INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA B / GALATASARAY - JUVENTUS 1-0

VIDEO GalatasaRAI » Turcii sînt în optimi. Golul lui Sneijder provoacă un seism financiar pentru italieni

Sneijder se bucură în nămeții de pe margine cu Drogba, ce i-a pasat decisiv // Foto: Gulliver/Getty Images
Sneijder se bucură în nămeții de pe margine cu Drogba, ce i-a pasat decisiv // Foto: Gulliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 decembrie 2013 20:33

După ce ne-a ajutat să prindem barajul CM, Sneijder s-a revanşat faţă de fanii din Istanbul. A dat golul ce a dus ”Cim Bom” în ”optimi”, după un duel întins pe două zile, din cauza ninsorii.

"Leilor, terminaţi-vă treaba! Destinul e în mîinile voastre!", a titrat marţi Fanatik. Destinul a făcut ca, pentru a treia oară la rînd, Galatasaray să nu poată juca un meci cu Juve acasă, fără să intervină un " seism".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Şi cînd destinul se conjugă cu o furtună de nea şi grindină, insolită la Istanbul, aventura luptătorilor lui Conte pe " Ali Sami Yen" a devenit parcă exilul pe lacul îngheţat din Infernul lui Dante.

Cel mai lung meci al actualei ediţii a Ligii, început marţi seară, întrerupt în minutul 31, reluat ieri şi terminat după mai bine de 19 ore agitate, s-a terminat cu Juventus afundată în mlaştina turcă şi " Cim Bom" în Rai.

Acolo i-a dus Sneijder pe fanii "leilor", cu golul din minutul 85 (1-0). Un final dramatic pentru bianconeri (salvaţi anterior de parada lui Buffon la Drogba), ce n-au mai avut replică şi timp.

30 de milioane de euro a pierdut Juve prin căderea acţiunilor cu 12% la Bursă. La care se adaugă 20 de milioane din drepturi TV, prime şi bilete pentru ratarea traseului către semifinale

50 de ani au trecut de la ultimul eşec acasă al Galatei contra echipelor din Italia, obţinînd de-atunci 6 victorii şi 3 remize. E a treia calificare în "optimi" din 12 campanii în Ligă

"Partida nu trebuia jucată, era periculos pentru fotbalişti, dar delegatul UEFA a făcut presiuni asupra arbitrului Proenca să dea drumul meciului, cu orice preţ" (Roberto Mancini, antrenor Galatasaray)

"Este vina noastră că nu ne-am calificat. Însă ăsta nu este fotbal, am jucat într-o mlaştină şi în repriza a doua am atacat în jumătatea de teren impracticabil" (Antonio Conte, antrenor Juventus)

"După tragerea la sorţi, italienii au scris că Juve a picat cu două «caramele» în grupă, Galatasaray şi Copenhaga. Ne-am luat revanşa şi am bătut meritat" (Felipe Melo, mijlocaş Galatasaray)

GRUPA B

Galatasaray - Juventus 1-0
(Sneijder 85)
Clasament final: 1. REAL MADRID 16p, 2. GALATASARAY 7p, 3. Juventus 6p, 4. Copenhaga 4p.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
broascabr
broascabr  •  12 Decembrie 2013, 17:19

P..L,,A,T,I.NNIIII,MOR TTIIII MAMELOR VOASTRE DE COMUNISTI ORDINARI!

broascabr
broascabr  •  12 Decembrie 2013, 17:16

CEL CARE VA MAI DA O SANSA ESTE ,care nu inteleg de ce anumite publibicatii,nu -mi iau textul complet si-si permit sa-mi scoata ce vor ei!cred ca au terminat studiile in CUBA SAU IN RSR!

broascabr
broascabr  •  12 Decembrie 2013, 17:08

cea mai titrata echipa italiana,cea mai buna ,cea mai cinstita,cea mai oropsita,reuseste sa castige zeci de campionate in ITALIA dar in europa sunt NEICA NIMENI !CLONATIL DE 3 ORI PE AGNELLI POATE INTR-O ISTORIE DE 100 DE ANI MAI CASTIGATI CEVA IN EUROPA!USOR USOR DISPARETI SI DIN TROFEUL TIM SAU BERLUSCONI!AM UITAT MAI AVETI O SANSA, A FACUT UCENICIA LA VOI, CON IL GRANDE MAESTRO AVOCATTTTTO!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează