la intonarea imnului Ligii Campionilor, a explodat apoi într-un tunet de bucurie la reuşita lui Kapetanos. Grecul a fost providenţial din nou, pentru a cîta oară?!

Zbuciumul necontrolat al lui Andone de pe margine e în contrast cu calmul vechii tribune, gata să se răstoarne pe teren doar la deciziile italianului Rocchi. Din peluză se aud şi elveţienii, la bustul gol, pe un vînt tăios de început de toamnă. Sînt acoperiţi rapid de stadionul vişiniu, cu o nouă avalanşă de susţinere după luftul lui Cadu. Arena s-a revoltat la eroarea lui Felgueiras, în singurul moment de uluială, acoperit rapid de fericire. După doi ani, parfumul de Ligă e din nou prezent la Cluj.


De Zerbi la Vaslui!
Fostul mijlocaş ofensiv al campioanei, Roberto De Zerbi, a ajuns aseară la un acord cu şefii Vasluiului pentru a juca pînă vara viitoare în galben-verde. Contractul se poate extinde pe un alt sezon, în funcţie de prestaţiile italianului în vîrstă de 33 de ani. De Zerbi a mai negociat săptămînile trecute şi cu FC Braşov, dar transferul a picat din pricina salariului imens solicitat, 20.000 de euro lunar!

Rezervă pentru moral
Deşi a suferit o ruptură de menisc în partida cu Rapid (2-3), Ronny a fost trecut de Andone pe foaia de joc ca rezervă! "Lui i se datorează o mare parte din calificare, merita un astfel de gest", au explicat oficialii clujeni. De altfel, brazilianul s-a dezechipat şi a urmărit încălzirea jucătorilor, alături de directorul executiv Răzvan Zamfir. Ronny se va opera în Portugalia la finele săptămînii viitoare şi va lipsi circa 8 luni de pe teren. (Marius Tuhuţ)

10.000 de euro în plus
Preşedintele Iuliu Mureşan a anunţat înainte de partidă suplimentarea primei de 50.000 de euro, care a fost stipulată de patronul Arpad Paszkany la începutul campaniei de calificare. Astfel, şefii lui CFR le-au promis jucătorilor că vor primi un supliment de 10.000 de euro pentru că au încheiat campania fără înfrîngere.

Al patrulea căzut pe front
Ghinionul clujenilor a continuat şi aseară la partida din Champions League. După ce Deac s-a accidentat în prelungirile meciului cu Vasluiul, iar Ronny şi Vass au devenit indisponibili pînă la finele turului după meciul din Giuleşti, Bakary Sare a devenit suspect de o fractură la gleznă. În minutul 50, ivorianul a călcat strîmb la centrul terenului şi nu a mai putut continua partida. După ce a primit îngrijiri mai bine de 10 minute pe marginea terenului, el a fost transportat la spital.

Eficienţă maximă a clujenilor
La fel ca în partida tur, la pauză, raportul de posesie a fost favorabil net elveţienilor, cu un procent de 67 la sută, faţă de 33 la sută al clujenilor. Basel a condus clar şi la numărul paselor complete date după 45 de minute, avînd 261 de pase oferite faţă de 101 date de gazde. CFR a condus doar la raportul şuturilor pe poartă, 5-4, reuşind să înscrie un gol din cele trei baloane expediate pe spaţiul porţii.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
fotbalfan
fotbalfan  •  30 August 2012, 17:50
Postat de mihnea80 pe 30 August 2012, 07:53

asa este. Comunitatea maghiara exisa si in afara Clujului,( Mures, Satu Mare, Bihor ...) comunitate ce are o acum o echipa cu care sa se identifice si pe care sa o sustina.

nu e adevarat ce spui tu, sunt romani pe care-i stiu eu. da, sunt si maghiari insa care-i faza ?esti rautacios insa nu ma mira. tu te uiti in jurul tau cand mergi la u la meciuri? la voi nu sunt unguri? care-i pb? aveti si pe teren, unici capitani....de la tine aveam pretentii mai mari.

misucfr
misucfr  •  30 August 2012, 16:02

Multumim CFR Cluj.

cfrclujole
cfrclujole  •  30 August 2012, 14:30
Postat de mihnea80 pe 30 August 2012, 07:27

aha.... deci veti juca pe Ion Moina. (arena din Cluj), daca intrati in santier in Gruia, inclusiv meciurile de campionat. De asta era Paszkany asa pornit impotriva Universitatii, acuma am inteles. Iata ca visul lui s-a implinit. In complicitate cu AMP, au izgonit U din propriul oras.

Vorbesti prostii! Situatia de la U este ca urmare a unui management dezastruos! De altfel vazand ca inca jucati cu sigla romprest ceva imi spune ca se incearca sifonarea unor bani publici, ceea ce AMP nu va reusi! Mai apoi, cu referire la stadionul nostru, acea constructie necesara pentru a putea juca in CL se va termina inainte de inceperea meciurilor din grupe. Cu parcarile nu exista nicio problema. Singurul lucru pe care a mai dorit Arpy sa il faca a fost inchiderea stadionului dar nu a gasit o solutie pana acum.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează