INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UNITED - BAYERN 1-1

VIDEO Iar l-au agasat pe Kaiser » Bayern a practicat un joc bazat pe posesie cu United şi a scos un egal, 1-1

Vidici a deschis scorul în meciul cu Bayern
Vidici a deschis scorul în meciul cu Bayern

Articol de - Publicat miercuri, 02 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 aprilie 2014 00:43

Bavarezii domină, dar posesia lor devine la un moment dat o armă sinucigaşă, pentru că nu creează decît rareori pericol, aşa cum s-a întîmplat aseară.

Ce face Manchester? Ce joacă? Unde se mai retrage, cînd pasează, cînd atacă, cît mai rezistă aşa, pe două sau trei linii în apărare în faţa careului? O jumătate de oră, fanii lui United fierbeau în tribune.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Diavolii", care cîştigaseră tot pe "Old Trafford" în Champions, 4 meciuri din 4 (la fel ca în 2007-2008, anul cuceririi Ligii), chiar şi într-un sezon terifiant, ca acesta, nici măcar nu aveau mingea.

"E îngrijorător dacă nu reuşeşti să legi două pase acasă", spunea Lineker live, pe Twitter. Şi statistica nu minţea: 23 de pase bune în primele 20 de minute. Teribil!

Vorbele lui Franz
Şi totuşi, "Red Devils" nu primiseră gol, pentru că avertismentul lui Beckenbauer, "împăratul" Bavariei, reverbera pe gazon: "Vrem să intrăm cu balonul în poartă, plimbînd mingea pînă pe linie. Plictisim, lumea va refuza să se mai uite la noi".

Bayern avea posesie şi de 75 la sută, avansa cu toţi jucătorii în terenul advers, dar pasa devine uneori o suferinţă pentru campionii Bundesligii, nu-i ajută deloc. Sute de pase degeaba. Rezultat: zero. Nici o ocazie mare, 45 de minute, a trupei fără vîrf a lui Guardiola.

Şuturi blocate, mingi ratate, lipsă de concentrare, de inspiraţie la finalizare. Nemţii au cerut un penalty, la henţul lui Buttner, însă e mult prea puţin.

Scăriţa, unica soluţie greşită
Într-o repriză întreagă, atît de cinică de se crucea Manchesterul (portarul Neuer adunase mai multe atingeri decît 6 jucători ai gazdelor), United explodează pe contraatac în minutul 40. Din două atingeri e în careu.

Lansare Rooney, Welbeck scapă de adormitul Boateng şi e singur cu Neuer. În loc să şuteze direct sau să-l dribleze în viteză, fără să-i lase timp de gîndire lui Neuer, se opreşte, ezită. Şi scăriţa e ghicită! Ce ocazie!

Apare vîrful, iată golul!
Dar o şansă care anunţă golul gazdelor. Vidici apare nemarcat la un corner, iar lovitura sa de cap e excelent plasată. 1-0 (58).

Atunci i s-a aprins un beculeţ lui Pep. Nu mai merge fără vîrf! Iese Muller, intră Mandzukici. În trei minute, ideea prinde. Croatul întoarce o minge pentru Schweinsteiger şi acesta o catapultează la vinclu. 1-1 (67).

Atît au putut bavarezii. Nu e chiar rău, semifinalele sînt mai aproape de ei, dar i-au pierdut pe Schweini şi pe Javi Martinez. Ambii suspendaţi în retur. Şi jocul lor de pase nu-l mai sperie nici pe David Moyes.

"Am acceptat posesia prelungită a nemţilor aproape tot meciul, am încercat doar să-i surprindem pe contre şi am reuşit. Aşa vom juca şi în retur" (Nemanja Vidici, căpitan Man. United)

"United a jucat foarte defensiv, n-a fost interesată decît de contraatac. Numai că noi vom termina jobul nostru acasă. Vom fi în semifinale" (Arjen Robben, aripă Bayern)

709 pase corecte a avut Bayern pe "Old Trafford"; United a reuşit numai 174 de pase bune

70 la sută a fost posesia bavarezilor aseară. Pînă în "sferturi", media pe meci a fost de 65%

15-6 a fost raportul şuturilor la poartă în favoarea nemţilor; pe poartă, diferenţa a fost 9-5

6 pase de gol a reuşit Rooney, e liderul assisturilor în acest sezon de Ligă, unul peste Di Maria

MAN. UNITED - BAYERN 1-1
(Vidici 58 - Schweinsteiger 67)

UNITED: De Gea - P. Jones, Ferdinand, Vidici, Buttner (74 Young) - Carrick, Fellaini, Giggs (46 Kagawa) - Valencia, Rooney, Welbeck (85 J. Hernandez). Antrenor: D. Moyes

BAYERN: Neuer - Rafinha, Javi Martinez, Boateng, Alaba - Lahm, Schweinsteiger - Robben, Kroos (74 Gotze), Ribery - T. Muller (63 Mandzukici). Antrenor: P. Guardiola

A arbitrat Carlos Velasco Carballo (Spania)
Eliminare: Schweinsteiger (90)
Returul se joacă pe 9 aprilie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
edward_kenway
edward_kenway  •  02 Aprilie 2014, 10:54
Postat de b0gdan.88 pe 02 Aprilie 2014, 10:31

Penibil pentru MU !!!! Sa aperi 90 cu toata echipa !!! Jucati fotbal fratilor !!!

Ingramadit mai esti mai copile!

vladutz13
vladutz13  •  02 Aprilie 2014, 10:37
Postat de caminero pe 02 Aprilie 2014, 10:15

:D :D Cum dracu să-i zici "Schweini" lu' nea Schweinsteiger?!? cum ar veni "porculică" :D :D :D

Pai porculica poate suna mai frumos decat porcarul. Nu asa s-ar putea traduce numele lui? :)) (nu stiu germana)

b0gdan.88
b0gdan.88  •  02 Aprilie 2014, 10:31

Penibil pentru MU !!!! Sa aperi 90 cu toata echipa !!! Jucati fotbal fratilor !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează